Sayfa 436/472 İlkİlk ... 336386426434435436437438446 ... SonSon
Arama sonucu : 3775 madde; 3,481 - 3,488 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1. Örneğin, ben şu anda ekranda maaşı 40K görüyorum diyelim. Bu, yılbaşından sonra direk 26K ya düşecek yazılanlara göre. Bu kabul edilebilir bir fark değil. Dehşetül vahşet bir şey yani Düşen 14K nın adına ister enflasyon farkı deyin ister nominal ya da başka bir şey deyin, fark etmez

2.  Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku
    Örneğin, ben şu anda ekranda maaşı 40K görüyorum diyelim. Bu, yılbaşından sonra direk 26K ya düşecek yazılanlara göre. Bu kabul edilebilir bir fark değil. Dehşetül vahşet bir şey yani Düşen 14K nın adına ister enflasyon farkı deyin ister nominal ya da başka bir şey deyin, fark etmez
    valla dünyanın en ilginç ülkesinin en ilginç emeklilik sistemi sanırım.

eyt sayesinde zaten insanlar arasında emeklilik yaşı anlamında ciddi haksızlıklar oluştu, sadece erken sgk kaydı nedeniyle 15-16 sene daha genç yaşta emekli oldu insanlar.

üstüne bir de sadece emekli olunan yıl nedeniyle emekli maaşının ciddi derecede farketmesi.
    düşünsenize eytlisiniz fakat süre dolmadığı için 2024 değil 2025te emekli oluyorsunuz ve maaşınız bir önceki seneye göre %40 düşüyor :O

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku

eyt sayesinde zaten insanlar arasında emeklilik yaşı anlamında ciddi haksızlıklar oluştu, sadece erken sgk kaydı nedeniyle 15-16 sene daha genç yaşta emekli oldu insanlar.

üstüne bir de sadece emekli olunan yıl nedeniyle emekli maaşının ciddi derecede farketmesi.
    düşünsenize eytlisiniz fakat süre dolmadığı için 2024 değil 2025te emekli oluyorsunuz ve maaşınız bir önceki seneye göre %40 düşüyor :O
    Amaçları zaten emekliliği zorlaştırmak
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku

Bu yüzden özellikle X hesabımda yıllardır söylüyorum. Tabi olduğunuz emeklilik sistemini öğrenin, avantaj ve dezavantajlarınızı bilin.

Biz burada ya da X de konuşuyoruz, emeklilik uzmanları dinleyenler vs belki toplumunun %20-30 bazı detayların farkında, çoğu olaydan bi haber. 2025 yerine 2024 te emeklilik imkanı olup bir yıl daha çalışayım diye belki kalan ömründe %40 daha az maaş alacak.

Saçma mı evet, ama bizim yasayı düzeltme şansımız Yoksa, bizim için en avantajlı yolu seçme şansımız var.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
    Bugün çalıştığım kurumdan aradılar.. emeklilik dilekçesini yanlış vermişim... kod 8 den çıkış yapmamız için yeni bir dilekçe ver diyorlar.. Biliyorum AMAÇLAR işi yokuşa sermek ve elimdeki işleri bitirmem için yapıyorlar Bizim yönetici kesin aramıştır... Aslında zaten iş bırakmayacaktım ama heralde telaşlandılar.... Tecrübeli adam kalmadı çünkü..

Burda bir ara emeklilik dilekçesi için bir örnek vardı? einde olan varsa atar mı? Çok iyi bir dilekçeydi... ÖRNEK VARSA BİR ARKADAŞTA BURDA YAYINLAYABİLİR Mİ? (HUKUKİ OLARAK ÇOK İYİ HAZIRLANMIŞ BİR DİLEKÇEYDİ)

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Yahu kardeş nominali nerden çıkardın. Nominal maaş hiç bir zaman düşmez.

Olan şu: Yapılan ek iyileştirmeler ile mevcut emekliler bu yıl toplamda %87 zam aldı. Ancak 2025 ve sonrasında emekli olanlar bu yılın tüfe si+büyüme/3 alacaklar. O da %40 filan artış yapar.

Şu an emekli maaş hesaplama tool larında %87 artış gözüküyor, ancak Ocak sonrası bu artış %40 olarak güncellenir.

Mevcut anomali az da olsa 2024 te de vardı.

Saçma ekonomi politikaları çok yüksek enflasyona, o da bu tür saçmalıklara sebep oluyor İşte.
    2022 - 2023 geçişinde %17 farketti. EYT henüz kanunlaşmamış olduğu için ancak 2023 yılında emekli olabildim ve %17 düşük aldım. 2023 - 2024 geçişinde enflasyon yükseldiği için böyle bir etki olmadı. 2024 emeklişi avantajlı durumda. 2024 - 2025 geçişinde ise elle tutulur, gözle görülür bir düşüş ( çöküş ) olacak. son 6 aylıuk enflasyona göre%35 - 40 arası bir kayıp olacak. B u durumda nominal bir düşüşten bile bahsedebiliriz (elle tutulurdan kastım bu). Enflasyonda düşüş sürdüğü sürece 2025 - 2026 geçişi de kayba sebep olacak gibi duruyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
    Birde SGK dan emekli olabilir yazısı gerekiyormuş, bu dilekçe örneği de var mı elinizde arkadaşlar ? ... Ben sgk çalışma hayatı ve sgk hizmet dökümünü koymuştum Gıcık herifler..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bu yüzden özellikle X hesabımda yıllardır söylüyorum. Tabi olduğunuz emeklilik sistemini öğrenin, avantaj ve dezavantajlarınızı bilin.

Biz burada ya da X de konuşuyoruz, emeklilik uzmanları dinleyenler vs belki toplumunun %20-30 bazı detayların farkında, çoğu olaydan bi haber. 2025 yerine 2024 te emeklilik imkanı olup bir yıl daha çalışayım diye belki kalan ömründe %40 daha az maaş alacak.

Saçma mı evet, ama bizim yasayı düzeltme şansımız Yoksa, bizim için en avantajlı yolu seçme şansımız var.
    Altına imzamı atarım... Burası olmasa kesinlikle haberim olmazdı...

Sayfa 436/472 İlkİlk ... 336386426434435436437438446 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •