Ekonomistler, eylül ayı tüketici fiyat endeksi (TÜFE) için aylık medyan beklentiyi yüzde 2,50 olarak belirledi.
Bu tahmine göre yıllık TÜFE'nin yüzde 32,38 seviyesine gerileyeceği öngörülüyor.
Geçtiğimiz ay açıklanan ve beklentilerin üzerinde gelen ağustos TÜFE verisi, bu ayki tahminlerin daha dikkatli yapılmasına neden oldu.
TÜFE'de aylık en yüksek artış beklentisi yüzde 2,84 iken, en düşük beklenti yüzde 2,10 olarak kaydedildi.
Enflasyon rakamları, 3 Ekim cuma günü saat 10:00'da Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak.
YIL SONU VE GELECEK DÖNEM BEKLENTİLERİ
Yıl Sonu Enflasyon: Ekonomistlerin 2025 sonu için medyan enflasyon tahmini yüzde 30 oldu. Geçen ayki ankette bu beklenti yüzde 29,90 seviyesindeydi.
Dolar/TL: 2025 sonu dolar/TL beklentisi 44 seviyesinde sabit kalırken, 12 ay sonrası için beklenti 49 TL'ye yükseldi.
2026 Yılı Tahminleri: 2026 yıl sonuna ilişkin dolar/TL tahmini, bir önceki anketten 51,50'den 51,8250'ye çıkarak geleceğe yönelik kur beklentilerinin yükseldiğini gösterdi.
Bu anket sonuçları, sıkı para politikalarına rağmen enflasyon ve döviz kurlarında yukarı yönlü risklerin devam ettiğini ortaya koyuyor.