Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan proje, Türkiye Sulama Modernizasyonu Projesi'nin devamı niteliğinde.

Yeni finansmanla birlikte, Dünya Bankası'ndan bu modernizasyon projelerine sağlanan toplam kaynak 1 milyar avro seviyesine ulaştı.

Reklam
Reklam

BAKAN ŞİMŞEK: DIŞ FİNANSMANA ERİŞİM GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE SÜRÜRÜYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu gelişmeyle ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dış finansmana erişiminin güçlü bir şekilde sürdüğünü şöyle vurguladı:

"Orta Vadeli Program'ımız ile uyumlu olarak ülkemizin tarım sektöründeki potansiyelinin değerlendirilmesi, bu yolla gıda fiyatlarında istikrar sağlanması ve gıda arz güvenliğinin desteklenmesi için dış finansman sağlanmaya devam edeceğiz."

Bakan Şimşek, Dünya Bankası ile uzun yıllara dayanan iş birliğinin verimli sonuçlarının alındığını ve bu başarılı ortaklığın gelecekte de sürdürüleceğini belirtti.

ENERJİ ALTYAPISI İÇİN DE 750 MİLYON DOLARLIK KREDİ İMZALANDI

Sulama projesinin yanı sıra Türkiye'nin enerji altyapısına yönelik de önemli bir finansman sağlandı.

Enerji iletim sistemi işletimindeki kısıtların giderilmesi ve yenilenebilir enerji entegrasyonunun güçlendirilmesi amacıyla geliştirilen Türkiye Enerji İletim Sisteminin Dönüşümü Projesi kapsamında, Dünya Bankası'ndan Türkiye Elektrik İletim AŞ'ye (TEİAŞ) Hazine garantisi altında yaklaşık 750 milyon dolar finansman sağlanmasına ilişkin anlaşmalar da imzalandı.

Reklam
Reklam

(AA)