Sayfa 20/106 İlkİlk ... 1018192021223070 ... SonSon
Arama sonucu : 847 madde; 153 - 160 arası.

Konu: Temettu Etkisizligi

1.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Sayın Topik Okurları ,

Topiğimizin 13. Sayfasındaki 101 nolu iletiye lütfen tekrar bakar mısınız ? Orada bahsedilen konu Araştırmacıların söylediklerinin “tamamı†değil, sadece bir bölümüymüş. Peki araştırmacılar tam olarak ne demiş ?

1- Modigliani ve Miller (MM), firmaların temettü politikaları, büyüme ve hisse senedi değerlemesi hususlarını içeren 1961 yılında yapmış oldukları çalışmalarında (yani 101 nolu iletiye konu olan çalışma), vergilerin ve işlem maliyetlerinin olmadığı bir ortamda, firma değerinin temettü politikalarından etkilenmediğini savunmuşlardır (Akkum, 1998:12). Bununla birlikte, MM’nin aynı çalışmada ortaya koydukları varsayımlar arasında, tüm yatırımcıların firma ile ilgili her türlü bilgiye aynı anda ulaştıkları (etkin piyasalar) ve bu bilgileri aynı düzeyde anlama ve analiz etme kabiliyetinde olmaları nedeniyle, aynı bakış açısına sahip oldukları görüşü de yer almaktadır.

2- Ancak MM, temettü dağıtım politikalarının her ne kadar firma değerine ve sermaye yapısına etkisi olmadığını ileri sürmekte olsalar da, aynı zamanda, firma yöneticilerinin cari döneme ait temettü politikalarını oluştururlarken, firmanın gelecekle ilgili kârlılık ve nakit akışlarına ilişkin beklentileri üzerinde sahip oldukları içsel bilgileri de kullandıklarını ve dolayısıyla da temettünün bilgi içeriği olduğunu kabul etmektedirler.
    Araştırmacılar 2. Maddedeki cümleyi literatüre geçirince diğerleri de boş durmamış ve yeni bir teori oluşturmuşlar ; buyrun size yeni teori :

Sinyal etkisi teorisi; temettü dağıtımlarındaki değişikliklerin, firmaların gelecekteki kazançları hakkında piyasalar ve yatırımcılar için bilgi içerdiği temeline dayanmaktadır. Bu yaklaşıma göre, firma yöneticileri, temettü dağıtımına ilişkin aldıkları kararlar ile firmanın gelecekteki kârlılığı ve nakit akışları hakkında yatırımcılara bilgi vermektedirler.

Çalışma için : (koplayıp arama çubuğuna yapıştırınız)
    apbs.mersin.edu.tr/files/tkorkmaz/Publications_012.pdf

Bu da neden temettü yatırımcılar için önemlidir haberi :
    http://www.milliyet.com.tr/temettu-v...10/default.htm

Dahası ;
    Gordon (1963) ve Lintnerin (1962) savunduğu görüşe göre, sermaye kazancı üzerindeki belirsizlik temettü kazançları için geçerli olmadığından temettü kazancı, sermaye kazancına kıyasla daha üstündür. Başka bir deyişle, temettü kazançlarının, yatırımcılar için sermaye kazançlarından daha risksiz olması nedeniyle yatırımcılar gelecekteki sermaye kazançları yerine bugünden temettü almayı tercih etmektedirler.

Niye böyle : Çünkü yatırımcılar İRRASYONELDİR.

Saygılarımla
    gelelim size.

Hemen el cevap vereyim o makaleler daha uzun uzadıya gidiyor. Anlaşılan sayfaya yazılanları okumuyorsunuz ?

Sinyal etkisi teorisine olumlu bakanlara el cevap ne denilmiş.

Şirketler çok iyi bir yatırım olanağı elde etmeleri durumunda, maliyet unsurunu da
    dikkate alarak yatırımın finansmanını dış kaynaklar yerine iç kaynaklardan
    gerçekleştirmeyi tercih edebilmektedir.

TERCÜMESİ: Yani kredi çekmeyip şirketin içindeki karı kullanarak yatırım yapmayı tercih edebiliyorlar diyor.

Yapılan bu finansman tercihi sonucunda da
    ödenecek temettü tutarında bir düşüş meydana gelmektedir. Şirket yöneticileri
    tarafından sözkonusu durumun yatırımcılara çok iyi bir şekilde aktarılması
    durumunda, şirket senetlerinde beklenenin aksine bir yükseliş meydana gelebilir ki,
    bu da yüksek tutarda yapılan temettü ödemelerinin şirket değerini artırdığını savunan
    kişilerin bu görüşünü çürütmektedir

TERCÜMESİ: Biz yatırım yapacağız bu parayla o yüzden dagıtmıyoruz denildiğinde ve sinyal etkisi yarattan temettü dağıtılmaz veya cok düşük oranda dağıtılacaktır. Bu durumda şirket hisse senetleri yukarı yönde hareket edecektir. Cunku şirket iyi birşey yapmıştır diyor. Dolayısıyla buda sinyal etkisinin olumlu sonuç doğurdugunu savunan kişilerin savundugu şeyi çürütmektedir Temettü dağıtmamasına rağmen şirket iyi bir iş yapmış olacağı için diyor. Temettü dağıtmadıgı zamanda şirket iyi bir sinyal vermiş oluyor diyor. ÖRNEK ASELSAN SON IKI YILDA TEMETTÜ VERİMİ %0,1 dir.

Zira, yatırım olanaklarının olmaması nedeni ile
    yüksek tutarda yapılan temettü ödemeleri, bu durumun yatırımcılarca anlaşılması
    sonucunda, beklenildiğinin tersine şirket hisse senetlerinin fiyatları üzerinde
    düşürücü bir etkiye sahip olabilecektir.

TERCÜMESİ: Yani sizin dediğiniz gibi sinyal etkisinden bahsediyoruz ya. Eğer diyor şirket yatırım yapacak yer bulamadıgı için temettü dağıtıyor ve/veya yüksek temettü dağıtıyorsa

yatırımcılarda böyle düşünüp; yatırım yapacak yer bulamamış temettü dağıtıyorlar diye algıladıgın da sizin beklediğiniz sinyalin olumlu etkisi olsumsuz bir etki gösterip fiyatları düşürecektir diyor.

Yani bu sinyal etkisi olumsuz/olumlu bir etki yaratamaz cunku olumsuz olarak etkilenecegı sebepleride yukarda belirttik diyor.

Dolayısıyla temettü dağıtmak bir sinyal etkisi yaratır, fakat bu temettü dağıtımının sinyali olumludur veya olumsuzdur diyemeyiz Diyorlar.

Olumsuza örnek vererek açıklamışlar.

GORDONUN ACIKLAMASINA EL CEVAP YİNE VERİLMİŞTİR.

Gordonun dediği şeye eldeki kuş teorisi denmektedir.

Eldeki kuş daldaki bir kuştan daha değerlidir derler ya yani portfoyde göreceğime cebime girsin mantıgı.

CEVAP:

bu görüşün eleştirildiği bazı noktalar da bulunmaktadır. Konu,
    şirketin uygulayacağı temettü politikasının yatırım ve borç-özkaynak yapısı üzerinde
    herhangi bir etkisinin olmayacağı yönündeki temel varsayım çerçevesinde ele
    alındığında, temettü politikasının şirket nakit akımı üzerinde herhangi bir etkisi
    olmamaktadır.
    Temettü politikasının şirketin genel nakit akımı üzerinde herhangi bir
    etkisinin bulunmadığı bir durumda, şirketin taşıdığı risk üzerinde de herhangi bir
    etkide bulunması söz konusu değildir. Bunun sonucunda da yüksek tutarda ödenen
    temettüler şirketin riskini azaltmamakta, yeni ihraçları (BORÇLARI) gerekli kıldığından riski
    şirketin yeni ortaklarına transfer etmektedir

TERCÜMESİ: Yani diyorki Şirket temettü dağıtınca kasadaki hazır para gider diyor. Kasadaki hazır para gidince şirketin riski artmaktadır diyor. Dolayısıyla yatırımcıları karın bir kısmını cebe atarak kalan kısmı şirkette bırakıldıgı için bu şirkette temettü dağıtarak içerdeki paranın bir kısmını vererek zayıfladıgı için temettü dağıtılmamış haline nazaran extra risk almış oluyorlar diyor. Çünkü şirket zayıfladıgı için yeni bir yatırım yapacağı zaman kredi çekmek zorunda kalacak borcunu kapatmak için kredi çekmek zorunda kalacak vesaire dolayısıyla sen daldaki kuşun sadece bir kısmını cebine indiriyorsun bir kısmı hala dalda ve bu dal sen temettü alınca kırılmaya dahada müsait bir hale geliyor o yüzden elde kuş teorin malesef değerli değil diyor.

KEZA AYNI ŞEKİLDE

Net karın büyük bir kısmının temettü olarak dağıtılmasının şirket değeri
    üzerinde olumsuz etkide bulunacağını savunan taraflar, bu görüşlerini iki noktada
    toplamaktadır. Bunlar vergi ve yapılan ihraçların (BORÇ)maliyetidir.
    Konuya vergi açısından bakıldığında, bir çok ülkede sermaye kazancı,
    temettü gelirinden daha düşük oranlarda vergilendirildiğinden, şirket tarafından elde
    edilen karın ortaklara sermaye kazancı yerine temettü geliri olarak aktarılması,
    ortakların ellerinde ödeyecekleri vergi sonrasında, daha az tutarda gelir kalmasına
    neden olmaktadır (Finnerty.1986:205).

TERCÜMESİ: TEmettü geliri bir çok ülkede vergisi yüksektir diyor.

Bunun yanısıra, sermaye kazançlarının elde edildikleri zamanda
    vergilendirilmesi ve bu nedenle yatırımcılar tarafından bu kazancın edinim
    zamanının, kazançlarının az olduğu, dolayısıyla vergi yükümlülüğünün düşük olduğu
    dönemlere getirilmesinin mümkün olması, sermaye kazancını temettü kazancının
    yanında daha güçlü kılmaktadır.
    Bu durumda, temettü kazancı ile sermaye kazancı
    eşit oranda vergilendirilse bile efektif olarak sermaye kazancı daha düşük vergilendirilmiş olmaktadır. Bu nedenle de yatırımcıların düşük kar dağıtımını tercih
    etmeleri öngörülmektedir (Keown.1996:587:Ben-Horim.1987:343)

TERCÜMESİ: burayı tercüme etmeye gerek yok herhalde.

Aynı görüşe göre yatırımcılar yapmış oldukları yatırım karşılığında elde
    ettikleri getirinin toplamı ile ilgilenmekte, elde edilen getirinin karpayı veya sermaye
    kazancı şeklinde olması önem taşımamaktadır.

temettü politikasının etkisizliği, yatırımcıların kendileri tarafından yaratılan temettü ile de
    ortaya konulabilmektedir. Zira, yatırımcılar, temettü taleplerinin karşılanmadığı bir
    durumda yaratacakları temettü “homemade dividends†ile bu olumsuzluğu etkisiz
    hale getirebilmektedir.

yatırımcılar tarafından maliyetsiz(VERGİSİZ) şekilde yapılan bu işlemler de, temettü politikalarını şirket
    değeri üzerinde etkisiz kılmaktadır (Ben-Horim.1987:342).
    [B]

TERCÜMESİ: DİYORKİ ELDE KUŞ DEDİĞİNİZ OLGUYU YATIRIMCILAR KENDİLERİNİN YARATTIGI (TEMETTÜYÜ KOPYALAYARAK) TEMETTÜ İLEDE GİDEREBİLMEKTEDİR BU SEBEPLE ELDE KUŞ İÇİN TEMETTÜ ŞARTI ARANMAMAKTADIR DİYOR. Ayrıca herkes toplam getiriye bakmaktadır ben temettüdenmi kazandım sermaye kazancındanmı kazandım önemli değil toplamda ne kazandım ona bakarım diyor.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2. @c tugrul beyfendi.

0 küsüratlarla gideceğini aynı isyatın fiyatını tam sayı yapta herkes okuyup hesap edebilsin diye böyle yapıyorum yaww 0,70 küsüratlarla ugrastırma beni diyeeeeeeeeeeeeee.....

Ne farkeder önemli olan ne kadar yükseliş oldugu değil mi ??????????

Hissenin yukarı primlenmesi sonucu para kazanıyorsun temettü yüzünden değil ????????

hisse yukarı gitmese %500 temettü al bom boş hiçbirşey kazanamazsın.

Benim size ne açıklamam gerekior hangi tarifi yapmam gerekiyor isyatın temettü dağıtmamış hissesi mi var ????? anlamadımki

ne anlatmam gerekiyor şu anda ????

varsayım yapma varsayım yapma ??? İŞYATIN TEMETTÜ VERMEYEN HALINI VARSAYIM YAPMAYACAKSAM RASGELE BİR HİSSEMİ SEÇEYİM NAPAYIM

bakın ne demişsiniz

Erhan bey,
    Ben zaten hisse yükselirse para kazanılmaz demedim. Ancak bir hissenin yükselmesi manipülatif değerlere bağlı olabilir dedim. Diğer bir deyişle hisse hakettiği halde yükselmeyedebilir. Gene varsayım yapıp hisse yükselseydi de kazanacaktın diyorsunuz. Cekle cakla olmuyor işte. Varsayarak yükselttiğiniz hissenin bende varsayarak yükselmediğini söylüyeyim o halde size. Varsaydım ki hisse yürümedi ama şirket kar etti ve temettü dağıttı. Siz yükselişe oynadınız yükselmedi yerinizde saydınız ama ben yine temettümü aldım.
    Nasılsa varsayıyoruz. Hep sizin varsayımlarınızdan hareket etmeyelim. Bu kezle benim varsayımımdan hareket edelim.

Ohooooooooo daha biz en baştaymışız yawwwww daha siz şirket hiç yükselmezse kar edeceğinizi zannediyormuşsunuz

Varsaydım ki hisse yürümedi ama şirket kar etti ve temettü dağıttı. Siz yükselişe oynadınız yükselmedi yerinizde saydınız ama ben yine temettümü aldım.

Böyle demişsiniz farkettiniz mi

Yürütmeyerek hesap edin bakalım bi bakalım temettüyü alınca TOPLAMDA KAÇ PARANIZ KALACAK BİR HESAP EDİN ALLAH ASKINA

1 LIRAYA AL HISSEYI HIC YUKSELMESIN DÜŞMESİNDE SONRA 0,5 KURUL TEMETTÜ DAĞIT.

KAÇ PARA TEMETTÜ ALIRSIN BIR BAK 0,5 KURUŞ PEKİ HİSSENİN YENİ FİYATI KAÇ TL OLDU 0,5 TOPLA BAKALIM TOPLAMDA PARA KAZANMIŞMISIN. TEMETTÜNÜ ALDIN AMA EXTRA NERDE ?????????????????????

TOPLAMDA HALA PARAN AYNIIIIIII NERDE EXTRA KANITLA BANA EXTRAYI ????????

Şimdi diyeceksinki yine varsaydın. DUR BEN SANA GERÇEK BİR HİSSE BULAYIM BEKLE SEN.

21 AĞUSTOS 2015 TARİHİNDE TTKOM'u 5,98 TL DEN ALMIŞ BİR YATIRIMCI.

30 MAYIS 2016 YILINDA TEMETTÜ ALIYOR GİRİP BAKIN 5,98 TL de iken

BUGUNku FİYAT ile kaç para extra kar elde etmiştir.......... bugunku kapanıs fıyatınıda 5,98 kabul edin
    Son düzenleme : erhanacikgoz1; 23-04-2017 saat: 00:41.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,213
     Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Cevaplarım sizin yazınızın içindedir.

Hayır anlaşmadık. Çünkü bu bilgi yanlış. Bu yazıları okuyan kişiler yanlış bilgi ile donanacaklar. Öğrenmek isteyenler http://www.gib.gov.tr/fileadmin/beya...kulsermaye.pdf Adresini ziyaret etsinler. Yatırdığınız stopajın hepsini geri alabilirsiniz.
    Herkes okusun itirazım yok {okuduklarını anlayabilirlerse bilgilenmiş olurlar}

bir hisseden geçen yıl alınan 72,775 tl temettü için ne kadar stopaj ödenmesi gerekir? {aracı kurum otomatik kesip V.D. öder}
    yatırımcıya kalan net tutar nedir?
    sonraki yıl İhtiyari beyanname verilerek ne kadarı geri alınabilirdi?

Cevaplarsanız sevinirim.

Vergi dairesi size 2015 yılı temettüsünü alıp stopajını ödediğiniz tutarın
    2016 da hepsini geri verdi mi belgeleyebilir misiniz?

Belgeleyemiyorsanız cevaplamayın lütfen.. Konu uzamasın.

4.  Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    Herkes okusun itirazım yok {okuduklarını anlayabilirlerse bilgilenmiş olurlar}

bir hisseden geçen yıl alınan 72,775 tl temettü için ne kadar stopaj ödenmesi gerekir? {aracı kurum otomatik kesip V.D. öder}
    yatırımcıya kalan net tutar nedir?
    sonraki yıl İhtiyari beyanname verilerek ne kadarı geri alınabilirdi?

Cevaplarsanız sevinirim.

Vergi dairesi size 2015 yılı temettüsünü alıp stopajını ödediğiniz tutarın
    2016 da hepsini geri verdi mi belgeleyebilir misiniz?

Belgeleyemiyorsanız cevaplamayın lütfen.. Konu uzamasın.
    Sayın Bear Bull daha neyin belgesini istiyorsunuz. Size devletin resmî kurumunun kitabının linkini verdim. Bir zahmet okuyun. Çok basit örneklemelerle anlatmışlar. Orada 900.000 TL temettü almış birisi için örnekleme var açın okuyun, stopaj nasıl geri alınıyormuş öğrenin. Ne 72.775TLsi, onun 10 katından fazla temettünün stopajını geri alabilirsiniz. Konuyu bilmediğiniz belli. Bu konuda daha fazla yazmayacağım.

5. sizler basit hesaplama yapasınız diye tam sayılarla örnek veriyor niye hala buna varsayım varsayım dşiyorsunuz ne farkedecek.

İlla gerçek örnek bulup vahy bu hisse 4,96 imiş vay 0,2165185641 temettü dagıtmış hadi otur işin gucun yok bu ksuuratlarla ugras ve size anlat. DÜM DÜZ örnegın bile saglamasını yapmaya eriiniyorsunuz.

Bİrde kusuratlı örnek versem temelli bırakacaksınız.

O yuzden tam sayılarla örnek veriyorum kı meseleyı anladıgınızda zaten hissenin kaç paradan kaç paraya geldiğine baktıgınız hiç hesap kitapla ugrasmadan anlayacaksınızki kar etmemişim.

@ctugrul hocaaaaaaaaaaaaaa

Temettü sonrası yukarı giden hisse örnegını bize extra diye satacaksın :D

SONRA seni okuyan kucuk yatirimcilar. Temettü extraymış diye havaya ucacak.

gidecek TTKOM alacak. A aradan aylar geçecek hisse 5,98 den almıştı aylar sonra hisse 5,98 de iken temettü dağıtacak. temettüyü cebe indirecek.

aradan 6 ay daha geçecek hisse hala 5,98 de hesaplayacak hala aynı parası bir değşiklik olmamış

EEE sonra senın başına gelip hani sen extra getiridir temettü dediydin temettü aldım aradan aylar geçti gitti param hala aynı nerden benım extram diyecek Sonra ayıkla pirincin taşını.

Keza aynı şekilde bu hisse hiç temettü dağıtmasaydı lot satan adamda hiçbirşey kazanamayacaktı. oparası aynı kalacaktı.

6.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Sayın Bear Bull daha neyin belgesini istiyorsunuz. Size devletin resmî kurumunun kitabının linkini verdim. Bir zahmet okuyun. Çok basit örneklemelerle anlatmışlar. Orada 900.000 TL temettü almış birisi için örnekleme var açın okuyun, stopaj nasıl geri alınıyormuş öğrenin. Ne 72.775TLsi, onun 10 katından fazla temettünün stopajını geri alabilirsiniz. Konuyu bilmediğiniz belli. Bu konuda daha fazla yazmayacağım.
    Tugrul hoca yanlış adama yanlış şeyler söylüyor olabilirsin. Bence BEAR BULL ABIMIZIN NE İŞ YAPTIGINA BIR ARAŞTIR.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,213
     Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    yazmasanız iyi olur çünkü hiç ihtiyari beyanname doldurup geri stopaj almadığınız belli.

resimdeki hisse için alınan temettüyüde biliyorum, ödenen stopajıda, vergi dairesinden geri alınabilen Stopaj iadesi tutarınıda {hepsi değil geri verilen}

iyi geceler sizlere

hisse resmini silerim.

edit:
    resmi sildim.
    Son düzenleme : Bear_Bull; 23-04-2017 saat: 00:49. Sebep: hisse resmini sildim.eğer kendine kopyalayan olduise herhangi bir yerde paylaşmasın, görürsem hırsızlıkla suçlar rezil ederim

8.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    sizler basit hesaplama yapasınız diye tam sayılarla örnek veriyor niye hala buna varsayım varsayım dşiyorsunuz ne farkedecek.

İlla gerçek örnek bulup vahy bu hisse 4,96 imiş vay 0,2165185641 temettü dagıtmış hadi otur işin gucun yok bu ksuuratlarla ugras ve size anlat. DÜM DÜZ örnegın bile saglamasını yapmaya eriiniyorsunuz.

Bİrde kusuratlı örnek versem temelli bırakacaksınız.

O yuzden tam sayılarla örnek veriyorum kı meseleyı anladıgınızda zaten hissenin kaç paradan kaç paraya geldiğine baktıgınız hiç hesap kitapla ugrasmadan anlayacaksınızki kar etmemişim.

@ctugrul hocaaaaaaaaaaaaaa

Temettü sonrası yukarı giden hisse örnegını bize extra diye satacaksın :D

SONRA seni okuyan kucuk yatirimcilar. Temettü extraymış diye havaya ucacak.

gidecek TTKOM alacak. A aradan aylar geçecek hisse 5,98 den almıştı aylar sonra hisse 5,98 de iken temettü dağıtacak. temettüyü cebe indirecek.

aradan 6 ay daha geçecek hisse hala 5,98 de hesaplayacak hala aynı parası bir değşiklik olmamış

EEE sonra senın başına gelip hani sen extra getiridir temettü dediydin temettü aldım aradan aylar geçti gitti param hala aynı nerden benım extram diyecek Sonra ayıkla pirincin taşını.

Keza aynı şekilde bu hisse hiç temettü dağıtmasaydı lot satan adamda hiçbirşey kazanamayacaktı. oparası aynı kalacaktı.
    Bu konularda daha öncede bir sürü yazdın çizdin. Hep aynı terane maalesef. Ne ikna oluyorsun ne ikna edebiliyorsun. Farazi hesaplamalar üzerine kurulu senaryolar. Gerçek örnek verelim yok olmaz, küsüratla uğraşmayalım dersin, cımbızla belli hisselerin belli tarihlerdeki rakamlarını çekip ortaya koyarsın. Temettü fiyatının temettü günü düştüğü merkezinden bir türlü uzaklaşamıyorsun.

Hisse fiyatları piyasada alıcılar ve satıcılar tarafından belirleniyor. Bu belirlenme bir sürü faktörden etkileniyor. Bir önceki sene ettiği karı, bir sonraki senenin belli ayında dağıtacak bir şirketin hisse fiyatı Savaş/terör/FED bilmem ne faktöründen etkilenip o ay dibe vurabilir. Bu olmayan bir şey değil her zaman olası ve oluyorda zaten. Böylesi bir durumda hissenin yükselişine oynayan yatırımcı zırlarken, hisseyi uzun süre elinde tutan bir yatırımcının alacağı temettü onun kazancı olmayacaktır nasıl dersin?

Buffet diyoruz adam maliyetini sıfırlamış artık her sene koyduğunun 3 katı temettü alıyor diyoruz. Hala hisse yükselmezse kazanç olmaz diyorsun. Ya hakkını yemeyeyim birde lot satıp aynı kazancı bende yakalarım diyorsun. E hissenin fiyatı yukardaki örnekteki gibi düşerse ne olacak diyoruz, bu sefer varsayımlara hücum ediyorsun. Öyle lot satarak temettüden gelecek parayı çıkaramazsın. Piyasa senin varsaydığın gibi reel bir çizgide ilerlemiyor. Daha öncede bu hesaplar yapıldı, sonuçta mikro lotlara düştüğün ispatlandı. Olmayacak duaya amin deyip küçük yatırımcıyı etkileme bence. Söylediklerin uygulanabilir şeyler değil.

Bense hep sana gerçek örnekler veriyorum. Hiç bir yazımda temettüye körü körüne girin fiyatı nereden olursa alın yazmadım. Buffet böyle diyorda demedim.
    Çok merak edenler YouTube'da bulabilirler. Value Investing adıyla aratsınlar. Buffet'ın yaklaşımı bu felsefeye dayanır. Onuda kabaca bir şirketin belli makul bir sürede üreteceği değerler ile ilintilendirir ki bu hesaplamalarda temettü olgusuda yer alır.

Belliki herkes bildiğini okuyacak. Konuşmaların şeklide değişmeye başladı. Suçlayıcı, kırıcı, küçümseyici, sen bilmiyorsun ben biliyorumcu hitaplar başladı.
    Daha önce bu şekilde hitaplar başladığında hoş olmayan yöne gittiğini çok gördüm bu forumda. Bunun bir parçası olmak istemiyorum.

Bana müsade.
    Umarım herkes çok ama çok kazanç elde eder.

Sevgilerimle
    Son düzenleme : ctugrul; 23-04-2017 saat: 01:51.

Sayfa 20/106 İlkİlk ... 1018192021223070 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •