-
Sn ctugrul,
Dediklerinize zaten katılıyorum, biliyorsunuz. Hala tereddütte olanlar için yazılanlar soyut boyutta kalmasın diye bir de matematiksel olarak ispata çalışayım dedim, olay bu.
Yukarıda sn HISIM görüş beyan etmiş. Örneğin bahsettiği Lidfa hissesi. Müthiş bir firma, gümbür gümbür geliyor. Ama öz kaynaklarını büyütüp şirketi çok daha sağlam duruma getirmek istediği için 2016 karından temettü vermeyeceğini açıkladı. Bunu duyan ky ların ezici çoğunluğu isyan etti, hisseyi satanlar oldu.
Patron bize yamuk yaptı, kandırıldık, dolandırıldık diyenler oldu. Eğer ki bunlar temettü olayının aslını bilseler bunu yapmazlardı. Soyut olarak yazılanlar ortada. Somut örnek de ortada. O zaman geriye yukarıda buyurduğunuz üzere "evet, temettü olayı böyle ama gerçek hayattaki yansıması şöyle. Bunu değiştirmemiz de şu an için mümkün değil." minvalindeki yazınızda olduğu gibi durumu kabullenmek. Ama kimse temettü veren hisse şöyle iyi böyle iyi, temettü candır diğerleri patlıcandır vs tarzı düşünceye sahip olmasın.
Benim yazacaklarım bu kadar. Yazılacak herşey yazıldı sanırım. Saygılarımla. Düzeyli üslubunuz için de ayrıca tebrik eder saygılarımı sunarım.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri