BISTin yükselmeye niyeti var öyle görünüyor. 1400 üzerinde rahat kalacak izlenimi edindim.
Çaktırmadan yavaş yavaş yükseltiyorlar ve hiç CİDDİ aşağı tepki gelmiyor.
BISTin yükselmeye niyeti var öyle görünüyor. 1400 üzerinde rahat kalacak izlenimi edindim.
Çaktırmadan yavaş yavaş yükseltiyorlar ve hiç CİDDİ aşağı tepki gelmiyor.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
USD/TL 830 civarına kadar düştü sonra yükselmeye başladı. Piyasayı takip etmediğimden sebep ne net bilmiyorum. Vaka sayısı artışı sebebi ile olsa gerek.
Tekrar tam kapanma olurmu korkusu vardır.
Peki USD ile ne alakası var.? USD ye oynayanlar her sebebi kullanıyorlar, mantıklı olması gerekmiyor. USD nin biraz düşmesinin sebebi IMF yardım parası ve Turizmin biraz açılması sebebi ileydi. Bunlarda değişen bir şey yok.
USD ye atak gelince BIST inde kırmızı açması doğal.
Ne olacak bilmiyorum, piyasa takip etmiyorum. Ağustos ayı benim için böyle geçecek sanıyorum.
2. Çeyrek bilançolar açıklanmaya başladı. Açıklanan bilançolara henüz bakmadım, bir ara bakmam lazım
Bol şans.
@NeAcaipDunya
Haberleri okuyorum, her yerde yangın haberleri.
Yanan yerlerin uydu görüntüsü https://cdntr1.img.sputniknews.com/i...da9ac.jpg.webp
Yangınları pkk üstlenmiş deniyor ancak ben ona inanmıyorum. İnandığım şu.
özal sonrası devlet yolsuzluklara battı. Son 10 yılda işler çığrından çıktı. Bu zemin üzerinde düşünmek gerekir.
Ormanları yakanlar turistik iş yapacak olanlarla maden sahaları işletecek olanlardır. Çok azı gerçek yangındır.
Yanan yerler turizm alanları ve orman içinde kalan maden işleme ruhsatı alınmış olan alanlar. Madenciler, köylüler tepki gösterince ormanda işletme kuramamışlar. Yanan yerlerin bir kısmı 42 maden şirketinin ruhsat aldığı ormanlık alan.
Birisi pkk adına aramıştır. "Ormanları biz yaktık" demiştir. pkk ise, kendisi adına yapılan bu sahiplenmeye işine geldiği için sessiz kalmıştır.
@NeAcaipDunya
USDTL nin 8.30 dan sonra neden yükseldiğini sonradan öğrendim. Yine tayyibin marifetiymiş. ekonomi hakkında konuşunca USD ye atak gelmiş.
Yinede BIST yükseldi.
Sebebi büyük oyuncular viop Haziran vade sonunda yukarı pozisyon aldılar. Yukarı pozisyon aldıkları için kötü haberler görmemezlikten geliniyor, iyi haberler ön plana çıkarılıyor.
Dikkat etti iseniz, şu günlerde siyonist kanalın kadınları bilançoların nasıl uçup kaçtığından bahsediyorlar. Viop haziran vade sonu yaklaşırken ne diyorlardı.? "Eyvah eyvah 2013 deki gibi olurmuyuz.?"
2013 de %30 düşmüşüz, sabah akşam o bilgiyi pazarlıyorlardı. Özellikle o mor rujlu şuh kadın "mahfoldunuz olm, 2013 kâbusu geliyor" diyordu. Kapıcıya bile "2013 olacağız değilmi.?" diyerek onay almaya çalışıyordu.
O kanaldakiler sizin iyiliğinize çalışmıyorlar unutmayın. Medya sizin dostunuz değil. Onların sürüsü olmayın.
Hoş onlara inanıp Haziran sonunda mal boşaltan olmasa, BIST manipulatörleri, millet satana kadar BISTi indireceklerdi. Bir ölçüde siyonist kanal o aşamada işe yarıyor. Kaş göz yarılmadan sürüyü ağıla sokuyor. Kasap ağılda bir süre çalışıp eksiltme yapıyor, etler manipulatörlerin buz dolaplarına giriyor.
Bunun doğrusu, BIST yönetimi tarafından siyonist kanalın ve BIST manipulatörlerinin ebesinin hatrının sorulması. Bu yapılmadığından, siyonist kanalca sürü ağıla sokulduğunda sevinir oluyorum. Sürüde değilseniz, kanal ve kadınları büyük işe yarıyor.
Bu sebeple siyonist kanalın kadınlarını sırayla teker teker öpmek istiyorum. Hatta gaza geldim hararetle sarılmak istiyorum. En son mor rujlu şuh kadına sarılacam çünki en gayretli olan oydu.
Diceksinizki "şimdi veriler iyi BIST o sebeple yükseliyor."
Bende dicemki, "Hazirandada aynı derecede iyiydi. Gelecekde iyi görünüyordu ve gördüğünüz gibi iyi."
İyi derken borsa şirketleri ve BIST için. Yoksa halkın %60 ı nanay.
Son düzenleme : alicemal; 06-08-2021 saat: 19:16.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri