Artan

484,00 10 18:10
286,25 9.99 18:10
289,25 9.98 18:10
12,24 9.97 18:10
295,50 9.95 18:10
Artan Hisseler

Azalan

78,40 -9.99 18:10
39,54 -9.97 18:10
37,04 -9.97 18:10
16,09 -9.96 18:10
229,90 -9.93 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

10.047.116.287,75 18:10
7.132.495.674,06 18:10
6.016.189.385,14 18:10
5.796.789.847,70 18:10
5.651.868.803,60 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 1249 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Uzun Vadeli Yatırım

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,515
     Alıntı Originally Posted by abdullaht Yazıyı Oku
    Selamlar
    Görüşlerinize göre 1 numaradan 3 adet hisse
    2 numaradan 2 adet hisse örneği verebilir misiniz ?
    Sizce portföyünüzde 1 numaraya ve iki numaraya giren kaç hisseniz var ?
    Riski yaymak ve üstlenmek adına sadece 1 numara yerine değilde hem 1 numaradan hem 2 numaralı hisselerden bir portföy oluşturmak sizce mantıklı olur mu ?
    1 numaradan hisseler Ttrak, Arclk, Toaso, Tuprs gibi şirketlerdir, her yıl temettü öderler, çok fazla kredi de kullanırlar, ancak hisseler de çok başarılıdır.

2 numaradan bir örnek yok o tamamen hayal dünyası. Erhan hoca bu olsa iyi olur diyor ama böyle birşey Türkiye'de yok. Belki Berkshire Hathaway örnek verilebilir.

Benim portföyümün bir önemi yok. Zaten portföy değil tek kağıt. 1 ile 3 arasında gidip geliyor denilebilir. Riski yayma işini bana sormayın %100 tek kağıt giden birisi bu işin R'sini bilmiyordur. Ayrıca inandığım bir konu değil. Şirkete güveniyorsam neden başka şirket alayım.

Syg.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by Börsianer Yazıyı Oku
    1 numaradan hisseler Ttrak, Arclk, Toaso, Tuprs gibi şirketlerdir, her yıl temettü öderler, çok fazla kredi de kullanırlar, ancak hisseler de çok başarılıdır.

2 numaradan bir örnek yok o tamamen hayal dünyası. Erhan hoca bu olsa iyi olur diyor ama böyle birşey Türkiye'de yok. Belki Berkshire Hathaway örnek verilebilir.

Benim portföyümün bir önemi yok. Zaten portföy değil tek kağıt. 1 ile 3 arasında gidip geliyor denilebilir. Riski yayma işini bana sormayın %100 tek kağıt giden birisi bu işin R'sini bilmiyordur. Ayrıca inandığım bir konu değil. Şirkete güveniyorsam neden başka şirket alayım.

Syg.
    Belki 2 numara örneğe aselsan girebilir. % 0,xx temettüyü neden dağıtır anlamış değilim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,515
     Alıntı Originally Posted by ankarali_omer Yazıyı Oku
    Belki 2 numara örneğe aselsan girebilir. % 0,xx temettüyü neden dağıtır anlamış değilim.
    %1 bile etmeyen temettüyü dağıtmadı sayarsak evet haklısınız, O zaman Asels bu gruba örnek diyebiliriz, teşekkürler
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by Börsianer Yazıyı Oku

Syg.
    Teşekkür ederim
    1 numaralı hisselerde hemfikir sayılırız
    2 numaralı hisseler ile ilgili soruma Erhan bey katkıda bulursa sevinirim
    Uzun vadeli yatırımcı olarak tek bir şirkete bağımlı olma konusu bana biraz ters. Yönetim kuruluna girecek kadar hisse toplayamayacağım kesin Bu piyasada Riski şirketler olduğu kadar insanın iştahını kabartan şirketlerde mevcut. Yönetim kurulları niyeti bozmadığı sürece
    Saygı bizden

5.  Alıntı Originally Posted by abdullaht Yazıyı Oku
    2 numaralı hisseler ile ilgili soruma Erhan bey katkıda bulursa sevinirim
    Uzun vadeli yatırımcı olarak tek bir şirkete bağımlı olma konusu bana biraz ters. Yönetim kuruluna girecek kadar hisse toplayamayacağım kesin Bu piyasada Riski şirketler olduğu kadar insanın iştahını kabartan şirketlerde mevcut. Yönetim kurulları niyeti bozmadığı sürece
    Saygı bizden
    2 numaralı hısse onregı yurtdısında var. Facebook google amazon berks hatway vesaire gibi.

Bizim burada pek nadıren belkı vardır. Hiç araştırmadım Böyle bir ayrıma girmeyide doğru bulmuyorum yani 2 nmumaralı hısselerı alalım veya 1 numaralı hısselerı alalım gıbı.

bu 2 numaralı bu 1 numaralı dıye hısselerı ayırmayalım ben sıze 3 numaralı özellik sayayım siz onu bırıktırın.

3 numaralı hisse özellikleri.

Net kar artan esas faalıyet karı artan cirosu artan ve bunu olabıldıgınce ıstıkrarlı sekılde arttıran firmalara ortaklık etmeniz.

Temettü bedelsize ne mi oldu ???? o menulere girip ne kadar temettü veya bedelsiz veriyor veya vermiyor hiç bakma bile.

sen şu 3 maddeyı yapan fırma bul gerisine karışma.

SU AKAR YOLUNU BULUR.

BUNLARDAN BAZILARI BENIMDE BEGENDIKLERIM.

BİMAS ADEL(kısmen) ASELS(kısmen)

Şu anda TRKYCM ve SİSE

OTOMATIV SEKTORU HISSELERI FROTO TOAS

SON 2 YILDIR ORGE

TUPRAS (zaman zaman bocalasada kısmen ıstıkrarlı sayılır.)

Daha vardır ama bılancosu hatırladıklarım bunlardı.

Bu hısselerı alabılırsın bu hısselerın bazıları aslında belkı 1 numaraya dahıl belkıb azılarıda kısmen 2 numaraya dahildir.

Ama bu önemsiz ben hepsını bır catıda topluyor ve 3 numara dıyorum. Yani temett/bedelsiz versin yada vermesin diye adlandırıyorum.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •