HSBC analizinde, doların bu hafta zayıf seyrine karşı yeni sınavlarla karşılaşacağına dikkat çekildi.

Fed üyelerinden Lisa Cook (bugün), Michelle Bowman (salı), John Williams, Philip Musalem ve Başkan Yardımcısı Philip Jefferson’ın (cuma) hafta boyunca yapacağı açıklamalar, piyasaların aralık ayına ilişkin para politikası sinyalleri açısından yakından takip edilecek.

Reklam
Reklam

Bugün ve çarşamba günü açıklanacak ISM endeksleri ile çarşamba günü yayımlanacak ADP özel sektör istihdam raporu da doların yönü üzerinde belirleyici olacak.

FAİZ İNDİRİMİ VE BAŞKAN BELİRSİZLİĞİ BASKISI

Analistler, Fed’in faiz indirim döngüsüne devam etmesinin, faizle ters korelasyon içinde olan dolar üzerinde baskı yaratacağını düşünüyor.

Ayrıca ABD Başkanı Donald Trump’ın Fed yönetimine yönelik eleştirilerinin ardından yeni başkanın kim olacağı konusundaki belirsizliğin devam etmesi, yatırımcı güvenini azaltarak doların değer kaybetme riskini artırıyor.

HSBC’nin bu analizi, küresel yatırımcıların Fed’in faiz patikasına yönelik her sinyali dolar pozisyonlarını ayarlamak için kullanacağını gösteriyor.