Sayfa 174/1012 İlkİlk ... 74124164172173174175176184224274674 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 1,385 - 1,392 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Yenice Yazıyı Oku
    Dolar harcayarak yurtdışından ithal mal ve hizmet almak için önce vatandaşın elinde Türk lirası olması ve harcaması gerekir

lüks ihtiyaçların büyük kısmı döviz ihtiyacı ister. Krizlerde zaruri temel ihtiyaçların haricinde tüketim sert şekilde azalır. Evini boyatmak yerine bir yıl daha beklesin der. arabasını değiştirmez. Gardrobunu yenilemez. bilgisayarını tamir ettirip yenisini almaz. arızalanan beyaz eşyalarını tamir ettirir, mobilyalarını değiştirmez. her sene değiştirdiği telefonunu o sene değiştirmez. dışarıda yediği yemekleri azaltır. kombiyi kısar , tatile gitmeyebilir yada sayısını azaltır. v.s. v.s.

eee ihtiyaçlar azaldı. piyasada TL yok. Bankalar TL kredi vermiyor. Şirketlerin TL ihtiyacı var. ne yapacaklar. Bankalardaki mevduatın büyük kısmı döviz olmuş.....
    Okurken bir an kendimi gordum.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Yenice Yazıyı Oku
    TL karşısında son üç yılda 3 e katlamış dolar. marjinal fayda teorisi diye bir şey var bunun tepesi yok mu...

Ekonomi daralıyor ise tüketim kısılacağı için ithal mal ihtiyacı da azalacak ve dövize ihtiyaç da azalacaktır.

Tüketim azalıp , işsizlik çoğaldığı ve para emisyonu yapılmadığında TL kıtlığı doğar ve TL elde etmek için dövizler sattırılır.

Birikim sahipleri düşen döviz, emlak fiyatları ve borsa yüzünden enflasyon altındaki mevduatta kalmaya zorlanır...

Devalüasyon sonrası şirketlerin değeri düşünce ve faiz yükselince sıcak yabancı para girişi olur ve döviz düşer TL ihtiyacı artar...

Demem o ki merkez bankası para basmaz ise dolarcılar epey süre sürünür. Mevduatçılarda dolar düşüyor diye enflasyon altında kalarak avunur.
    Bu isden en karli yabanci cikar.
    Alir dolar bazinda yuksek faizi ve yer kendi ulkesinde citir citir.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alıntı Originally Posted by lanxcelot Yazıyı Oku
    Düşük faizle uzun süre bağlanan mevduat ile düşük faizli kredileri kompanse edecekler ve millet uyanmasın diye yılanoğlunu 1-2 ay daha sindirecekler gibi geliyor. Daha sonra dolar artsa da mevduatlar bozulamaz ve dövize yönelim sınırlı kalır diye düşünülüyor olabilir. Uzun süre bağlatmak için temel motivasyon stopaj avantajı ve dövizdeki geçici gerileme.bir de kredi alanlar dövize yönelirse tam bir servet transferi yaşanır. Ocak şubat mart aylarında enflasyon 26 ları geçince yine faiz baskısı ve MB bağımsızlığı sorgulanacak, faiz artışı zamanında gelmeyecek. Ve şahsi görüşüm 2. Kez kur şoku yaşanacak.
    Paniğe gerek yok. Büyük resme odaklanmak lazım.
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

4. Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

5.  Alıntı Originally Posted by Yenice Yazıyı Oku
    TL karşısında son üç yılda 3 e katlamış dolar. marjinal fayda teorisi diye bir şey var bunun tepesi yok mu...

Ekonomi daralıyor ise tüketim kısılacağı için ithal mal ihtiyacı da azalacak ve dövize ihtiyaç da azalacaktır.

Tüketim azalıp , işsizlik çoğaldığı ve para emisyonu yapılmadığında TL kıtlığı doğar ve TL elde etmek için dövizler sattırılır.

Birikim sahipleri düşen döviz, emlak fiyatları ve borsa yüzünden enflasyon altındaki mevduatta kalmaya zorlanır...

Devalüasyon sonrası şirketlerin değeri düşünce ve faiz yükselince sıcak yabancı para girişi olur ve döviz düşer TL ihtiyacı artar...

Demem o ki merkez bankası para basmaz ise dolarcılar epey süre sürünür. Mevduatçılarda dolar düşüyor diye enflasyon altında kalarak avunur.

3 yıl sonra dolar 20TLolur mu dersiniz
    ASLA VE ASLA VE ASLA YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

6.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    hocam o dediğin aylarda ekonomi yüzde 5-10 kücülüyor olur. Kimse ithalat yapmaz. Dolar ihtiyacı olmaz. Tüketim de durur.

Benim beklentim 4.8. Enflasyon sorununu kökten çözücekler. Şuanda çözmediler mi onları da silip süpürücek onu farkettiler.
    hani dolar çıkarsa uçardık üretim patlaması yaşar japonya olurduk palavramıydı bu söylem dolar zıplarken faiz artışı çözüm değil akışına bırakmak lazım turizm coştu turist patlaması oldu tarzında ki yorumlar hem medyada hem bizim forumda havada uçuyordu ! enflasyonu hafife almayın domates fiyatını hafife almayın diye yırtınıyordum o zamanlar ! Umarım enflasyonun ciddi bir konu olduğu konusunda ders almışsızdır

7. Dün akşam bloomda bonoya olan talep bono faizinin düşmesi bize mb sının faiz indirimin fiyatlamasını gösteriyor olabilir denildi

8.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Dün akşam bloomda bonoya olan talep bono faizinin düşmesi bize mb sının faiz indirimin fiyatlamasını gösteriyor olabilir denildi
    Enflasyonun düştüğünü görmeden hiçbir yatırımcı mb faiz düşürür beklentisine girmez. Girerse bono almaz satar.

Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
    Yazılarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...

Sayfa 174/1012 İlkİlk ... 74124164172173174175176184224274674 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •