Şirketten yapılan açıklamada, Kalyon Güneş Teknolojileri Üretim A.Ş.’nin 01.01.2024 – 31.12.2024 hesap dönemine ait konsolide finansal tablolarına göre 0,00 TL net dönem kârı, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ve 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümleri çerçevesinde düzenlenmiş finansal tablolara göre ise 44.982.061,86 TL net dönem kârı elde ettiği belirtildi.
2024 genelindeki bilanço performansı ele alındığında şirketin yatırımcılarına temettü ödemesi yapamayacağı kararı genel kurulca verildi. Konuya ilişkin paylaşılan açıklama şöyle oldu:
“Mevcut ekonomik koşullar, şirketin uzun vadeli stratejileri, nakit akışı, finansman ve yatırım politikaları ile ortakların ve şirketin uzun vadeli menfaatleri dikkate alınarak; 2024 hesap dönemine ait dağıtılabilir kârın dağıtılmamasına, genel kanuni yedek akçe ayrıldıktan sonra kalan tutarın “geçmiş yıl kârları” hesabına aktarılması kabul edildi.”
ŞUBAT AYINDA HALKA ARZ LİSTESİNDEYDİ
KLYPV hisseleri bu yıl şubat ayında 70,30 lira fiyattan halka arz edilmişti.
13 Şubat 2025 tarihi itibarıyla işlem görmeye başlayan hisselerde beklenen tavan serisi gerçekleşmedi.
Halka arz fiyatının altına sarkan KLYPV, yazım anında yüzde 1’lik düşüşüyle 67,65 lira seviyesinden kayda geçti.