18bin şikayet olmuş, yaklaşık 2000 Tane haksız fiyat artışı belirlenmiş.
Bana komedi gibi geldi. Haksız olup olmadığını nasıl belirleyeceksin.?
Sen bir mal satıyorsun, aylık kazancınla aile geçindiriyorsun.
Ürettiğin ürünün ithalatla dovizle alakası yok.
Dovize ve diğer pahalılığa bağlılığı sıfırlamak için ne yapalım. Marul üretelim, suyu dereden olsun. Tohumuda satın almadık, geçen yılki marulun tokumu diyelim. Tabi önceki yılın marulunun tohumu işe yarıyormudur bilmem. Genetikle oynanmadan önce işe yarıyordu. Genetikle oynandıktan sonra, geçen yılın sebzesinin tohumunu kullanamıyorsun, ürün vermiyor. Her yıl tohum alman lazım, bunun içinde izinde imzası bulunan siyasetçiye teşekkür edin.
Ne dedik. Marul ektik, tohum atamızdan kalmış, suyu dereden almışız. Yani döviz artışıyla bağım SIFIR.
Ama marulu 1 TL ye satarken 2 TL yapmışım.
Hükümetin damadı anında polis arabalarına atladı, kapıma dayandı "vay namussuuuuuuz halk düşmanı." diye.
Niye dedim.
Marul 1 di 2 yapmışsın.
Yaptım.
Niye yaptın.?
Çünki çocuğum okula başlıyor, okul masrafı 1 di 1,5 olmuş, haftada bir bakkala gidiyom, ürünler 1 di birbuçuk olmuş, kızım büyüdü cep telefonu istiyor, büyük ekranlı olmazsa kimse insan yerine koymaz, kızım benim herşeyim cep telefonu alacam 1 di 2 olmuş, benzin alacam traktör için 1di 1.5 olmuş, elektrik evde kullanıyom 1 di 1,5 olmuş...
Marulu ben 2 değil 3 yapsam yine geçinemiyom sen ne diyon GDOlu ibibik...
Benim maliyetim marul üretirken artmadı ama satın alacağım temel ihtiyaçlar bile arttı. Arabadan evden vazgeçtim, karnımı zor doyurur hale geldim.
Al bakalım burdan yak.
Şimdi nasıl değerlendireceksin haksız zam yaptığını.?
Bankalara ceza yazabildinmi.? Yazamadın. hepsi yahudi, güçlüler.
Araba firmaları geçen sene 4 ayda enflasyon ve doviz fiyatları artışından daha yüksek zam yaptılar, ceza yazabildinmi? Yazamadın. hepsi yahudi, güçlüler.
Dolar üstünden kira alanlara ceza yazabildinmi yazamadın, sende dolarla kiralamış ve kiraya vermişsin.
vatandaşı yakaladık... zaten başkasına gücün yetmez...
Benim yöntemimi yazmıştım. İlk yapanın kafasını kıracaksın ibreti alem için. Tabi ben başta olsam, hiç buralara olay gelmezdi ama o ayrı konu...
Yer İmleri