Sayfa 25/853 İlkİlk ... 1523242526273575125525 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 193 - 200 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    18bin şikayet olmuş, yaklaşık 2000 Tane haksız fiyat artışı belirlenmiş.

Bana komedi gibi geldi. Haksız olup olmadığını nasıl belirleyeceksin.?

Sen bir mal satıyorsun, aylık kazancınla aile geçindiriyorsun.
    Ürettiğin ürünün ithalatla dovizle alakası yok.

Dovize ve diğer pahalılığa bağlılığı sıfırlamak için ne yapalım. Marul üretelim, suyu dereden olsun. Tohumuda satın almadık, geçen yılki marulun tokumu diyelim. Tabi önceki yılın marulunun tohumu işe yarıyormudur bilmem. Genetikle oynanmadan önce işe yarıyordu. Genetikle oynandıktan sonra, geçen yılın sebzesinin tohumunu kullanamıyorsun, ürün vermiyor. Her yıl tohum alman lazım, bunun içinde izinde imzası bulunan siyasetçiye teşekkür edin.

Ne dedik. Marul ektik, tohum atamızdan kalmış, suyu dereden almışız. Yani döviz artışıyla bağım SIFIR.

Ama marulu 1 TL ye satarken 2 TL yapmışım.

Hükümetin damadı anında polis arabalarına atladı, kapıma dayandı "vay namussuuuuuuz halk düşmanı." diye.

Niye dedim.

Marul 1 di 2 yapmışsın.

Yaptım.

Niye yaptın.?

Çünki çocuğum okula başlıyor, okul masrafı 1 di 1,5 olmuş, haftada bir bakkala gidiyom, ürünler 1 di birbuçuk olmuş, kızım büyüdü cep telefonu istiyor, büyük ekranlı olmazsa kimse insan yerine koymaz, kızım benim herşeyim cep telefonu alacam 1 di 2 olmuş, benzin alacam traktör için 1di 1.5 olmuş, elektrik evde kullanıyom 1 di 1,5 olmuş...

Marulu ben 2 değil 3 yapsam yine geçinemiyom sen ne diyon GDOlu ibibik...
    Benim maliyetim marul üretirken artmadı ama satın alacağım temel ihtiyaçlar bile arttı. Arabadan evden vazgeçtim, karnımı zor doyurur hale geldim.

Al bakalım burdan yak.

Şimdi nasıl değerlendireceksin haksız zam yaptığını.?

Bankalara ceza yazabildinmi.? Yazamadın. hepsi yahudi, güçlüler.

Araba firmaları geçen sene 4 ayda enflasyon ve doviz fiyatları artışından daha yüksek zam yaptılar, ceza yazabildinmi? Yazamadın. hepsi yahudi, güçlüler.

Dolar üstünden kira alanlara ceza yazabildinmi yazamadın, sende dolarla kiralamış ve kiraya vermişsin.

vatandaşı yakaladık... zaten başkasına gücün yetmez...

Benim yöntemimi yazmıştım. İlk yapanın kafasını kıracaksın ibreti alem için. Tabi ben başta olsam, hiç buralara olay gelmezdi ama o ayrı konu...
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    18bin şikayet olmuş, yaklaşık 2000 Tane haksız fiyat artışı belirlenmiş.

Bana komedi gibi geldi. Haksız olup olmadığını nasıl belirleyeceksin.?

Sen bir mal satıyorsun, aylık kazancınla aile geçindiriyorsun.
    Ürettiğin ürünün ithalatla dovizle alakası yok.

Dovize ve diğer pahalılığa bağlılığı sıfırlamak için ne yapalım. Marul üretelim, suyu dereden olsun. Tohumuda satın almadık, geçen yılki marulun tokumu diyelim. Tabi önceki yılın marulunun tohumu işe yarıyormudur bilmem. Genetikle oynanmadan önce işe yarıyordu. Genetikle oynandıktan sonra, geçen yılın sebzesinin tohumunu kullanamıyorsun, ürün vermiyor. Her yıl tohum alman lazım, bunun içinde izinde imzası bulunan siyasetçiye teşekkür edin.

Ne dedik. Marul ektik, tohum atamızdan kalmış, suyu dereden almışız. Yani döviz artışıyla bağım SIFIR.

Ama marulu 1 TL ye satarken 2 TL yapmışım.

Hükümetin damadı anında polis arabalarına atladı, kapıma dayandı "vay namussuuuuuuz halk düşmanı." diye.

Niye dedim.

Marul 1 di 2 yapmışsın.

Yaptım.

Niye yaptın.?

Çünki çocuğum okula başlıyor, okul masrafı 1 di 1,5 olmuş, haftada bir bakkala gidiyom, ürünler 1 di birbuçuk olmuş, kızım büyüdü cep telefonu istiyor, büyük ekranlı olmazsa kimse insan yerine koymaz, kızım benim herşeyim cep telefonu alacam 1 di 2 olmuş, benzin alacam traktör için 1di 1.5 olmuş, elektrik evde kullanıyom 1 di 1,5 olmuş...

Marulu ben 2 değil 3 yapsam yine geçinemiyom sen ne diyon GDOlu ibibik...
    Benim maliyetim marul üretirken artmadı ama satın alacağım temel ihtiyaçlar bile arttı. Arabadan evden vazgeçtim, karnımı zor doyurur hale geldim.

Al bakalım burdan yak.

Şimdi nasıl değerlendireceksin haksız zam yaptığını.?

Bankalara ceza yazabildinmi.? Yazamadın. hepsi yahudi, güçlüler.

Araba firmaları geçen sene 4 ayda enflasyon ve doviz fiyatları artışından daha yüksek zam yaptılar, ceza yazabildinmi? Yazamadın. hepsi yahudi, güçlüler.

Dolar üstünden kira alanlara ceza yazabildinmi yazamadın, sende dolarla kiralamış ve kiraya vermişsin.

vatandaşı yakaladık... zaten başkasına gücün yetmez...

Benim yöntemimi yazmıştım. İlk yapanın kafasını kıracaksın ibreti alem için. Tabi ben başta olsam, hiç buralara olay gelmezdi ama o ayrı konu...
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    hükümetle damadı kasayı boşaltmış, harıl harıl para arıyorlar.

TOKİ, erken ödeyene %24 indirim yapmaya başladı. 7 sene önce erken ödeyene hak ettiğin halde kuruş yoktu.
    Bedelli çıkardılar, 500bin kişiden para alacaklar.
    İşsizlik fonunu zaten kullanıyorlardı, rahat kullanmak için varlık fonuna yani kendine bağladı.
    Yabancılardan vatandaşlık isteyene 500bin dolara vatandaşlık satıyorlar. Fiyatı kırdılar.
    Yurda para getirene hesap sormam dedi.
    Vergi barışı adı altında ne koparabilirim yaptı.

Ormanları satışa uygun yasal düzenleme çıkardılar.
    Bi çok ormanlık alanı imara açmaya çalışıyorlar...

vay vay vay...

Hovarda aile reizi evde ne var ne yok sattı, ailenin parası varmış gibi gösterdi. Evde satacak tek şey kalmayınca evi satışa çıkaracak.

Sınırlar fiilen kalkmıştı, yasal olarak kaldırıp "peçete" parası isteyecek, az kaldı.
    @NeAcaipDunya

4.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    hükümetle damadı kasayı boşaltmış, harıl harıl para arıyorlar.

TOKİ, erken ödeyene %24 indirim yapmaya başladı. 7 sene önce erken ödeyene hak ettiğin halde kuruş yoktu.
    Bedelli çıkardılar, 500bin kişiden para alacaklar.
    İşsizlik fonunu zaten kullanıyorlardı, rahat kullanmak için varlık fonuna yani kendine bağladı.
    Yabancılardan vatandaşlık isteyene 500bin dolara vatandaşlık satıyorlar. Fiyatı kırdılar.
    Yurda para getirene hesap sormam dedi.
    Vergi barışı adı altında ne koparabilirim yaptı.

Ormanları satışa uygun yasal düzenleme çıkardılar.
    Bi çok ormanlık alanı imara açmaya çalışıyorlar...

vay vay vay...

Hovarda aile reizi evde ne var ne yok sattı, ailenin parası varmış gibi gösterdi. Evde satacak tek şey kalmayınca evi satışa çıkaracak.

Sınırlar fiilen kalkmıştı, yasal olarak kaldırıp "peçete" parası isteyecek, az kaldı.
    1- TOKI- Faydalanacagim cunku eldeki TL zaten getirisi olsa da eriyor, En azindan onu degerlendirip, TUFE endeskli aylik odemeler iyice fezaya cikmadan kurtulacagim
    2- Bedelli- ondan da birader faydalandi
    3- Issizlik fonundan - Yurtdisina cikmadan calistigim firma iflas etmisti kalan 3 aylik maaslarimizi almistik
    4- Vatandaslik - onu bedavaya almistik zaten 30 kusur sene once
    5- Yurda para getirmek, not sure about that
    6- Vergi barisi bir isimize yaramadi (firmamizla daha vergi cikacak is yapamadigimiz icin) ama turizm arazilerinde imar affindan faydalandik

Vallahi baktiginda adamlari desteklemeden herseyinden faydalanmisim, bunlari yazinca kendimi yuzsuz gibi hissettim acikcasi meger adamlar bana calismis

P.S. Yillarca anlattik/anlatildi dinlemediler, gostere gostere geldi gelen, icerde de disarda da ne huzur ne umut..Hakettik mi bunlari, haketmeyen yarimda oldugumu biliyorum ama tren yapacaz mecbur, kacarimiz yok.
    Istasyonlar, ekim ortasi kasim basi sonrasi 2019 mart nisan , daha da ilerde 2019 yaz ortasi...

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by torwais Yazıyı Oku
    1- TOKI- Faydalanacagim cunku eldeki TL zaten getirisi olsa da eriyor, En azindan onu degerlendirip, TUFE endeskli aylik odemeler iyice fezaya cikmadan kurtulacagim
    2- Bedelli- ondan da birader faydalandi
    3- Issizlik fonundan - Yurtdisina cikmadan calistigim firma iflas etmisti kalan 3 aylik maaslarimizi almistik
    4- Vatandaslik - onu bedavaya almistik zaten 30 kusur sene once
    5- Yurda para getirmek, not sure about that
    6- Vergi barisi bir isimize yaramadi (firmamizla daha vergi cikacak is yapamadigimiz icin) ama turizm arazilerinde imar affindan faydalandik

Vallahi baktiginda adamlari desteklemeden herseyinden faydalanmisim, bunlari yazinca kendimi yuzsuz gibi hissettim acikcasi meger adamlar bana calismis

P.S. Yillarca anlattik/anlatildi dinlemediler, gostere gostere geldi gelen, icerde de disarda da ne huzur ne umut..Hakettik mi bunlari, haketmeyen yarimda oldugumu biliyorum ama tren yapacaz mecbur, kacarimiz yok.
    Istasyonlar, ekim ortasi kasim basi sonrasi 2019 mart nisan , daha da ilerde 2019 yaz ortasi...

güzel espriler yapmışsınız, akıl işareti. Bu ara akıl bulmak zor.
    Üstelik faydalandığınız halde kötüyü görmüşsünüz. buda erdem işareti. Bende demirelin hırsız yeğeninin bankasında çok çok iyi maaş alarak çalıştım ama, aldığım maaş, adamın hırsız olduğunu söylememi engellemedi. Bana yetki verilseydi, adamı hapse atar bankayıda hazineye katardım. Maaşımın üçte ikisi giderdi ama yinede yapardım.

bu arada fazla gaz veririm, umarım kendini bilme ve gazdan etkilenmeme özelliğiniz de vardır.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    USD niye düşüyor bulamadım.

Aklıma kasım ayındaki ABD seçimleri geldi. ABD seçimleri bitince, trump Türkiyeye baskıyı kaldırır deniyor.
    Kasımda baskı kalkıp USD 5 TL ye düşecekse, o zaman şimdiden millet pozisyon bozuyor olabilir. İlk bozan kazanır çünki, geriden gelenler zarar yazar.

Tabi bu, kasımda trumpın akıllanacağı ihtimaline dayanıyorki bu ihtimal ne kadar gerçekçi tartışılır. Ben buna oynamazdım.
    Başkada sebep bulamadım.
    Bide VIOB topiğine bakayım, orda bişey yakalanmışmı.?
    @NeAcaipDunya

7.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Bide VIOB topiğine bakayım, orda bişey yakalanmışmı.?
    Hocam orası maalesef bizim KÖYÜN kahvehanesi gibi dedi kodu şu aralar canım sıkıldı bende sizin gibi bişi yakalarmıyım diye sayfaları çeviriyorum boşuna zaman kaybı ....

8.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku

güzel espriler yapmışsınız, akıl işareti. Bu ara akıl bulmak zor.
    Üstelik faydalandığınız halde kötüyü görmüşsünüz. buda erdem işareti. Bende demirelin hırsız yeğeninin bankasında çok çok iyi maaş alarak çalıştım ama, aldığım maaş, adamın hırsız olduğunu söylememi engellemedi. Bana yetki verilseydi, adamı hapse atar bankayıda hazineye katardım. Maaşımın üçte ikisi giderdi ama yinede yapardım.

bu arada fazla gaz veririm, umarım kendini bilme ve gazdan etkilenmeme özelliğiniz de vardır.
    Almanlarla calistim, Turkiye'ye herseyin kotusunu kakalamaya calistilar biraktim, Metro projesine basladim baktim heryer abi abla, ikinci gun evden istifa edip kactim, en son libya muteahhitlerinden en ballisindaydim oda olmadi baktim bana TR de umut yok, kutsal topraklara kadar geldim nasil olduysa

Gaz yok, burada hersey petrol(benzinli), dizel bile yok hatta 6.0nin altinda motor hacimli amerikan arac bile yok, bulsak hemen alacagiz ekonomimiz icin

Sayfa 25/853 İlkİlk ... 1523242526273575125525 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •