Bir Beyaz Saray yetkilisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD ve Rusya dışişleri bakanları arasındaki görüşmelerin verimli geçtiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Dışişleri Bakanı (Marco) Rubio ve Rusya Dışişleri Bakanı (Sergey) Lavrov verimli bir görüşme gerçekleştirdi. İki bakan arasında ek bir yüz yüze görüşme gerekli olmayacak ve Başkan Trump'ın yakın gelecekte Devlet Başkanı Putin ile bir görüşmesi planlanmamaktadır."

Reklam
Reklam

TRUMP'IN BUDAPEŞTE AÇIKLAMASI

ABD Başkanı Trump, geçen hafta yaptığı açıklamada, "Devlet Başkanı Putin ve ben, Rusya ile Ukrayna arasındaki bu utanç verici savaşı sona erdirebilmek için üzerinde anlaşmaya vardığımız bir yerde Macaristan'ın Budapeşte kentinde bir araya geleceğiz" demişti. Beyaz Saray'ın son açıklaması, bu beklenen zirvenin yakın zamanda gerçekleşmeyeceğini netleştirdi.