Sayfa 86/157 İlkİlk ... 3676848586878896136 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 681 - 688 arası.

Konu: Uzun Vadeli Yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by Börsianer Yazıyı Oku
    İsgyo ve Tcell harici gerisi genel kabul görmüş kaliteli hisseler. Bu iki hissede uzun vadede dolar bazında yerinde saysa öpüp başa konuluyor. Haberiniz olsun, belki analizini yapıp geleceğini parlak görmüşsünüzdür ancak yıllardır tatminkar getiri yaratamadı ikisi de. Hayırlısı olsun.

Syg.
    Tcell ile ilgili bahsettiğiniz durumun bu yıldan itibaren kalmayacağını düşünüyorum. isgyo da daha detaylı bir inceleme yapacağım,tavsiyemiz üzerine. Tesekkur ederim.

Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by mrhzr Yazıyı Oku
    Bence ''bir lot dahi hisse satmamak'' doğru bir felsefe değil. Alırsın, takip edersin, kötü bir haber gelirse (örn. önemli bir ihalenin kaybedilmesi), geleceğe dair kötü bir gelişme olursa (örn. çok güçlü rakibin ortaya çıkma ihtimali) veya yatırım yapmaya değer daha iyi bir firma bulunursa hisse satılır. Hisse satmak kötü bir şey değildir. Ancak kısa aralıklarla hisse alıp satmak (traderlık) uzmanlık ister, kendinizi geliştirmeden sakın bulaşmayın.
    Benim gibi küçük miktarlarla yatırım yapan arkadaşlara çok sayıda hisseye yatırım yapmamalarını önerebilirim. 10 lot TRKCM, 40 lot ISGYO, 20 lot CIMSA almak yerine toplam miktarla bu üçünden birini almayı daha doğru buluyorum. Eğer üçünden en iyi olanı seçemediğinizi farkedersiniz satıp bir diğerine geçebilirsiniz.
    Cevabınız için teşekkür ederim, dikkate alacağım.

Özellikle hisse adeti konusunda kendime koyduğum katı kurallardan biri de 10 adet hisse adedini geçmemek. Her ay yaklaşık 500-600 lira ayırabiliyorum bu aşamada hisse alımı için o nedenle bazı hisselerde ufak sembolik alımlarla başladığım oluyor.

Portfoyumun beklenen yaklaşık temettü geliri şuan için yıllık 2050 TL, aylık 170 TL. Hedef aylık 4.000 TL, yol uzun..

3.  Alıntı Originally Posted by uvy Yazıyı Oku
    Cevabınız için teşekkür ederim, dikkate alacağım.

Özellikle hisse adeti konusunda kendime koyduğum katı kurallardan biri de 10 adet hisse adedini geçmemek. Her ay yaklaşık 500-600 lira ayırabiliyorum bu aşamada hisse alımı için o nedenle bazı hisselerde ufak sembolik alımlarla başladığım oluyor.

Portfoyumun beklenen yaklaşık temettü geliri şuan için yıllık 2050 TL, aylık 170 TL. Hedef aylık 4.000 TL, yol uzun..

Kasim ayı sonunda endeks 75000 altina dusmeye baslayinca alima basladim. 4000 tl ile basladim 1/3 luk alimlar yaptim. Her ay duzenli 400 tl ilave yapyiyorum. Şuan 10 hissem var bir. Hic bir zaman %100 hissede olmadim. Suan %60 dayim düştükçe alimlar yapiyorum. Kendi hesaplarima göre karım %40 lara kadar cikti. Tek hatam oldu SASA da iki sefer trad ettim 3.de kacirdim.
    Buda bana ders oldu. Uzun vadeli düşünülüyorsa satmayın lotlari çoğaltın. Şirketten beklentin bittiyse degistirilir o kadar.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    camekanın dışında
    Gönderi
    1,797
     Alıntı Originally Posted by uvy Yazıyı Oku
    Temettü emekliliği portfoyume yorumlarınızı bekliyorum;

(İlave İsdemir alımı hiç yapmayarak, portdoydeki ağırlığını düşünüyorum, hedefim %20 kere kadar düşürmek)

İsdemir 4500 lot maliyet 2.62 pf 3,90

Petkim 224 lot maliyet 5.76 pf 6.00

Aksa 55 lot maliyet 13.48 pf 14.00

Cimsa 20 lot maliyet 15.12

Turkcell 55 lot maliyet 11.63

Trakya cam 10 lot maliyet 3.90

isgyo 40 lot maliyet 1.47

Bu yola kesinlikle 1 lot dahi hisse satmak için çıktım ama özellikle İsdemirde guzel artış oldu.Satıp ,düşmesini bekleyip lot arttırmaya çalışmak mantıklı mı sizce. Yoksa temettü emekliliği yolunda hiç o toplara girmemek mı gerekir.

selamlar

portföyünüzde dişe dokunur temettü ödeyen tek şirket çimsadır, aksa ve trakya cam ancak çok iyi kar edilen dönemler ve eğer maliyetiniz düşükse tatmin edici olabilir, işgyo bir gayrimenkul yatırım ortaklığıdır yani sürekli proje gerçekleştirmek için sermaye ihtiyacı olduğundan temettü getirisi cüzidir bu da doğaldır.

petkim - isdemir -tcell ise çoğu zaman yatırım ve ihale haberleriyle dönem dönem tahta performansları sergileyeceği beklentisiyle portföylere alınan kağıtlardır !

sorunuzun özüne mukabele ettim ,yani çimsa dışında uzun vadede diğerlerinden bir temettü kazanımı beklentisi içine girmenize tereddütlü bakarım, ha prim beklentiniz varsa bunu bilemem, ama çimsa dışında bunlara doyurucu temettü verimi yaratan kağıtlar diyemem

saydıklarınızın tümü belli dönemler tuttuğum kağıtlardır şahsi etüdümdür

temettü verimlerini mevduatla mukayese edersek son 10 yıl ortalamalarına göre

iş grubunda en verimli temettü kağıdı işyat dır

oyak grubunda en verimli temettü kağıdı adana dır (ırak suriye savaşı öncesi mardindi !)

sabancı grbunda en verimli temettü kağıdı çimsa dır

koç grubunda en verimli temettü kağıdı tüpraştır

saygılar
    “Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy

5.  Alıntı Originally Posted by Günaydın Yazıyı Oku
    selamlar

portföyünüzde dişe dokunur temettü ödeyen tek şirket çimsadır, aksa ve trakya cam ancak çok iyi kar edilen dönemler ve eğer maliyetiniz düşükse tatmin edici olabilir, işgyo bir gayrimenkul yatırım ortaklığıdır yani sürekli proje gerçekleştirmek için sermaye ihtiyacı olduğundan temettü getirisi cüzidir bu da doğaldır.

petkim - isdemir -tcell ise çoğu zaman yatırım ve ihale haberleriyle dönem dönem tahta performansları sergileyeceği beklentisiyle portföylere alınan kağıtlardır !

sorunuzun özüne mukabele ettim ,yani çimsa dışında uzun vadede diğerlerinden bir temettü kazanımı beklentisi içine girmenize tereddütlü bakarım, ha prim beklentiniz varsa bunu bilemem, ama çimsa dışında bunlara doyurucu temettü verimi yaratan kağıtlar diyemem

saydıklarınızın tümü belli dönemler tuttuğum kağıtlardır şahsi etüdümdür

temettü verimlerini mevduatla mukayese edersek son 10 yıl ortalamalarına göre

iş grubunda en verimli temettü kağıdı işyat dır

oyak grubunda en verimli temettü kağıdı adana dır (ırak suriye savaşı öncesi mardindi !)

sabancı grbunda en verimli temettü kağıdı çimsa dır

koç grubunda en verimli temettü kağıdı tüpraştır

saygılar
    Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler.

Amacım salt temettü değil. Amacım temettü emekliliği. O nedenle sn.turkmen'in (lattedenborsaya.com) bahsettiği stratejiyi benimsedim,yani temettü dünü büyüten/buyutecek hisselere yatırım yapıyorum. istatistik,Adana,mrdin bu stratejiye uygun değil çünkü amacım en yüksek temettü verimini elde etmek değil, sürekliliği olan,büyüyen,enflasyona ezilmeyen bir temettü geliri elde etmek.

6. Yatırım tavsiyesi değildir...

Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Teşekkürler. Bu doğru hesap.
    Peki kıyaslama 6-7 döngüde nasıl oluyor?

Birde sormadan edemeyeceğim. Sizin temettü konusundaki yaklaşımınız nedir?

SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Öncelikle şunu belirteyim : ben, sizlerin anladığı anlamda, temettü yatırımcısı değilim. Bir cümleyle anlatmak gerekirse “temettü yatırımı bir havuzdur, içine bilenler düşer fakat beni ittiler”. Benim temettücülüğüm de biraz “sonradan olma” yani aslında ben büyüme+değer karışımı bir formülle uzun vadeli hisse taşıyıcısıyım. Fakat özellikle son 2,5 yıldır yaptığım çalışmalar beni temettüyü hesaba katmam konusunda fazlasıyla ikna etti diyelim..

Klasik bir temel analizci ve meraklı biri olarak bu konudaki yayın ve eğitimleri yakından takip ediyordum. İlk önemli değişiklik 2010 yılında BORFİN eğitim sitesini farketmem oldu. Buradaki temel analiz ile ilgili tüm eğitimleri aldım, bu sırada FASWEB MALİ ANALİZ programını kullanmayı ve verileri yorumlamayı öğrendim. Bu programla, bir döneme ait bilançolar geldiğinde, ORAN ANALİZİ yaparak iyi hisseleri bulmak ve bilançolarına, haberlerine vb. bakarak yatırım yapılacak hisseler arasında seçim yapmak mümkündür.2014 sonunda ise YATIRIM STRATEJİLERİ eğitimlerine katıldım ve bu eğitimler sırasında ise yeni bir programla tanıştım : QUEENSTOCKS….. Bu programı aylarca kullanarak yüzlerce test yaptım.

Basit bir örnekle FASWEB ile QUEENSTOCK programlarını karşılaştırayım :
    NET KARINI EN ÇOK ARTTIRAN ilk 10 hisseyi içeren bir portföy oluşturmak istediğinizi farzedeliM : Bu hisseleri her 2 programla da bulabilirsiniz ; ama QUEENSTOCKTA önemli bir şey daha yapabilirsiniz : Seçtiğiniz kriter(ler)e GÖRE, birçok bilgi yanında, GEÇMİŞ GETİRİ PERFORMANSINIZI HESAPLAYABİLİRSİNİZ.

7. Teşekkür ederim sayın Drizm.
    Bende temelciyimdir, inanma ama onsuzda kalma şeklindeki yaklaşımla tekniğide anlatan olursa dinlerim.

Birde merak ettim, bizler sizce temettü yatırımcısı konusunu nasıl anlıyoruz. Kendimi dışarıya nasıl anlatmışım onu anlamak için soruyorum.
    Cevap vermek istemezseniz anlayışla karşılarım.

Tekrar teşekkürler.

Sayfa 86/157 İlkİlk ... 3676848586878896136 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •