Sayfa 236/582 İlkİlk ... 136186226234235236237238246286336 ... SonSon
Arama sonucu : 4650 madde; 1,881 - 1,888 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

  1.  Alıntı Originally Posted by Mr Steel Yazıyı Oku
    Bugün farkli bir bakış açısıyla temettü odaklı değil trend odakli düşüncemi paylaşmak istiyorum.

    Eregl özelınde sinir uçlarıyla oynama noktasındayız. Herkes her şeyi görüyor. Oluşan tobo sağır sultan duydu. 2020 den gelen trend desteğine değdi ya da değmek üzere herkes farkında. Bunlar göz önünde ayan beyan.

    Buralarda ayı tuzağı (sahte trend bozma hareketi şeklinde) oluşma durumu olabilir dikkatli davranmak gerekir. Resesyon durgunluk vs vs herkesin bildiği malum durumlar. Herkesin bildiğine göre hareket etmek her zaman doğru sonucu verir mi? Tecrübem vermez diyor ki en son 2022 başlarında HRC 1300 e giderken gördük. Her zaman görünene göre gelişmiyor piyasa fiyatı

    Ayrıca bu malum 2 seneyi aşan trendin desteğinde 3 hafta önce yanılmıyorsam günlük 200 milyon lot üstü işlemeler ile ciddi bir yükseliş görmüştük. Akabinde 2022 Mart Nisan zirvesinden sonra oluşan dirence kadar uzadı hareket ve sonrasında düşük işlem hacmiyle trend desteğine yeniden döndü. 3 hafta önce yüksek işlem hacmi ile tahtayı yukarı süren/sürenler yeniden oyuna girer mi yoksa trendin bozulmasına göz mü yumar? Herkesin bir cevabı vardır ki benim de var. Ancak fazla zaman da kalmadı bu sorunun cevabını almaya. Bu kısa süreçte duygusal davranmamak adına ekran izlememek yararlı olabilir. Bu 2 senelik trend kesin bozulursa trade amaçlı taşınan pozisyonlar için gereği yapılmalıdır orası da bir gerçek.

    Diğer yandan Eregl tarihi geçmişe bakıldığında kriz fiyatlaması pd/dd 0.8 dip noktası ve şu anda kabaca 1.05 civarında. 3 ve 4.çeyreklerde eğer ki zarar yapmayacaksa (ki beklemiyorum) bu pd/dd gelecek bilançolarla 1 in altına inecektir. Şahsi fikrim yatırım tavsiyesi olmamak üzere buraların altında gidebileceği sınırlı alan olduğudur. Bu hafta herhangi bir işlem yapmamak ve önümüzdeki haftayı görmek yararlı olur.

    Fiyatlama ne yönde olursa olsun şahsi pozisyonum 2023 temettü dönemine kadar değişmeyecektir.

    Sağlıklı kalın sakın kalın
    Uyarı umarım işe yaramıştır. Geçen haftaki turbulanstan zarar gören inşaAllah olmamıştır. Trading başarısı psikolojik etkenlere dayanır ağırlıklı olarak teknik ve temel ikinci planda kalır. Algı yönetimi özellikle en büyük silahtır. Resesyon vs haberleri satılır grafikte kanal desteği kırılır gibi yapılır stoplar patlatılır. Sattığı fiyatın üstünden insan malını yerine koyamaz insan doğasına aykırıdır oysa ki tam da yapması gereken budur. 28 altından stoploss yapan dönüp 28 üstünden alabilmelidir. Ya da en iyisi bu işlerle uğraşmamak için temettü yatırımcısı olmalıdır. 25 senelik Trading tecrübesi sonrası benim yaptığım gibi.

    Huzur temettü yatırımcısı olmakta bunu er geç anlayacaktır insan




  2. 372 dolar hurda bugün 368 gösterdi. Çolakoğlu cuma günü 383 dolar dı, sabah tekrar bakarız hurdaya, Şuan için normal.

  3. Twitterdaki borsa ile ilgli trend topicler enteresan, bir göz atabilirsiniz...

  4. Cevabınız için teşekkürler.

     Alıntı Originally Posted by geceningözü Yazıyı Oku
    Kurumlar arası hisse senedi virmanı maliyetinizi etkilemez. Sadece hisse senedini karşıya gönderecek kurum bu işlemden komisyon alıyor, o da kurumuna göre değişiyor. Yaklaşık iki sene kadar önce THYAO hissemi bir bankadan başka bankaya virman yaptırmıştım. Banka 37,5 TL mi ne işlem komisyonu almıştı sadece.

  5. Parasal daralma, faiz artışı, parasal genişlemeye, faiz indirimine ne zaman dönüşür diye sorduk, yazıyı bulamadım sanırım Eylül içinde. BM gibi kurumların ABD den faiz indirin talebi genel manada yükselişin desteği olarak görünüyor. Parasal daralma azalırsa, resesyon düşüncesi de azalır.

  6. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın yol açtığı enerji krizi Avrupa da demir-çelik sektörüne ağır darbe indirdi. AB genelinde 20 ye yakın firma kapısına kilit vururken Türkiye sektörün yeni merkezi olma yolunda hızla ilerliyor.

    TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK FIRSAT

    Cumhurbaşkanı Erdoğan başta İskenderun ve Ereğli olmak üzere tüm üretim tesislerinde eksikliklerin giderilmesi için talimat verdi. Yüzde 60 lar düzeyinde olan üretim kapasitesi giderilecek olan eksikliklerin ardından yüzde 100 e çıkarma hesapları yapılıyor. Türkiye sahip olduğu 20 milyar ton kömür rezervi ve Suriye, Irak gibi ülkeler başta olmak üzere hurda temini noktasında bir dizi yeni girişimde bulundu. Çin, Brezilya, Rusya, Japonya, Tayvan, Hindistan dahil birçok ülke krizden ciddi anlamda etkilenirken Türkiye sahip olduğu doğal imkânlar ve coğrafi konum nedeniyle bu alanda en cazip alternatif olma özelliği taşıyor.

    https://www.tgrthaber.com.tr/ekonomi...idiyor-2848789
    Az insan çok huzur

  7.  Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Parasal daralma, faiz artışı, parasal genişlemeye, faiz indirimine ne zaman dönüşür diye sorduk, yazıyı bulamadım sanırım Eylül içinde. BM gibi kurumların ABD den faiz indirin talebi genel manada yükselişin desteği olarak görünüyor. Parasal daralma azalırsa, resesyon düşüncesi de azalır.
    En azından artırımlara ara vermek durumunda kalabilir FED. Sert bir resesyon kimsenin işine gelmez

Sayfa 236/582 İlkİlk ... 136186226234235236237238246286336 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •