Sayfa 286/637 İlkİlk ... 186236276284285286287288296336386 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,281 - 2,288 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by HAYKIRIS Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim @steed1987
    Bende 2012 de borsaya merak sardım. O zamandan beri öğrenmeye devam ediyorum. Bazı şeyler tecrübe kazanmadan öğrenilmiyor.
    Bu başlıkta kaliteli yazılar paylaşıldığı gibi bundan sonra da paylaşılacaktır.
    Sn:Cautionary, Halil hocanın eski forumda başlattığı uzun vadeli yatırım başlığından sonra forumdaki boşluğu doldurmuştur.
    Vakit kaybetmeden her ay düzenli olarak alım yapmaya başlayın.
    2012 den bu zamana borsada değerlendirdiğiniz parayı altına yatırmış olsaydınız daha mı karlı olurdunuz? Ben maaşımdan aylık 1000 TL ayırabilirim birikim olarak ancak borsaya balıklama dalmak yerine öncesinde araştırmak istedim.Elimde şuan sadece ULUSE var ki zaten bu firmada çalışıyorum.Sizce bu bin TL ile her ay 10 hisseden 100er TLlik almak mı daha iyi yoksa her ay bin TLlik farklı hisse mi?
    Sizin tablonuzda yaptığınız gibi bir sisteme oturtabilsem daha kolay olacak.Sizin tablonuzu paylaşmanız mümkün mü?

2. How and Why to Be a Long-Term Investor
    https://behavioralvalueinvestor.com/...KwYAhs.twitter

3.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    How and Why to Be a Long-Term Investor
    Güzel bir yazı fakat Amerika ve Avrupa borsaları gibi namuslu borsalar için geçerli.

Bizimki gibi hisselerin büyük çoğunluğunda bin türlü üçkağıdın döndüğü ve bu hile hurdaları denetleyip önlem alması gereken kurumların vazifelerini yapmadığı ülkelerde bu yazının anlattıkları geçerli değil maalesef...
    Twinkle twinkle little star,
    Soon you won't be twinkling anymore.....

Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    How and Why to Be a Long-Term Investor
    Okuyalım bakalım
    Akıl,adama sermayedir.

Alıntı Originally Posted by steed1987 Yazıyı Oku
    2012 den bu zamana borsada değerlendirdiğiniz parayı altına yatırmış olsaydınız daha mı karlı olurdunuz? Ben maaşımdan aylık 1000 TL ayırabilirim birikim olarak ancak borsaya balıklama dalmak yerine öncesinde araştırmak istedim.Elimde şuan sadece ULUSE var ki zaten bu firmada çalışıyorum.Sizce bu bin TL ile her ay 10 hisseden 100er TLlik almak mı daha iyi yoksa her ay bin TLlik farklı hisse mi?
    Sizin tablonuzda yaptığınız gibi bir sisteme oturtabilsem daha kolay olacak.Sizin tablonuzu paylaşmanız mümkün mü?
    Öncelikle kendinize bir acil durum fonu oluşturun. Daha sonra çeşitlendirme yapmayı düşünüyorsanız bir sepet oluşturun. %30 Altın %20 Döviz %50 Borsa vs.
    Yeter ki yatırım yapın. Kademeli olarak alımlara başlayın. O zaman 100 er liralık mı 1000 liralık mı almak mantıklı kendiniz göreceksiniz. Zamanla yatırım stratejiniz şekillenecektir.
    Tabloyu paylaşmam bir anlam ifade etmez. Puan ve hisselerin portföydeki ağırlıkları farklı excel sayfalarından çekiliyor.
    Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar. (Necmettin ERBAKAN)
    Paylaşımlarım yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by HAYKIRIS Yazıyı Oku
    Öncelikle kendinize bir acil durum fonu oluşturun. Daha sonra çeşitlendirme yapmayı düşünüyorsanız bir sepet oluşturun. %30 Altın %20 Döviz %50 Borsa vs.
    Yeter ki yatırım yapın. Kademeli olarak alımlara başlayın. O zaman 100 er liralık mı 1000 liralık mı almak mantıklı kendiniz göreceksiniz. Zamanla yatırım stratejiniz şekillenecektir.
    Tabloyu paylaşmam bir anlam ifade etmez. Puan ve hisselerin portföydeki ağırlıkları farklı excel sayfalarından çekiliyor.
    Teşekkür ederim.Bir miktar bankada altınım var zaten. Sanıyorum biraz daha defansif davranıp %50 altın, %20 Döviz, %30 Hisse şeklinde oluşturacağım portföyümü. Şu sıralar döviz fiyatları uygun görünüyor öncelikle %20 döviz kısmını oluşturayım. Bu süre zarfında borsa araştırmalarına devam

7. Tasarruf üzerine güzel bir espri...her zaman dediğimiz gibi, büyük resim önemli. Her seçimin, getirdikleri ve götürdükleri iyi analiz edilmeli.

Zaytung Online
    â€

@zaytungtweet
    59m59 minutes ago
    More
    Kombiyi kapatıp AVM’de zaman geçirerek tasarruf etmeyi planlayan genç çift, günü 358 TL zararla kapattı...

8.  Alıntı Originally Posted by HAYKIRIS Yazıyı Oku
    altın demişken...bes fonu %100 altında olan biri olarak söylüyorum...özellikle finansal ve jeopolitik karmaşanın bu kadar ön planda olduğu bir dönemde gram altın gözde bir alternatif olmaya devam edecektir...özellikle orta ve uzun vadeli-az dalgalı yatırımların tercih edildiği bes gibi enstrümanlar için.

Sayfa 286/637 İlkİlk ... 186236276284285286287288296336386 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •