Sayfa 672/853 İlkİlk ... 172572622662670671672673674682722772 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 5,369 - 5,376 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    2 Yukarda yazdığım gibi, abd düşmediğinden bizim BIST çabuk toparladı.

Ancak Geçen haftadan beri uyardığım gibi, artık zirvelerdeyiz ve abd de zirvelerde olmalı. Full malla kafa rahat olarak oynama devri kapanmak üzere.

Artık yıl sonuna kadar zihnimi düşmeye hazırlasam iyi olur. Dikkat ediyorsanız hemen düşeceğiz demiyorum. Zihnimi hazırlamam lazım diyorum. Geçen haftada aynısını yazmıştım.

Yıl sonu rallisi bitecek sonra diyorum. Ama yıl sonundan önce batı çakılırsa ve düşüş trendine girerse bizde biraz etkileniriz. Onu akılda tutmalı.

BIST deki düşmeler den kastım ciddi realizasyonlar. trend dönüşü değil.

Trend dönüşü olsa olsa abd de olur. Biz hala ucuzuz.

Biraz karışık yazıyorum ama ortam karışık. abd olmasa biz netiz. Ucuzuz. Bunuda son 3 haftada 3-5 kere yazdım. Bizi karıştıran(siyaseti saymazsak) abd borsasının acaip bir balon yapması. siyonist ekonomi kanallarıda abd ile 7/24 bağ kurunca ister istemez birebir etkileniyoruz. Son aylarda katar lılar bu bağı koparmaya başladılar. katar gidince yine siyonistin kucağındayız.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Hep kötü haberlerden gına gelmişti. Birde güzel haber vereyim.

e-devlete girdim, amacım N11 ve hepsiburada sitelerini şikayet etmekti. 10 satın almamdan 3 tanesine fatura gelmiyor. İlla istemem gerekiyor. Bunu şikayet edecektim.

Gelirler genel müdürlüğü sayfasına girdim ve şikayet edemedim. Bu ticaret siteleri ile ilgili çok fazla detay bilgi istiyorlardı, veremedim o sebeple şikayet edemedim. Bak konu bu değildi ama buda güzel haber. Siteler ile aram bozulmamış oldu.

Neyse, e-devletde baktım bana devletimizden mesaj var. mesaja girdim.

"Müjde" diyor sayın orman bakanımız canımız ciğerimiz. "Sayın efsane keçi, sizin adınıza 3 fidan dikeceğiz ne mutlu bize." anlamına gelen şeyler yazmışlar.

Ben tabi yemedim, nereden geçirecekler bu akp liler dedim içimden.

"detayı görmek için şuraları tıklayın" diyor.

Oraları tıkladım, gelen sayfada "sertifikanızı oluşturun" yazıyordu, oraları tıklamadım çünki tıklasaydım büyük ihtimalle IBAN isteyeceklerdi.

Ne güzel değilmi. Bu yaz ormanları müteahhitler yaktılar ya. Yanan yerlere maden ocakları ve oteller kuracaklar ya.? Ha işte yanan o ağaçların yerine biz para vereceğiz ve BELKİ yeni ormanlar dikecekler. Parayı ver gerisini onlar halledecek, arayıp sorma. Nasıl Somali için verdiğin para nereye gidiyor gerçekte bilemiyorsun...

Her neyse. Burada ana amaç...

Bak ya yine sinirlendim, böyle güzel bir olay bile beni sinirlendirdi... USD 12.50 olmuş ona sevineyim o zaman.
    malı mülkü olmayan, bankada yüklü dövizi olmayanların bayramıdır bu günler ve aylar belki yıllar.

Hayırlı olsun...
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada BIST tekrar 1980 lerden düştü.

Bu sefer çıkışı kolay olmayacaktır. Şu an malsızım ve bu günü malsız geçeceğim. Tekrar yükselip dönüyorum sinyali verirse, short bile düşünebilirim.

Bol şans.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Bu arada BIST tekrar 1980 lerden düştü.

Bu sefer çıkışı kolay olmayacaktır. Şu an malsızım ve bu günü malsız geçeceğim. Tekrar yükselip dönüyorum sinyali verirse, short bile düşünebilirim.

Bol şans.
    Bu kez yanıldım.
    Yine çabuk toparladı.

USD bir ara 13.50 yi görmüş. O ara düştü demekki. Nerede ne oluyor, bugün yakalamak bayağı zor.

Tekrar başladım çok küçük kontratlarla düşerse long al kazancı görünce sat yöntemine. Düşüşlerden birini yakaladım, diğerini görmediğimden yakalayamadım.

Bol şans.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Anormal bir gün geçti. Böyle günlerin yorumu olmaz. Yazabileceğim bir şey yok.

Bankalar %3 düşmüşken, BIST endeks %1.6 çıktı.

Geçmiştede yazmıştım, katar'lılar piyasa korelasyonlarını(bağlarını) değiştirdiler. Piyasamız batılıların ve bluumberg gibi siyonist kanalların tam kontrolundeyken, şu an katarlıların etkiside var. katar'lılar 1 yıldır endeks yükselirken mal çıkmışlar. Çıkmayada devam ediyor olabilirler. Her ne kadar 3-4 haftadır yabancı girişi görünsede, o para katar a ait değil.

Bugüne dair yorumum yok, bende hareketleri kaçırdım, hangi sebeple ne oldu bocaladım. Gün sonu biraz kazandığım için mutluyum. Düştükten sonra çıkarsa biraz kazanıyorum. short oynayabilirim dedim ama cesaret edemedim, long işlemlerden kazandım.

Yarın ne olacak derseniz, bugünki batılı yabancı ile katarlıların kapışması daha düşük dozda devam eder herhalde. BBVA nın garan'ı 12.20 den alırım garantisi varken garan hissesini 11.57 den veren hakkında ne söylenebilir.? BBVA fiyatının %5.2 altına satmış.

Yarında bankalar bu kadar düşebilirmi.? Mantık aramamak gerekiyor. akp ne ise piyasamızdaki batılı yabancılarda aynı. mantıksızca 3 F/K lı ve geleceği iyi bankaları aylarca satabiliyorlar. abd düşerse yarında satacaklardır. Şu ana kadarki veri bu.

Bugün katarlılar endeksi tutarken tonla mal yüklenmiş olmalılar. Tabi spek işlemlerine bizzat kendi içlerine girip hiç şahit olmadığımdan tam tersi mal vermişte olabilirler. Detay bilmiyorum.

Her neyse... Yarın hakkında fikrim yok yanlız ring de kimlerin olduğu ve davranış tarzları belli.
    abd düşerse batılılar banka satacak, katar banka hariç diğer tahtaları alacak. Kim kazanır? Bugün katar kazandı.
    abd yükselirse batılılar banka ve diğerlerini alacak, katar da tahtaları yükseltirken mal çıkacak. Endeks iyi çıkacak.

katar sayesinde, gün içi tavan yapan usd yi takanda yok. İnanılmaz günler yaşıyoruz.

abd tarafına bakarsak, günlük grafikte hafif düşüş var. Son yukarı dalganın bitişi yapılıyor. Acaba dalga bitişimi? Trend dönüşümü.?

İkiside olabilir.

Yılsonu rallisi hikayesi olmasa trend dönüşü diyeceğim. Normaldede trend dönüşü olması gerekir. Ancak abd tonla engeli aştığından, dönüş dediklerim tutmuyor. O sebeple ne olacak bilmiyorum.

Yarın aynı taktiğe devam edeceğim eğer abd geceleyin çakılmaz ise.

Bol şans.

hiç bir şey yazmamışım.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    tayyip, yeni ekonomi politikasınıda açıklamış.

"doviz yükselecek, bu sayede ihracat artacak ithalat azalacak, ihracat artıncada daha çok fabrikalar kurulacak, daha çok işçi çalışacak." gibi bir şeyler. İşin özü dovizin yükselmesi. Doviz yükselince ülkede her şey düzelecek.

İmam eğitimi almış olan tayyip beyin yüce ekonomi bilgisi bu kadar.

Ege Cansen hocamızın hayalide daha hızlı gerçekleşecek. Bangladeş gibi olacağız, halkın %40'ı lağım içindeki mahallelerde sefil hayatlar yaşayacaklar. Devletden beslenen %20 ise kral hayatı yaşayacaklar, metreslerine elmaslar ile süslenmiş milyonlarca dolarlık don alacaklar.

İmam eğitimi almış olan tayyip beyin YENİ ekonomik yöntemine gerçekçi yaklaşalım.

Evet buda bir ekonomik yöntemdir. İhracat, ithalatı geçene kadar dovizi yükseltirsin, bu bir seçimdir. Düzgün yönetilen bir ülkede işe yarar.

Tayyipin bu seçimi yapmasının sebebi mecbur kalmasıdır. Yıllarca dovizi yükselten siyonist bankalarla mücadele etti başaramadı, o zaman bende böyle yaparım dedi. Kesinlikle mecburiyetten, özgür seçim değil. Önce bunu cebe koyalım. 128 milyar doları dovizi bastırmak için kullandılar olmadı çünki piyasan siyonistlerin kontrolunde. İçerideki dış destekli bankaları yenmeyi başaramayınca taktik değiştirdi. rakibi olan siyonist banka ve şirketlerin gücünü kullanayım dedi. Aikido yöntemine geçti ama aikido özde nedir nasıl yapılır hiç bir bilgisi yok. Dovizi yükseltsinler avantajıma kullanayım fikrini buldu. yada biri söyledi.

Dovizi artırmakta bir seçimdir ve ülke bu yöntemlede adil şekilde kalkınabilir. Ancak bunu Aikido hakkında hiç bir bilgisi olmayan tayyip yapamaz. 20 yıl ülkeyi yönetip ülkeyi ithalatçı hale getiren ve yolsuzluğa batmış hale getiren akp yapamaz. Birincisi ekonomi bilgileri sıfır, ikincisi ülkeyi düzeltme gibi bir istekleri amaçları yok. Kendi ceplerini doldurmaya çalışıyorlar. Üst yönetim, bazı bakanlara, bazı belediye başkanlarına bakın, hepsi köşe.

Doviz yükselirken basitçe olanlara bakalım.

Büyük ölçüde ithalata dayalı bir ülke olduğumuz için, doviz fiyatı artınca ithal malların fiyatı artıyor, içeridede yerli üretimler dahil her şeye anında zam yapılıyor. Zaten petrol ve gaz ithalatçısıyız, bu girdilerde artınca ilave herşeye zam geliyor çünki üretim girdisi bunlar. Elektriği bile önemli kısmını gaz ile üretiyorsun, elektriğe zam gelince, elektrikte üretim girdisi ve ilave zamlar yağıyor.

Sonra devlet enflasyonunu gerçek olmayan bir rakam açıklıyorsun. Gerçek enflasyon %60 iken sen %20 açıklıyorsun. Enflasyona bağlı zam alanlar her yıl %40 gibi dev bir rakamla fakirleşiyorlar. Asgari ücretliler, sigortalı çalışanların %50 si. Baktıkları insanlarda var. Emeklilerede resmi enflasyona göre zam geliyor ve onlarda hızla fakirleşiyor. Sigortasız çalışan milyonlar ve baktıkları insanlar var onlarda hızla fakirleşiyor. Bu kalabalıklara satış yapan esnaf var ve geliri düşen kalabalıklara karşı yeterince zam yapamıyorlar onlarda hızla fakirleşiyor veya batıyorlar. Birde işsizler ordusu var, onlarda ailelerin gelirine ortak oluyorlar ve toplam aile geliri artmadan harcayan arttığı için işsiz gençlerin insanların aileleride hızla fakirleşiyor. Üniversite mezunlarının bile %40 ı işsiz 2021 verisi bu.

Doviz çok artınca çok fazla yeni fabrikanın kurulacağı garantiside yok. 2 TL den 8 TL ye 4 kat artırdın kaç yeni fabrika kuruldu. Tersine işsiz sayın hızla arttı, her 4 gencinden 1 tanesi işsiz, işi olanların yarısı asgari ücret veya daha azını kazanıyor. yeni fabrika kurulmuyor çünki ülkende kanun yok kural yok adalet yok. Adam cebinden fabrika kurmuyor ancak devlet para verirse fabrika kuruyor. Tank fabrikası kuruldu parası fabrikası devletten, geliri devletten beslenen adamın birine. reno, ford kapasite artırdı ilave fabrika kurdu parası devletten. Alman volkswagen'e arsa verdin, 10 yıl vergi verme, çalışanların maaşınıda 10 yıl ben ödeyeyim dedin gelmediler. fabrikayı kursa parçasınıda ithal edecekti, vergi vermeyecekti, ülke kaynağını verecektin, faydasından çok zararı olacaktı, üstelik eski teknoloji. Fabrika kuranlara bakıyorsun hepsi devletten besleniyor. kanun olmayan yerde kimse kendi cebinden fabrika kurmuyor kurmaz. Doviz çıktığı ile, halkı fakirleştirdiği ile kalır.

Doviz çok artsa, yeni fabrikalar kurulsa, iş bulanların sayısı artsa bile sen sahte düşük enflasyon açıkladığın için on milyonlarca insan her yıl fakirleşiyor. üzerine daha fazla hasta oluyorlar ve sağlık harcamaları artıyor. neden daha fazla hastalanıyorlar çünki gelirleri düştü. Daha sağlıksız koşullarda yaşıyorlar. Üzerine geliri düşen insanlara mal satmak isteyen üreticiler maliyetleri düşürmek için kanserojen, sağlığa zararlı çok ucuz ithal ürünler hammaddeler kullanıyorlar. Süt yerine abd den ithal kanserojen süt tozu kullanıyorlar. Şeker yerine çok daha ucuz kanserojen glukoz fruktoz vb. kullanıyorlar. Yoğurtda kaymak yerine jelatin kullanıyorlar. Raflarda bozulmasın diye organik ürünlere kimyasal katkı maddeleri ekliyorlar, hepsi kanserojen. Ucuz peynir satıyorlar içinde süt yok kimbilir ne var. Pastane ürünlerinde endüstriyel trans yağ kullanıyorlar kanserojen. Ürünlerde gerçek madde olmayınca gerçek madde kokusu ve tadı versin diye içine endüstriyel aroma ekliyorlar çkanserojen. Çilekli yoğurt yiyorsun, içinde çilek yok kanserojen çilek aroması var. manavdaki domatese bile domates kokusu sıkıyorlar çünki domates GDO lu, uzun süre dayansın diye genetiği değiştirilmiş, domates gibi kokmuyor. Rahat satabilmek için domates kokusu aroması sıkıyorlar. Et alıyorsun yarısı kimyasal su. Bunun gibi tüm ürünlerin maliyetini ve satışını ucuzlaştırabilmek için besinlere endüstriyel katkı maddeleri katıyorlar ve gençlikten itibaren hastalıktan obezlikten kurtulamıyorsun.

Çok uzattım. Dovizi yükseltmekte ekonomik bir yöntemdir ancak akp nin elinde halkı daha hızlı fakirleştirmekten başka bir işe yaramayacaktır.

Arabayı yerli yapacağım diye 4 iş adamına 750 milyon TL verdi ve yapılan arabanın %70 i ithal. Bu kapasitedeki tayyip beyle hiç bir yöntem işlemez.

.
    Son düzenleme : alicemal; 24-11-2021 saat: 10:46.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Fazla düşünmeden yukarıdaki yazıyı yazdım, aceleye geldi çünki BIST uçup kaçmaya başladı.

Dün, abd düştü diye banka satan gerizekalı obez beyinli batılı yabancılar, bugün tersine alıyorlar. Dün ülkemiz batıyormuydu, bugün ülkemiz kurtuldumu.? Bir günde ne değiştide dün büyük zararla(yabancı için kur farkı) %3 sattın bugün %2(şimdilik) alıyorsun.?

tayyip'in bu ülkeye kazandırdığı tek beceri bu. Bazı konularda ezberleri bozdu. bluumbergin ve 100 yıllık siyonist medyanın yaptığı bazı siyonist şartlandırmaları alt üst etti.

"Yükselsin doviz kardeşim" diyor. bluumberg maymunlarına bakıyorum şaşkınlar. Öyle ezberlememişlerdi.

Tabi ne siyasetçiye nede siyoniste birşey olmuyor. Olan devletten beslenemeyen 10 milyonlarca insana oluyor.

Her neyse yaw.

Benim bugünde taktik aynı. Yılsonu şeysi devam ediyor.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Forumda gezerken deniz hocanın topiğine bakınca, noel'i unuttuğumu fark ettim.

Yarın 25 aralık noel. Bizdeki hristiyan şirketleri ve elemanları İsa'nın doğumunu kutlayacaklar. Ocak ayı ilk haftası dahil bunlar tatil havasına giriyorlar, çoğunlukta soluğu dağlardaki eğlence merkezlerinde alıyorlar.

Bizim Piyasa açısından önemi nedir.? Hristiyan şirketlere ait oyuncular piyasa odaklarını kaybedecekler. Önceki yıllarda, noel ve sonrası daha kenarda durduklarını biliyoruz.

Yani batılı yabancı etkinliği yarından itibaren BIST de azalacak. Tabi tahminen.

Bize faydası veya zararı olurmu.?

Bu sene farklı. BIST kurulduğundan beri batılı sermaye ve batılı eğitim almış olanların BIST de kurdukları, yerleştirdikleri yöntemler, bağlar bu sene katar lılar tarafından paramparça edildi. Özellikle bu son aylarda batılı yabancıları iyice silkelediler. Artık BIST deki siyonistler özgürce herkesi ödüllendiremiyor veya cezalandıramıyorlar.

Dünde görüldüğü gibi son aylarda BISTi sık sık engelleyen batılı yabancılardı.

Kârlı olarak mal çıkabilmek için BISTi yükseltenler ise, kağıt üzerinde müslüman olan katarlılar. katar lılar derken bunlar topu topu 7 kişi(herhalde tüzel dir)

Eğer genelde olduğu gibi hristiyan batılı yabancılar kenara çekilirse, BIST katarlılar tarafından kolayca yükseltilirmi.?

Küçükte olsa ihtimal dahilinde tabiki.
    Düne kadar hem abd hemde biz tepelerdeyiz, çok dikkatli oyna ve short pozisyon almaya zihnen kendini hazırla diyordum. katar lılar ise dansa devam ediyor ve benide çağırıyorlar. mecburen long dan ufak ufak kazanmaya devam edeceğim.

Taktik aynen devam.

Bol şans.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 672/853 İlkİlk ... 172572622662670671672673674682722772 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •