Türkiye'de konaklama sektörüne ilişkin ekim ayı verileri, otellerde doluluk oranlarının pandemi döneminden bu yana en düşük seviyeye gerilediğini ortaya koydu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın açıkladığı rakamlara göre sektörde zayıflama eğilimi ekim ayında da devam etti.

Reklam
Reklam

DOLULUK ORANI SON YILLARIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Bakanlık verilerine göre, otellerde doluluk oranı geçen yıl ekim ayında yüzde 61,05 seviyesindeyken bu yıl aynı dönemde yüzde 56,58'e geriledi. Böylece ekim ayı, pandemi döneminden bu yana ölçülen en düşük doluluk oranı olarak kayıtlara geçti.

Doğrudan yabancı yatırımlar yükselişte: Net girişler yüzde 68,6 arttı

GECELEME SAYISI ARTTI ANCAK DOLULUK DÜŞÜŞ EĞİLİMİNİ KORUYOR

Geceleme sayısı artmasına rağmen, dolulukta ağustos ayında başlayan düşüş trendi ekimde de devam etti. Açıklanan verilere göre ekim ayında toplam geceleme sayısı 224 milyon 729 bin 182 oldu. Bu gecelemelerin,141 milyon 852 bini yabancı, 82 milyon 876 bin 852’si yerli ziyaretçiler tarafından gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

YABANCI VE YERLİ ZİYARETÇİ ORANLARI

Otellerde doluluk oranlarının bileşimine bakıldığında, yabancıların payı yüzde 33,50, yerli ziyaretçilerin payı ise yüzde 19,57 olarak duyuruldu. Bu dağılım, geceleme sayısındaki artışa rağmen doluluk oranlarının neden düşük seyrettiğine ışık tutan unsurlar arasında değerlendirildi.