Sayfa 814/882 İlkİlk ... 314714764804812813814815816824864 ... SonSon
Arama sonucu : 7056 madde; 6,505 - 6,512 arası.

Konu: BRKSN - Berkosan Yalıtım

1. Genel yönetim giderlerinin içinde amortisman giderleri de oluyor..
    Şirketler son dönemde özkaynaklarında artışa gittiler malum..

2. Bilançolara bakarken bir önceki çeyreğe bak,geçen yıla bakmak aldatır..

3. Önümüzdeki çeyrek de ispanya yüksek gelir sırbistan düşer..
    Bölümler arası değişimler var bak orada…!!!

4.  Alıntı Originally Posted by Kazançkapısı Yazıyı Oku
    Önümüzdeki çeyrek de ispanya yüksek gelir sırbistan düşer..
    Bölümler arası değişimler var bak orada…!!!
    6 aydır günlük aşşağı basan Tahtacı bu bilanço fırsatını kaçırırmı sizce. Tabanımız hayırlı olsun pazartesi

5. 3.çeyrek enflasyon muhasebesi net parasal kısmı nötr bekliyorum..
    Net kara olumsuz baskı olmayacak..
    Yani çeyreksel 30 milyon tl ve üzeri kar gelebilir..
    Kambiyo da kar rakamını destekleyek..

6. 3.çeyrek hasılat 200 milyon az üstü bekliyorum..
    Çeyreksel %17-20 büyüme yine..

7. Öncelikle bu rakamlardan ne anladığımı yazayım...Büyük ihtimal yurt dışındaki şirketler yakınlardan bir yerlerden (Belki de Norveç Skumtech bilemiyorum) hammadde alıp bunu yarı mamül haline getiren ve şirketin TR'deki fabrikalarına ürün yapılmak üzere gönderen şirketler...Yani kendileri "tam mamül" vasfında bir üretim yapmıyorlar gibi...Haliyle oradaki performansın bilançoya hiç bir olumlu etkisi geçmişte de olmadı şimdi de...Zaten bütün öngörülerimi de bu faraziye üzerine yapıyordum sanki haklı çıktım...Faaliyet raporu ve dipnotlarda olmayan bir şeyi sallamaya benzedi ancak bence durum bu !..

İkinci olarak, Sırbistan verilerini bilerek ya da bilmeyerek manüpüle edenleri (başta Kazançkapısı) dikkate almıyor, gençliklerine veriyorum...İlk çeyrek kâr tahmini rakamlarında da benzer bir şeyler yapmış ve de burada hesabını sormuştum...Hemen geride...Olabilir, gayet normaldir...Sonuçta elinde hisse bulunduran hiç kimse malına kötü demez zaten kötü de değil sadece olağandan fazla önem atfetmeyi kastediyorum...Keko da geçmişte sıklıkla yapmıştı bunu...Bunlara fazla takılmam ama, benim için gerçek olan KAP bilgileri...İnce bir dokunuş yapayı dedim sadece...

Son ve en önemlisi: Global ve yerel ekonomilerdeki olağanüstü kötü gidişata rağmen veriler gayet iyi ve beklentilerim doğrultusunda...Özellikle döviz tarafında 2 nci çeyrek genelinde belirgin bir artış olmamasına rağmen yurt dışı satışlarındaki artış dikkat çekici ve bu bana şirketin yeni networklere sahip olduğunu düşündürüyor...Bu açıdan dikkatle takip etmeye devam edeceğim...Kısacası, ilk çeyrekten daha iyi bir performans gösterdiğini rahatlıkla söyleyebilirim...

Unutmayalım, bu şirketin asıl bilançoları bundan sonraki dönemlerde gelecek ve şayet gidişat bu şekilde olur ise, geleceğe yönelik beklentileri de (Daha uygun faizler, İstanbul başta olmak üzere konut sektörü, Bakan-İmamoğlu görüşmesi vs) dahil ettiğimizde "ortak olduğumuz şirketimizin" geçen yıla göre oldukça güzel bir büyüme içerisinde olduğunu görebiliriz...

Fiyatlamaya da fazla takılmayın, aşağı salarlarsa alacak birileri illaki çıkar, çünkü kısa/orta vadeli konjonktür şirket lehine dönmeye başlamış durumda ve arkadaşlara katılıyorum; bence de en kötü bilanço bu idi...YTD
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...

8.  Alıntı Originally Posted by Hissedarxd Yazıyı Oku
    Kimseye kefil olmam ancak adamcağız dişiyle tırnağı ile şirketi bir yerlere getirmiş, yok İspanya yok Sırbistan arayış içerisinde, arkasında en ufak bir siyasi destek olmadan...Yapmaz yani kardeşim, zaten kulak çekme meselesi de bunu açıkça göstermekte...YTD
    Gelen rakamlara binaen bu görüşümü koruyorum...Sanırım İspanya tarafında "birileri" ufak tefek bir şeyler yapmış (bu çıkarım oradan gelen finansal verilere göre yapılmıştır) ve sayın patron kulağını çekmiş...Yapsın tabi, gencecik çocuk...
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...

Sayfa 814/882 İlkİlk ... 314714764804812813814815816824864 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •