Hisseleri, Borsa İstanbul'da işlem gören halka açık şirketlerin dün itibarıyla Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdikleri açıklamalara göre son gelişmeler şöyle:

• ARZUM – Saha Kurumsal ile Kurumsal Yönetim Derecelendirme Sözleşmesinin yenilendiği açıklandı.
• AKENR – Erzin Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nin tam kapasite ile ticari operasyona geçtiği açıklandı.
• AVTUR – Metro Turizm Otelcilik ve Petrol Ürünleri’nin satışından kaynaklı oluşan ayrılma hakkının kullanım fiyatının 11,95 TL olarak belirlendiği açıklandı.
• BIGCH – Şirketin şube sayısının 139 olduğu açıklandı (Haziran 140).

Reklam
Reklam

• DOFRB – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler 3 – 4 – 5 Eylül’de toplanacak.
• CAGCM – Şirketin, Manisa yerleşkesinde kapasite artışına yönelik olarak yatırım kararı aldığı açıklandı.
• EBEBK – Ağustos ayında 3 mağaza açıldığı belirtildi.
• ENDAE – Deniz Taylan tarafından 842.532 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
• ENDAE – İsmail Katmerci tarafından 1.301.075 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
• ENDAE – Halka arzdan elde edilen fonun 87,0 milyon TL’sinin Egenda Ege Enerji’ye borç olarak verildiği, kalan tutarın nemalandırıldığı ve bu nemalandırma ile 225,1 milyon TL gelir elde edildiği açıklandı.

• GSRAY – Futbolcu Uğurcan Çakır ile 5 yıllık anlaşmaya varıldığı, TSPOR’a bonservis bedeli olarak 33 milyon euro, futbolcuya 5 yılda 650 milyon TL garanti ücret ödeneceği açıklandı.
• GSRAY – Futbolcusu Carlos Cuesta’nın satın alma opsiyonu ile 750.000 euroya Casco Da Gama’ya kiralandığı açıklandı.
• GSRAY – Futbolcusu Nicolo Zaniolo’nun Udinese’ye 2,5 milyon euro bedelle kiralandığı açıklandı.
• JANTS – Şirket ile Birleşik Metal İş Sendikası arasında TİS sözleşmesinin imzalandığı açıklandı.
• KONTR – JCR Eurasia tarafından şirketin kredi notunun 1-(tr)’den BBB(tr)’ye düşürüldüğü açıklandı.

Reklam
Reklam

• KLNMA – Bankanın, CDB ile 200 milyon dolar tutarında kredi anlaşması imzalandığı açıklandı.
• KTSKR – Şirket ile Şeker – İş Sendikası arasında 2025 ve 2027 yıllarını kapsayan TİS görüşmeleri kapsamında sözleşmede mutabakata varılamadığı açıklandı.
• KFEIN – Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından şirketin geliştirdiği Uygulama Bazlı Veri Kullanım Risk Skoru Yöntemi ürününe patent verilmesine karar verildiği açıklandı.
• KZBGY – Şirket portföyünde bulunan Marmaris’teki Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi kapsamında Ağustos ayında 276 adet devremülk satış sözleşmesinin 345,0 milyon TL bedelle yapıldığı, toplam sözleşmenin 9,0 milyar TL’ye yükseldiği açıklandı.
• KUVVA – Şirket bağlı ortaklığı Kayasu Elektrik Üretim’in satın alma bedelinin 350 milyon TL olarak tamamlandığı açıklandı.
• GSDDE – Şirket bağlı ortaklığı Cano Maritime’nin bir adet kuru yük gemisi alım sözleşmesi imzaladığı açıklandı.

Reklam
Reklam

• GSDHO – Şirket bağlı ortaklığı GSD Shipping’in bağlı ortaklığı GSD 1 Limited’in Itochu Corporation garantörlüğünde Laurel World Maritime ile 2029’da teslim edilmek üzere Japon NSY Grubu’na bir adet kuru yük gemisi siparişi için sözleşmesi imzaladığı açıklandı.
• GZNMI – 364 gün vadeli 100 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.
• GZNMI – Ali Ercan tarafından Pay Satış Bilgi Formu’nun revize edildiği, Ali Ercan’ın şirket sermayesinde sahip olduğu 6.500.000 adet B grubu payın Borsa’da satışı kapsamında borsada işlem gören niteliğe dönüştürülmesine ilişkin pay satış bilgi formunu onaylanması talebiyle SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.
• ONCSM – Erol Çelik tarafından 1.431.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
• QUAGR – Ali Ercan tarafından Pay Satış Bilgi Formu’nun revize edildiği, Ali Ercan’ın şirket sermayesinde sahip olduğu 264.000.000 adet B grubu payın Borsa’da satışı kapsamında borsada işlem gören niteliğe dönüştürülmesine ilişkin pay satış bilgi formunu onaylanması talebiyle SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.
• PSGYO – Şirketin, inşaatı devam eden Next Level İstanbul proje alanı bitişiğindeki tapu alanı 12.557 m 2 olan Akademiler Sitesi Malikleri ile dönüşüm ve proje geliştirme amacı ile görüşmeler yapılması kapsamında taşınmaz üzerindeki proje için şirket ile EKGYO arasında protokol imzalandığı açıklandı.

Reklam
Reklam

• RYGYO – Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Temmuz’da yapılan İstanbul Tuzla’daki 80.909 m² alana sahip taşınmazlara ilişkin ihale kapsamında şirketin 2 milyar TL ile en yüksek teklifi vererek almaya hak kazanması sonrasına sözleşme imzalanmasına karar verildiği açıklandı.
• SEGMN – 8 yatırımcı tarafından 24.000.000 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.
• TGSAS – Ali Tanrıverdi, Burak Tanrıverdi ve Çağla Polat’ın şirket sermayesinde sahip olduğu toplam 3.318.208 adet payın pay başına 123,08 TL fiyattan TAS’ta dört alıcıya satıldığı açıklandı.
• TSPOR – Futbolcusu Uğurcan Çakır’ın 33 milyon euroya GSRAY’a transfer olduğu açıklandı.
• TSPOR – Futbolcusu Batista Mendy’nin Sevilla’ya satın alma opsiyonu ile 250.000 euro bedelle kiralandığı açıklandı.
• ZOREN – Şirketin bağlı ortaklığı Zorlu Jeotermal Enerji Elektrik tarafından, Ağrı’da Jeotermal Kaynak Arama Projesinin planlandığı açıklandı.

Reklam
Reklam