Güzel yazmışsınız sayın ALİ Cemal beyefendi

Ama göz ardı edilen birkaç konuyu da ben bildiğim gibi anlatayım kabul görmeye bilirim baştan söyleyeyim de....

3 yıl Ermeni kökenliler ile çalıştım bunlar Suriye'de yaşayan ama Ermenistan lı olmayan kendilerini Türkiye ermenisi olarak gören yaklaşık 100 yıldır Suriye'de yaşamış olan sürgün tayfası kılık kıyafet ile başlayacak olursak Bizim insanımızın aynısı hiçbiri Arap kültürü taşımıyordu Türkçe konuşan Türk yemekleri yapan ve Türk futbolu takip eden bu toplum düzenli olarak ülkemizde seyahat etmekte ve bu coğrafyada ilgili bir yaşamları vardı... Çok sohbetlerine katıldım bu toplum ilginç bir şekilde Türkiye ilgili hayatları olan hep bir Türkiye merakı var bir müddet sonra dikkat ettim bu toplum ülkede yaşayan bir Arap yada Kürt toplumundan daha iyi entegre olmaktaydı demek istediğim Suriyeli Ermeniler topluma entegre olurken ülkede yaşayan diğer guruplar uyum sağlama sorunu yaşıyorlardı.... üstelik bu ülkede yaşamadıkları halde...... bir sefer sordum Ermenistan ermenisi ile aranızdaki fark nedir dedim cevap ilginçtir, onlar taşralı kaba ve sahtekar onları beğenmiyoruz çok yalan söylüyorlar ve bu kanım ca doğru zira Ermenistan ermenisi ahlâkî olarak daha çok Azerbaycan Türkleri ne benzemektedir.... onlarla da çalıştığım için çok defa bu duruma şahit oldum..... aslında bu coğrafyada okadar fazla nüfus hareketleri olmuş ki gerçek anlamda DNA araştırma sı yapılsaydı kaçımızın ne olabileceğini bilebiliriz ki........

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.