Originally Posted by
alicemal
knuck, kış aylarında biraz daha geç kalkmaya başladım.
Sabah endeksleri incele, haberleri oku, haber dinle filan saat 9:30 u buluyor. Sonrada fiyatları takip et. Yazı yazmaya vakit kalmıyor.
Bu sebeple akşam seans kapanışı sonrası yazmaya başladım.
---
Endekslere bakıyorum, bu seferde xbank yeşil diğerleri kırmızı. Genelde ne olurdu, xbank aşağı veya yukarı doğru önde gider, diğerleri çoğunlukla takip eder bazen takip etmez.
xbank dakiler bazen ısrarcı olup aynı yönde devam ederek, peşine takılmayanlarıda, takılmaya zorlardı ve başarırdı.
Bugün yine farklı oldu. xbankla aşağı zorladılar, diğer endeksler bu kez takip etti, sonra xbank ı yukarı sürdüler, kafa darmadağın olmuş diğer endeksler ne yapacağını şaşırmışlar. hala aşağıda bekliyorlar.
Daha önce yazdığım öğrenilmiş şartlanma(çaresizlik) in benzeri.
Maymunlar üzerindeki deneyi bir kaç kez anlatmıştım. Sonra ne tesbitinde bulunmuştum. İnsan dediğiniz şeyin, hayvanlardan farkı yok. Temel davranış kalıplarında aynıyız.
Maymun deneyinin Aynısını xbank dakiler, geri kalan sürüye yapıyorlar.
maymunsan oynatırlar. İlla bir çobana ihtiyacın var.
Aynısını abd hükümeti bizim hükümete uyguluyor. S-400 leri depoya kaldırmak üzereyiz. 2,5 milyar USD verdik. O zaman yazmıştım, o parayla bizim füze sistemlerimizi geliştirelim. Yok Rus lara verdiler hatta ikinci füze bataryası içinde konuşmaya başladılar.
Şimdi o 2,5 milyar dolar halktan çıktı ve işe yaramayacak. Çöpe attık.
Maymunsan, yular takanın çok olur.
Şimdi diğer sektörler aşağıda korku içinde bekliyorlar, xbank tekrar aşağı dönecekmi? Yukarı devam mıedecek.? xbank yukarı devam ederse "tamam yukarıda karar kıldı" deyip atlayacaklar, bu sefer xbank ı aşağı döndürecekler. maymunlar saç baş yolup aldıklarını satacaklar.
Peki bizi maymun sürüsü haline kim getirdi.? Temelleri 1938 den sonra (belki çok daha eskiden) atıldı. celal bayar ve emir eri adnan menderes ana uygulayıcılar oldu. Sonrada buraya kadar geldi, özal ve akp tüm şirketlerimmizide sattı. bankalarıda verdik ilaç şirketlerinide, tarım şirketlerinide.
Büyük İthalatçı olduk.
Bu banka ve şirketler abd ye hizmet etmeye başladı. abd ne derse onu yapıyorlar. Krize sok diyor abd, bizim kurduğumuz bankalar hemen bizi krize sokuyor.
abd "hopla" dese hoplamaya başladık, "zıpla" dese zıplamaya başladık.
Adam ay demeye başladı. Aya füze gönderince cebinden bir kaç yüz milyon doları çöpe atmaktan başka ne olacağını sanıyorsunuz. Zaten 300 km menzilli füze teknolojimizi 1970 li yıllarda kurulan...
bi dakka yaw, ay konusuna ne zaman girdik.?
Yer İmleri