Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile Halkbank davasını görüştüğünü ve Trump’ın bu konuya dair net bir siyasi irade beyanında bulunduğunu aktardı.

Erdoğan, Trump’ın “Halkbank’ın problemi bizim için bitmiştir” çıkışında bulunduğunu aktardı.

Reklam
Reklam

ABD Başkanı’nın bu sözlerinin davanın seyri açısından “önemli bir siyasi irade beyanı” olduğunu vurguladı. Bu açıklama, uzun süredir devam eden ve piyasalar tarafından yakından izlenen Halkbank davasının geleceği hakkında önemli bir ipucu verdi.

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI SONRASI HALKBANK HİSSELERİ TAVANA KOŞTU

Siyasi iradenin çözüme yönelik net sinyal vermesinin ardından, Borsa İstanbul’da işlem gören Halkbank (HALKB) hisseleri sert bir yükseliş yaşadı.

Hisseler günlük bazda yüzde 9,82 gibi rekor bir artış kaydetti. HALKB 28,64 TL seviyesine ulaşarak yatırımcısına büyük kazanç sağladı.

Son yükselişle birlikte haftalık bazda yüzde 7,82 ve aylık bazda yüzde 13,69’luk önemli getiri oranlarına ulaştı.