fibo yıl başında dolar ve altın yorumu yapmıştım.
Savaş çıkmazsa, dolar devletin belirlediği seviyelerde kalacak, yani temmuzda 6.30 civarı yıl sonuda 6.60 civarı demiştim.
Gram Altında enflasyon üzerinde kazandıracak demiştim. Hem dolar yükselişi sebebi ile hemde ons altın yükselişi sebebi ile. ons altında hafif yükselir demiştim.
Savaş çıktı.
Virus, savaş etkisi yaptı tüm dünyada. Bu sebeple dolar/TL yılsonunda belirlenen devlet hedefine zamanından önce yaklaştı.
Eğer dow da ikinci dalga %20 satış gelirse, TR de doların 6,60 seviyesini geçme ihtimali var. 7.0 yi geçmesi bence sürpriz olur. Batıda viruse ilave olarak Finansal kriz çıkarsa geçebilir.
MB doları tuttuğu için böyle, yoksa 7.0 yi belki 8.0 i çoktan geçmiştik.
Ons altın ise dünyada kaldıraç kapamaları sebebi ile satış yedi diyorlar. Yoksa 1800 ü görmüştük. Sıradışı bir olay oldu.
Altına tahmin yapmak artık zor. Yılbaşı tahminim geçersiz hale geldi. Şu an o ons altın konusunda kafam net değil. Bir sürü ihtimal var.
dow satış yerse, yine kaldıraç kaparlarmı yoksa MB lerin para saçması ile bittimi o iş.?
Virus yaza etkisini kaybettiğinde, belirsizlik bitti biraz altın satalım derlermi.? Zaten epey sattılar, yinede satış gelirmi.?
ons Altın konusunda net fikrim yok. Gram altındada virus etki yitirince dolar/TL bir miktar geri gelecektir. Yeniden 6 TL ye yaklaşacaktır, belki fazla yaklaşmaz ama 6,30 üzerinde kalacağını sanmam. BIST de yükselişe geçeceğinden USd aşağı inerde, ne kadar iner tahmin zor. 6.0 nın altını görürmü.? Küçükte olsa o ihtimalde var. Dolar inince gram altında inecektir. Tabi ons altının etkiside var, o esnada ons altın ne olur bilemiyorum.
Bu arada dolar sormayın. Yatırım için doviz alan ülkeye zarar vermiş olduğundan, o kişileri adam yerine koymuyorum.
Bu sefer cevaplamış olduk, adam yerine koymadığımı unutmuşum.

Yer İmleri