TV100'e özel açıklamalarda bulunan İslam Memiş, yatırımcılara "Gerçek varlık satın alacağız. O yüzden Kasım ayını bekleyin" çağrısında bulundu.
Memiş, özellikle Cumhurbaşkanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan birçok kalemde yeni müjdelerin devamını beklediğini dile getirdi:
"Birçok kalemde yeni müjdeler bekliyorum. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yine bekliyorum. Dolayısıyla insanlar artık altınlarını, dövizlerini bozdurmak için aslında bir bahane bulmuş olacaklar. Neden biriktirdi zaten? Ev, araba almak, iş kurmak için vs."
EV VE ARABA ALIMI İÇİN KRİTİK DÖNEM: KASIM VE 2026
Memiş, ev ve araba almak isteyenler için Kasım ayında yavaş yavaş hareketliliğin başlayacağını belirterek, bu tarihe kadar jeopolitik risklerin artabileceği konusunda da uyardı.
Memiş, birikim yapanların, hükümetin açıklayacağı yeni müjdelerle birlikte hayallerine ulaşacakları bir döneme girildiğini söyledi ve ekledi:
"2026 yılında bu müjdelerin aksiyonu alınır. Yani kuralar, kampanyalar, başvurular..."
Uzman isim, hükümetin açıklayacağı destek ve kampanyalarla birlikte, vatandaşların yüksek fiyattan gerçek varlık (ev, araba) alımı yapma imkanına kavuşacağını öngörüyor.