Sağol hikmet. Teorik bilgi istersende viop tarafında deniz43 var. Bilgisi geniş ve derin. Ekonomi eğitimi alsamda mesleğim para piyasaları değil. deniz43 sorularıda üşenmiyor cevaplıyor.
---
Kendi seçtiği yardımcısı tarafından boynuna ip bağlanıp rehin alınan hulusi akar bir yerlerde konuşmuş. "Devletin tank ve obüs(haberde obüste üretiyor yazıyordu. Fırtına obüslerinin o fabrikada üretildiğini bilmiyordum.) fabrikasını bmc ye bedava verdik ama herşey yasal" demiş.
Anayasaya aykırı ama kendi değiştirdikleri yasalara uygun. Nasıl olsa kimse hesap sormuyor bu ülkede.
Devletin tank fabrikasında fırtına obüsleride üretiliyordu. Parası devlete kalıyordu. Şimdi bmc fabrikası sahibi ethem sancak denen herifin cebine giriyor. 6 tane Fırtına obüsü üretip devletten parasını almışlar. Devletin azalan geliride bizden ilave vergi olarak alınıyor. Her iş böyle. Neden fakirleşiyorsunuz, neden geçim sıkıntısı çekiyorsunuz. İşte sebep bu ve bunlar. Devlet sizden alıp birilerinin cebine koyuyor ve yasal hale getiriyorlar. tabi onlara göre yasal. Bu işleri gerçek devlet olan bir yerde yapsanız hapisten çıkamazsınız.
YERLİ Tank yapacak diye gabrikayı 25 yıllığına bedava verdiler. Motoru ve herşeyi olabildiğince yerli olacaktı. bmc üretecekti.
Bakıyorum;
ASELSAN proje kapsamında atış kontrol sistemi, aktif koruma sistemi, ve diğer elektronik altsistemler; Roketsan zırh sistemi, MKEK ana silah sistemi ve Havelsan ise tank ve alt sistemlerin simülatörlerinin üretimini yapıyor. Paletler zaten fabrikadan.
İlk prototipin motoru almanya dan, sonrakiler için güney kore ile konuşuluyor.
Herşeyi zaten devlet üretmiş kalanı ithal. Peki para neden ethem sancak denen adamın cebine giriyor.? Bu para devletin cebine giriyordu. Niye verdin, zaten herşeyi biz üretiyoruz.
Tabi bu ülkede benim sorum saçma... Bunlar hala iyi günlerimiz, Bangladeş olma yolunda ilerliyoruz. bangladeşin tüm diğer yolsuzluğa batmış ülkelerde olduğu gibi %20 si çok zengin. Çalışanın sırtından devlet aracılığı ile besleniyorlar. Kalan %20, bu en üst %20 ile ticaret yaparak besleniyor, rahatları yerinde. Diğer maaşlı çalışan %60 ve maaşlı çalışanlara satan esnaf ise sürünüyor. Orta sınıf yok. %20+20 soygundan zengin, %60 çalışan fakir. Bu %60 ın %40'ı sefil durumda. Lağım akan sokaklara sahip evlerde yılda 100 dolarla yaşıyorlar(dı). Bir kaç yıl önce bir belgesel izlemiştim. Tabi ırkçı batılıların ürettiği belgesele ne kadar güvenebilirsin. Kendileri hariç herkes rezildir. Bunuda bilmek lazım.
İHA teknolojimizi zaten bu fabrikalara sokulan tarikatlar israil, abd ve ingiltereye taşımışlardı. Şimdide bu teknolojiyi tayyip ve damadı eli ile Ukrayna ya taşıyorlar. baykar'ın orada ortak fabrika kurduğu yetmiyor şimdide devletin ileri teknoloji şirketi TUSAŞ a Ukrayna'lılarla ortak fabrika kurduruyorlar.
TUSAŞ ileri teknoloji her tip motor da üretiyor ve dünya ile yarışıyor. Her tip Jet motorlarında başladı ve hızla ilerliyor.
Ukrayna da her tip jet motoru eskiden beri üretiyor. Jet motorlarını baykar firması Ukrayna dan almaya başladı, eğer TUSAŞ a da Ukrayna dan aldırırlarsa, TUSAŞ ın motor teknolojisindeki ilerlemesi durur.
2000 yılında nasıl İHA teknolojisi üretirken bu teknolojiyi baykar a taşıdılar TUSAŞ 5 sene sendeledi ortalıkta görünemedi. Benzerini yapıyorlar. Bu sefer dahada kötü. Hadi baykar içerideydi(artık olduğu kadar), Ukrayna dışarıda.
Ukraynalı yetkili zevkten havalara uçmuş. Bu İHA lar çok ileri teknoloji, baykar bunların yanıbda hava civa diyor. Fabrika başlamış, 2022 sonunda ilk üretim başlıyormuş. Resmen cinayet. İsrailin heron fabrikasını TR de kurup motorunu Türkiyeden alması ve elektroniğinin bilgisinide bize vermesi gibi. Yazı burda.
https://www.savunmasanayist.com/turk...lasa-uretecek/
Her neyse, ben kendi cebime bakayım. 2020 zararını çıkarmıştım, 2021 zararınıda çıkardım. Artık kazandığım kâr olacak. Kafamı bu ülkeyle bozmayayım. hatırlatayım bende 200 milyon AVRO ya bu ülkeyi satıyorum. Siyonistler ve Ukrayna ya duyrulur.
.
Yer İmleri