Bugün farkli bir bakış açısıyla temettü odaklı değil trend odakli düşüncemi paylaşmak istiyorum.
Eregl özelınde sinir uçlarıyla oynama noktasındayız. Herkes her şeyi görüyor. Oluşan tobo sağır sultan duydu. 2020 den gelen trend desteğine değdi ya da değmek üzere herkes farkında. Bunlar göz önünde ayan beyan.
Buralarda ayı tuzağı (sahte trend bozma hareketi şeklinde) oluşma durumu olabilir dikkatli davranmak gerekir. Resesyon durgunluk vs vs herkesin bildiği malum durumlar. Herkesin bildiğine göre hareket etmek her zaman doğru sonucu verir mi? Tecrübem vermez diyor ki en son 2022 başlarında HRC 1300 e giderken gördük. Her zaman görünene göre gelişmiyor piyasa fiyatı
Ayrıca bu malum 2 seneyi aşan trendin desteğinde 3 hafta önce yanılmıyorsam günlük 200 milyon lot üstü işlemeler ile ciddi bir yükseliş görmüştük. Akabinde 2022 Mart Nisan zirvesinden sonra oluşan dirence kadar uzadı hareket ve sonrasında düşük işlem hacmiyle trend desteğine yeniden döndü. 3 hafta önce yüksek işlem hacmi ile tahtayı yukarı süren/sürenler yeniden oyuna girer mi yoksa trendin bozulmasına göz mü yumar? Herkesin bir cevabı vardır ki benim de var. Ancak fazla zaman da kalmadı bu sorunun cevabını almaya. Bu kısa süreçte duygusal davranmamak adına ekran izlememek yararlı olabilir. Bu 2 senelik trend kesin bozulursa trade amaçlı taşınan pozisyonlar için gereği yapılmalıdır orası da bir gerçek.
Diğer yandan Eregl tarihi geçmişe bakıldığında kriz fiyatlaması pd/dd 0.8 dip noktası ve şu anda kabaca 1.05 civarında. 3 ve 4.çeyreklerde eğer ki zarar yapmayacaksa (ki beklemiyorum) bu pd/dd gelecek bilançolarla 1 in altına inecektir. Şahsi fikrim yatırım tavsiyesi olmamak üzere buraların altında gidebileceği sınırlı alan olduğudur. Bu hafta herhangi bir işlem yapmamak ve önümüzdeki haftayı görmek yararlı olur.
Fiyatlama ne yönde olursa olsun şahsi pozisyonum 2023 temettü dönemine kadar değişmeyecektir.
Sağlıklı kalın sakın kalın

Yer İmleri