Sayfa 61/106 İlkİlk ... 1151596061626371 ... SonSon
Arama sonucu : 848 madde; 481 - 488 arası.

Konu: Temettu Etkisizligi

  1. bu mesele ile herhalde 5 yıldır ugrasıyoruz.

    5 yıl boyunca ıkna edılen insan sayısıda var elimizde. Gerçekten sana inandırıcı gelmiyordur ama argumanları dogrulugu gören bir çok insan oldu.

    Bana göre tartışmaya bile açık değil bu konu tartısılacak bir konu bıle değil 2+2 nin 4 etmesi gibi birşeyi biz tartışıyoruz. Saçma yani.

    Bu başlıgın ve bu konuşmaların hiçbirinin olmaması gerekiyor bana göre çünkü bom boş yere tartısıyoruz. 2+2=4 e sen tutup ne 4 ü 5 diyorsun bu yuzden tartısıyoruz ya zaten.

    bu meseleyi anlatmak için yemediğim hakaret rezil olmadıgım küçük düşülmediğim gün kalmadı 3 kere ban yedim konuşmalarımı şikayet ettirildi. tek kelıme edemıyordum susturuldum. Yetmedi insanlara videolar çekerek anlattım.

    Yetmedi dış örnekler buldum vesaire vesaire bunca şeyi yapmama gerek yoktu ki.

    Uzun vadelı temettü sayfasında yeni gelmiş bir arkadaş vardı ne dedi. ? cevaben okudunuz mu. Ne zannediyormuş temettüyü.

    BU arkadaşın konuya hakım olmadıgını sende bılıyorsun abi. Ama uyarmıyorsun neden ? Bu neyin göstergesi o arkadaşa niçin ben haricinde kimse tutupta demedi dur yaw o hesaplama yanlış naptın sen niye denilmiyor.

    Ben size kendimi anlatırken nasıl anlatıyorum bende siz gibiydim. Sizlerin geçtiği yollardan geçerek geldim bu sevıyeye. Borsaya girdim girelim temettünün mantalıtesını anlayarak gırmedım sizler gibi alinin mehmetın dediğini dogru sanıyordum. Gerçekten temettüyü baz alarak seçimler yapıyordum.

    Geleceğe dönük hesaplamalar yapıyordum ve muhtemel gelecekte ulasacagım parayı hayal edıyordum. Fakat bendekı merak duygusumudur daha iyiyi bulma isteğimidir nedir. Araştırma yapmamı sagladı ve gördümki bildiğim herşey yanlışmış.

    En iyi yol kendi kendine öğrendıgın yolmuş. Bakın benım geçmişime ben hiçbir hocaya danışmam bu bir ego ise evet ego deyin buna. Fakat ben kendi aklımın ve zihnimin oldugunu düşünen biriyim. Kendi kararlarımı kendim verebilirim öyle değilmi kendim hesaplayabilirim. Ölçe bilirim mantıksal bilimsel ve matematiksel yaklaşımlar bulunarak doğruyu ve yanlışı ayırt edebilirim.

    BURADAKI İNSANLARA OLAN STEMİMİZ İNSANLARIN SORGULAMAMASI SORGULAMADAN INANMASI YOKSA KİMSE GERİ ZEKALI DEĞİL BİZ İNSANLARIN SORGULAMAYA TEŞVİK ETMEYE CALISIYORUZ. HEMEN HEMENE HER YAZIMDA SORU CUMLESI KOYDUGUMU FARKETMİŞSİNİZDİR. NEDEN BUNU YAPMADINIZ NEDEN BÖYLE DÜŞÜNMEDİNİZ NEDEN NEDEN NEDEN NASIL NASIL NASIL ?

    HEP BUNLARI YAZIYORUM BAKIN YAZILARIMA NİYE BUNLARI SOYLUYORUM NIYE OTUR HESAPLA DİYORUM SORGULAMAYA TEŞVİK ETMEK İSTİYORUM SİZLERİ.

    AKILSIZ OLSANIZ BU SAYFAYI ACIP 5 SENEDIR BU İŞLE UGRASMAM BUNLARIN HEPSİ GERİ ZEKALI TARTISMAYA BİLE LAYIK İNSANLAR DEĞİL DER GEÇERİM EGO BUDUR.

    EGOLU BIR ADAM İŞİNİ GÜCÜNÜ BIRAKIP OTURUP SENELERCE BURADA TONLARCA YAZI YAZIP HİÇBİR MENFAATİ VE CIKARI OLMADAN SİZLERE VİDEO CEKMEZ KENDİNİ YORMAZ.

    EGOLU ADAM SENI KAALE ALIP CEVAP VERMEZ.

    TEKRAR DÜŞÜNÜN GERÇEKTEN "ERHAN" EGOLU OLABİLECEK BİRİSİ Mİ ?

    KENDİNİZİ BİZİM YERİMİZE KOYUN BU KADAR UGRASABILIRMIYDIN.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

  2. Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

  3. 01.01.2005 ile 09.06.2017 tarihleri arasında;

    ENDEKS…………NET KAR BÜYÜMESİ…….NET KAR BÜYÜMESİ+TV…………NET KAR BÜYÜMESİ+TV
    ……………………..(yıllık)(NKB göre sıralı)………..(NKB göre sıralı)……………………...(TV göre sıralı)

    XU100…………………..%1000……………………………… % 4000………………………………………..%6630
    XU50……………………..% 450………………………………. % 4000………………………………………..%4000
    XU30……………………..% 540………………………………. % 3806…………………………………………%3720
    TEMETTÜ25…………..% 970………………………………. % 3200…………………………………………%3720
    XUGIDA………………..%1370……………………………… % 6500………………………………………….%6500

    Net kar büyümesi(yıllık) : önceki yılın aynı dönemine göre net karını ençok arttıranlar
    NKB sıralı: net karını en çok arttırandan en az arttırana doğru sıralanarak ilk 10 hisse alındı.
    TV sıralı : Temettü verimine göre büyükten küçüğe sıralanarak ilk 10 hisse alındı.

    Orta sütunda görüldüğü gibi TEMETTÜ VERİMİNİN formüle dahil edilmesi ile getiriler KATLANMIŞTIR…

  4. Eğer 2008 krizinden önceki zirve tarihi olan 22.10.2007 de TEMETTÜ VERİMİ sistemimizi başlatsaydık, 09.06.2017 de getirimiz %1482 olacaktı.

    İstatistikleri ise şöyle :

    BAŞLANGIÇ………….100
    DÖNEM SONU…….1582
    NET KAR……………%1482
    KAZANDIRAN ALIM-SATIMLAR……..%65,49
    ORTALAMA KAR……………………………. %6,82
    KAYBETTİREN ALIM-SATIMLAR………%34,51
    ORTALAMA ZARAR…………………………%-4,90
    SHARPE ORANI………………………0,86
    TREYNOR ORANI……………………7,69
    K-RATİO(AYLIK)……………………..0,39
    BETA………………………………………0,88
    STANDART SAPMA………………..7,84

    Aynı dönemde NET ARTIŞI na dayalı sistem %343 getiri sağladı.

    KAZANDIRAN ALIM-SATIMLAR……..%60,68
    ORTALAMA KAR……………………………. %6,57
    KAYBETTİREN ALIM-SATIMLAR………%39,32
    ORTALAMA ZARAR…………………………%-6
    SHARPE ORANI………………………0,33
    TREYNOR ORANI……………………3,23
    K-RATİO(AYLIK)……………………..0,22
    BETA………………………………………0,87
    STANDART SAPMA………………..8,35


  5. Baba çalışır çocuğuna 20 tl harçlık verir .

    Çocuk (yatırımcı) 20 tl ile babasının şirketinin hisse senedini alır .

    İlginç bir hayat tarzı.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

  6. Cikarilan getiri hesaplamalarinin bir anlami olmuyor birine sari cizmeli mehmetin dukkanini aloyor birine bimasi aliyor yaristiriyor.

    Birine frotoyu aliyor birine galerici mehmet agayi sonra yaristiriyor.

    Sizde buna dayandirilarak temettu etkilidir i mi aciklamaya calisiyorsunuz.

    Yapilan calisma icin gervekten rasyonel olduguna inaniyormusunuz ?

    Ayni calisma farkli ulkelerdede ayni sonucu veriyormu ?

    Vermiyorsa neden vermiyor ? İkiz sirket gibi dusununce bu calismayi tekrar yaptiginizda hala daha temettu verenin daha yuksek getiri saglayacagina inaniyormusun.

    Biraz objektif bakin olaylara sorular sorun kendiniz ve sorulara cevaplar verin

    Ayni calisma baska ulkelerdede ayni mi ayni degilse neden degil bor tarafta iyi bir tarafta nie kotu sonuc cikarmis olabilir

    İkiz.sirket bulsan ve ayni hesaplamayi yaptirsak mantigin tenettu vermeyeni soyleyecek ama sen temettu veren daha iyidir diyeceksin mantigin neden senle celisiyor neden temettu dagitmayanin daha fazla parasi ve daha fazla yatirim kaynagi olacagini bildigin halde mantisizmissin gibi hayir yinede oteki kazanir diyebiliyorsun
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

  7. Cumhur bey,
    Temettüyle yeniden hisse alırım, şirketteki ortaklığım artar, seneye daha çok temettü alırım, yine hisse alırım, böylece temettü vermeyen şirketin hissesinden daha çok kazanırım ehi ehi ehi,

    Diye inanmış bir ky ya daha başka nasıl anlatabiliriz bunu? Temettü verdiği için bu şirketlerin bu kadar değerli ve kazançlı olduğunu sanıyorlar. Forum "Üstad"larından, yatırım kuruluşlarının "X şirketi %10 verimle temettü dağıtacak, hisseye etkisi: pozitif" diye yazdıkları raporlardan etkilenip temettünün iyi birşey olduğuna inanmışlar.

    Hala daha tablolarla temettü veren şirketler daha çok kazandırmış diye kanıt sunuyorlar. Aselsan gibi kazandıranı var mı? Verdiği temettü yok hükmünde birşey. Tek tek cımbızla örnekler vererek olayı saptırmayalım.

    Artık kesin olarak kanıtlandı. Una 16 çeşit katkı maddesi katılıyormuş beyazlasın diye. Beyaz un sağlığa zararlıdır. Ama ben fırın açacak olsam beyaz undan ekmek üretirim bunu bile bile. Sağlıklı, tam buğday veya çavdar ekmeğini ya üretmem ya da numunelik üretirim. Niye? Ekmek alanların %99'u beyaz ekmek yer. İstediğin kadar anlat zararını. Tüketicinin talebi bu. Biz de suyun akışına uyarız. Matematiksel, tıbbi, kimyasal, fiziksel vs tüm pozitif bilimler olarak istediğin kadar ispat et beyaz ekmeğin zararını halk ona ilgi gösterip alıyorsa fırıncı olarak para kazanmak için ben de onu üretirim.

    Temettü veren şirket hisse fiyatı bazlı olarak daha fazla yükseliyorsa ben de alırım kazanmak için ne olacak yani? Ben, sen, o hepimiz alınca daha da yükselir. Sonra da "temettü başka abi yeaaa, gördün mü koçum benim nasıl getiri vermiş 5 yılda" der dururuz. Olayı temettü dağıtmasına bağlarız.

Sayfa 61/106 İlkİlk ... 1151596061626371 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •