Martı GYO, KAP üzerinden kar payı dağıtımına yönelik duyuru yaptı. Şirketten yatırımcılarını üzen açıklama geldi. Temettü ödemesinin olmayacağını açıkladı.
Şirket tarafından şu açıklama yapıldı:
“Şirketimiz, 01.04.2024-31.03.2025 özel hesap dönemine ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu'nun II.14.1 sayılı "Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği" uyarınca, Türkiye Muhasebe Standartları/Türkiye Finansal Raporlama Standartları ("TMS/TFRS") ve SPK tarafından belirlenen formatlarla uyumlu olarak hazırlanan ve Yorum Bağımsız Denetim Hizmetleri AŞ tarafından bağımsız denetimden geçmiş konsolide finansal tablolarına göre 2.344.985.068 TL net dönem karı, Türk Ticaret Kanunu ve 213 sayılı Vergi Usul Kanunu'nun ilgili hükümleri çerçevesinde düzenlenmiş finansal tablolara göre ise dönem zararı oluşmuştur.”
KAR DAĞITIMI YAPILACAK MI?
Martı GYO, Sermaye Piyasası mevzuatına göre hazırlanan finansal tablolarda dönem kârı oluşmuş olsa da Vergi Usul Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre düzenlenmiş yasal kayıtlarda zarar oluştuğunu bildirdi.
Şirket, bu bağlamda herhangi bir kâr dağıtımı yapılmamasına, söz konusu hususun pay sahiplerinin onayına sunulmak üzere teklif edilmesine, oybirliği ile karar verildiğini aktardı.
Martı GYO’nun borsada işlem gören (MRGYO) hisselerine bakıldığında dün kapanışı 2,30 TL’den yapan hisseler yeni güne yükseliş seyrinde başladı. Yazım sırasında yüzde yüzde 2,93'lük yükselişte olan hisseler saat 10.33 itibarıyla 2,46 TL'den işlem görüyor. Hisseler yıllık bazda yüzde 15,13 kazandırdı.