Sayfa 838/853 İlkİlk ... 338738788828836837838839840848 ... SonSon
Arama sonucu : 6817 madde; 6,697 - 6,704 arası.

Konu: Bana kalırsa.

  1. #6697
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,399
    merrill lynch: Sahibi siyonistler olan abd bankası.

    fetö darbesi'ni 2 gün öncede haber almışlardı ve BIST de darbeden 2 gün önceden satışa geçtiler.

    BİST'in 4 gün üst üste taban olduğu 2021 Aralık ayında tabanlardan önce satışa geçtiler.

    Geçen haftalarda KKM düzenlemesi geçmeden önce yine BİST de satışa geçti.

    Çok açık belliki bu bankanın devletin ekonomi servislerinde üst yönetimde casusları var. Devlette bakanlar değişse de bu casuslar değişmemiş aynen kalmışlar.

    Du yaw.

    - Bu bankanın sahibi abd'yi yönetenler.

    - akp yi abd'nin kurduğunu bizzat kendileri söylüyorlar. ülkeyi 21 yıldır bu parti yönetiyor. Zaten diğer partileride - abd kurdurduğundan bizim bilmemiz için açıklamalarına gerekde yoktu.

    - fetö'yü kurduran besleyen ve üzerimize salan abd.

    - akp ile fetö darbeye kadar kardeş kardeş el ele iş yapıyorlardı bunu açıklayanlar bizzat akp liler. fetö yü devletin her kademesine en bol yerleştiren akp.

    O zaman devlet kararlarını merrill lynch ve abd bankalarının önceden bilmesine neden şaşırıyorsun.?

    Doğru söz. Şaşırmamam lazımdı da birden şeyttim.! Güzel ve temiz soyuyorlar.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

  2. #6698
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,399
    Batı cephesinin dünyaya dayattığı zorbalıklardan kurtulmak için kurulan doğu cephesi olan 5 üyeli BRICS'e 22 yeni üye katılıyor.

    BRICS'in nüfusu dünyanın yarı nüfusuna denk gelecek.

    Önemli olan ise bugüne kadar batıya tam uşaklık yapan Arap petrol ülkeleride üyelik başvurusunda bulundu. suudi ve BAE katilleri ile kuveyt.
    suudi ler ve BAE nin bizim açımızdan önemi, abd emri ile bizdeki gerici hareketleri kurup besliyorlar. Yükselen tarikatların hepsinde bunların parası var. Bu tarikatların görevi eğitimsiz cahil kalabalıkları kandırarak ülkeye zararlı hale getirmek. Başardılar.

    Arap petrol ülkelerinin BRICS'e üye olmalarının dünya açısından önemi ise, bu ülkeler petrolü gazı dolar ile satıyorlar. dolar'ın dünyadaki hakimiyetine katkıda bulunuyorlar. BRICS'in ana hedefi batı sömürgecilerinden kurtulmak. Bunu başarmak için karşılıksız basılan dolar dan kurtulmaları gerekir. BRICS kendi parasını çıkarma hazırlığında ve üye ülkeler arasında bu para kullanılacak.

    Şimdiden üye ülkeler, birbirleri ile olan ticaretlerinde kendi para birimlerini kullanmaya başladılar. Ayrıca batının swift'ine rakip kendi elektronik para dolaşım sistemlerini kurdular. İleride BRICS üyeleri ortak bir para birimi kullanmaya başlayacaklar. ÇİN ilk adım atan ve Çin Merkez Bankası digital para birimini yürürlüğe soktu, ülkede kullanılmaya başladı. Bu para, cripto para olarak bildiğimiz digital para teknolojisine sahip değil. Block chain yöntemi ile işlemiyor. Kendi algoritmalarını geliştirmişler.

    Büyük ihtimallede BRICS'in para birimi digital bir para birimi olacak ama belki temsilen kağıt-plastik üzerinede basılı olanı çıkacaktır.

    dolar'ın dünyada kullanılmaması demek, abd'nin ve abd ye ticari + güvenlik açılarından çok bağlı ülkelerinin bitmesi demek olduğunu epey önceleri yazmıştım. (İlk bitecekler ingiltere ve israil. Diğer ülkelerde çok etkileneekler bugünkü zenginlikleri kalmayacak. O sebeple abd ne derse yapıyorlar. Ukraynaya destek olun dedi hepsi birden canla başla destek oluyor.) abd, karşılıksız dolar basıp bu para ile dünya şirketlerini satın alıyordu. Mal ve hizmetlerini yurt dışından yine bu karşılıksız para ile alıyordu ve dünya kabul etmek zorundaydı. Çünki abd ordusu(+CIA), dünyaya hakim finans sistemi ve medyası sizi bitirebilirdi.

    Irak ve Libya liderleri doları kullanmayacağım diyen ve hamle yapan ilk liderlerdi. İkisininde kafaları kesildi, ülkeleri darmadağın edildi.

    Şimdi ise gerçekçi ve ciddi bir rakip olan ÇİN liderliğindeki BRICS var ve Çin liderinin kafasını kesemezsin.

    abd her koldan kendi sonunu hazırlayan Çin liderliğindeki bu oluşuma tüm gücü ile karşı koyuyor. 15 - 20 yıldır karşı koyuyor. Çinde ard arda çıkan domuz gribi, Çin gribi vb virus salgınları ile başlamış olabilir. Çin şirketleri ve medyasını ele geçirme çabaları ise sonuç vermedi. Bizim medya ve şirketler 100 yıl ve daha fazladır batı kontrolunde. (Batı derken yahudiler anlayın. Batıyı şekillendirip yönlendirenler ibrani kökenli yahudiler.)

    Biz sabah akşam abd kökenli (gençleri yönlendiren) facebook, instagram, twitter ile yatıp kalkıp bunu ayrıcalık sanırken çin kendi sitelerini kurdurdu, destekledi ve yaşattı. Biz abd kredi kartlarını kullanmayı ayrıcalık sanırken Çin kendi kredi kartını çıkardı, destekledi, yaşattı vb. Biz ithal arabaları ve yabancıların üretip sattığı arabaları almanın ayrıcalık olduğunu sanırken, Çin kendi otomotiv sektörünü kurdu, destekledi ve yaşattı. Biz kendi şirketlerimizi yabancıya satmanın marifet olduğunu sanırken, Çin kendi şirketlerini kurdu, destekledi, sattırmadı ve yaşattı. Yabancılar para getirip kendi fabrikalarını kurdular ve teknoloji getirmek zorunda kaldılar.

    Batının bir ülkeyi ele geçirme taktiklerinin hepsini boşa çıkardılar. Medyasını vermediler, finans sisteminin kontrolunu vermediler, yabancıya satışı serbest bırakmadılar. En önemlisi içlerinde Çinli gibi görünen ve Çinli zannedilen yahudi azınlık yoktu. Bu çok büyük avantajlarıydı. Bizde, Rusya-Ukrayna'da ve batı ülkeerinde, o ülkenin insanı gibi görünen yaşayan ibrani kökenli yahudi azınlıklar var. Hepsi zamanla yahudi kontrolune geçti. Rusya kuyruğun çoğunu kaptırdı kalanı kurtarmaya çalışıyor, Çin olmasa kesin kuyruğun tamamı gidecek.

    Çin'i normal yoldan yenemeyince askeri yönteme döndüler. Önce Çin'in en güçlü destekçisi ve doğal kaynak zengini Rusya'yı savaşa soktular. Sonrada Çin'in çevresindeki kendine bağlı ülkelerle Çin'e karşı askeri harekat başlattılar. japonya, güney kore, filipinler, taiwan, avustralya gibi ülkelerle Çin denizlerinde tatbikat düzenleyip duruyorlar. Çinlilerin yaşadığı Taiwan'ın yönetimini Çin elinden almışlardı şimdi Taiwan aracılığı ile Çin ile savaştırma yolundalar. 2 kardeş Rus ve Ukraynalıları savaştırdılar, şimdide 2 kardeş Taiwan ve Çin'i savaştırma yolundalar. Önce Hong Kong'u ayaklandırmaya çalıştılar, Çin bastırdı, izin vermedi.

    Batı ve Doğu savaşı Afrika ülkelerine de sıçradı. Afrikanın batı açısından önemi, Afrikanın doğal kaynaklarını sömürüyorlar. halklarınıda köle işçi olarak kullanıyorlar. 500 yıldır bunu Amerika ve Afrika kıtasına yapıyorlar. Bugünkü zenginliklerinin kaynağı bu. Şu an Afrikada Doğu'nun ayarttığı ülkeler, Batıya baş kaldırdı. Sömürgeci batı ülkesi askerlerini ülkeden atmaya çalışıyorlar. Eğer batı ülkeleri başta amerika, ingiltere ve fransa, Afrika'dan çıkarsa, doğal kaynakları bedavaya alamayacaklar. Güçden düşecekler. Nükleer teknolojileri, elektronik teknolojileri gibi alanların doğal hammaddesinin önemli kısmı Afrika'dan bedavaya yakın geliyor. Afrikanın balıklarını bile avlıyorlar o kadar arsızca sömürüyorlar.

    Batı askeri yöntemde de başarı sağlayamazsa iş son çare nükleer savaşa dönecek. Ya batı başlatacak veya fazla sıkışırsa Rusya başlatacak.

    Kısa yazayım diye girdim, yazdıkça aklıma gelenlerle uzuyor.


    .
    Son düzenleme : alicemal; 28-08-2023 saat: 09:35.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

  3. #6699
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,399
    Çok güldüm.

    Az önce Türkiye Polonya voleybol maçı yayını başladı. Vestel'in reklamı var. Atatürk'ün konuşmasını verip yazı basmışlar. Diyorlarki "sen istedin bizde Muasır medeniyetlerin üzerine çıktık".

    Bunların muasır medeniyetden anladığı ne acaba.?

    Kendi verginle Japon'a yaptırdığın köprüden ithal ettiğin Alman arabası ile geçip birde üzerine tonla para vermekmi.?
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

  4. #6700
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,399
    Kadın voleybol takımımız Avrupa şampiyonasında finale çıktı.

    Bir kaç ay önce Milletler turnuvasında dünya şampiyonu olmuşlardı. Dünyada daha önce kolay kolay yenemediğimiz ülkeleri yenmişlerdi. Amerika, Brezilya, Sırbistan gibi.

    Yanlış hatırlamıyorsam grup maçlarında Polonya'ya yenilmişlerdi. Milletler turnuvasında yenildiğimiz Polonya yı Avrupa turnuvasında 3-0 yendiler.

    Finalde Sırbistan ile oynayacağız.

    Milletler turnuvasında Sırbistan'ı kolay yenmiştik ancak o maçlarda as oyuncuları Boşkoviç yoktu. O takımın her şeyi Boşkoviç. O olmadımı güçlü takımlara yeniliyorlar.

    Bugün oynanacak final maçında Boşkoviç var. Zaten olmasa finale imkanı yok gelemezlerdi.

    Bizim milli takım ise geçmiş Dünya turnuvalarında hep ilk 10 veya 5 e girerdi ama finale kadar gidemezdi. Sanırım ilk üçe dahi giremiyorlardı. Avrupa turnuvalarında ise ilk üçe epey girmiş, 3 kez de final oynamış ama hiç kazanamamışlardı.

    Nasıl olduda dünya şampiyonu olduk ve Avrupa turnuvasında finalde favoriyiz.?

    Boşkoviç'in tek başına Sırbistanı sırtladığını yazdım. İyi bir takımda yıldız varsa şampiyon olabiliyorsunuz. Bizim takımda çok iyiydi ama yıldızı yoktu. Şimdi var.

    Vargas isimli Küba'lı genç oyuncuyu Türk vatandaşı yapmışlar. Takımın yıldızı o. Takım sıkıştığında ortaya çıkıyor ve engeli aşıp takıma güven veriyor.

    Birde teknik direktör değişti ancak asıl olay Vargas. Önceki teknik direktörümüzde çok iyiydi ama Vargas'ı yoktu. Şimdiki de çok iyi ve Vargas lı olarak maçlara çıkıyor.

    İşin ilginç yanı bu teknik direktörümüz bu sezon milli takım başına geldi ve bir önceki Teknik Direktörümüz ise Sırbistan'ın başında.

    İlginç bir maç olacak.

    Taraftarı olduğum takımların maçlarını canlı izleyemiyorum. Karşılaşma dan sonra banttan izliyorum. Bu karşılaşmayı da öyle yapacağım. Maç akşam 21:00 de TRT 1 de.

    Maçı "eğer kazanmışsak" yarın izlemeyi düşünüyorum. Sonucu bilerek banttan izleyince, çok huzur içinde izliyorum. Geriye düştüğümüzde strese girmiyorum.

    Birde Ebrar isimli bir oyuncumuz var. Psikolojik problemleri olduğu belli olan bir oyuncu. Çok iyi oyuncularımızdan biri ancak rakiplere karşı aşağılayıcı davranışları var.

    Gördükçe sinirlerim tepeme çıkıyor.

    Biri onu yola sokmalı ve psikoloğa göndermeli. Büyük ihtimalle psikoloğa gidiyordur ancak çocukluktan kaynaklanan problemleri psikologlar kalıcı olarak düzeltemiyorlar. Ancak hapla geçici olarak düzeliyor.

    Hap etkili olduğu saatlerde normal davranıyorsunuz. Hapın etkisi geçince eski halinize dönüyorsunuz. Ancak hap beynin kimyasını değiştirdiği için, hapın etkili olduğu saatlerde ne iş yapıyorsanız o işi artık aynı kalitede yapamıyorsunuz. Yani Ebrar, maç varsa hap yutamaz. Bu durumda maçlar için psikologda pek işe yaramayacak demektir eğer probleminin kaynağı çocukluk dönemi ise.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

  5. #6701
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,399
    Size çok ileri görüşlü olduğumu arada sırada yazarım. Yine bir örnek oluştu.

    USD 4-5 TL iken (yoksa 6-7 TL miydi?) TV de ekonomist diye gösterilen soytarılar vardı. Ne diyorlardı.
    "dolar yükselsinki ihracatımız artsın, cari açık kapansın. Dovizin fiyatı ihracata uygun olmalı." diyorlardı.

    Bende o zaman kızıp bu soytarılara cevap olarak ne yazmıştım.?

    "Türkiyenin sorunu doviz fiyatı seviyesi değil, devletin yaptığı hırsızlık yolsuzluk. Devlet hırsızlığı, yolsuzluğu bitmeden, doları 20 TL de yapsan yine cari açık oluşur." benzeri yazmıştım diye hatırlıyorum. 20 TL o zaman için çok uçuk bir rakamdı.

    Şu an dolar 27 TL ve dostumuz olmayan, tamamen siyoniste-abd ye çalışan kanallardan biri olan bloomber deki haber. Otomotiv sektörü bir ayda 1,5 milyar dolar açık verdi.

    Dolar düşükkken otomotiv sektörü başabaş dı. Bir yıl aşağı bir yıl yukarı filan ortalama gidiyordu. Dolar olmuş 27 ve otomotiv sektörü hala ithalata çalışıyor.

    Ne kadar anormal bir ülkeyiz anlayın.

    Daha öncede defalarca yazdım, tekrar hatırlatayım.

    Ülkemiz hangi ekonomik sistemle yönetiliyor.? Serbest piyasa ekonomisi değilmi.? Benzer deyiş, liberal ekonomi.

    Serbest piyasalarda sistem şu şekilde çalışır. Pazarda bir yerde açık varsa, orayı iş adamları anında doldurur.

    Semt pazarınızda bu hafta hıyar yokmuydu, alamadınızmı.? Ama talep var, hıyar soranlar var. Bu demektirki hıyarda açık var, yani pazarda hıyar arzı eksik. Ertesi hafta pazarda hıyar satan birileri mutlaka olur. Ülkede bu yıl hıyar üretilmedimi* Kıranmı girdi. Talep varsa Bir kaç haftada ithal eder yine satarlar çünki talep var. Bir ara soğan yoktu fiyatı uçmuştu. Süper ekonomist devlet aşkanı depoları bastırmıştı ama çare olmamıştı. Ne oldu, iş adamları bir yıl sonra Suriyeden soğan ithal edip pazarlara doldurdular. Kabuksuz beyaz soğanlar Suriye soğanı ve hala pazarlar o soğanla dolu. Yerli soğanıda bitiriyorlar.

    Şehrinizde araba yıkayan yer yokmu. Ama millet araba yıkayan yer arıyor. Kısa sürede mtlaka ve mutlaka araba yıkayan yerler açılır.

    Serbest piyasa böyle çalışır. AÇIK MUTLAKA DOLAR. Hani diyorlar ya büyük birader halleder diye. Böylemi diyorlardı. Evet serbest piyasada büyük birader açığı halleder. Mutlaka kapanır. Bunu kast ediyorlar.

    Bu yöntem sağlıklı işleyen serbest piyasalar içindir.

    Türkiyede 80 yıldır anormal bir araba açığı var. Halk için araba üretip satan yok.
    80 yıldır bu açık kapatılmadı, kapanmıyor.

    Devrim arabası üretildi, anında engellendi. Hemen ertesinde koç ailesi amerikadan pahalı ford ithal edip satmaya başladı. Çok açıkki engelleyenler koç ailesinin içinde olduğu grup yahudiler. Bana koç lara neden yahudi dediğimi anlattırmayın. Kimlerle 100 yıldır ortaklar, hangi abd şirketlerinin yönetim kurulundalar, ilk yükselişe hangi abd firması destek olmuş bir zahmet okuyun. Her yerde yazıyor. Delillere rağmen komplo teorisi diyorsanız, siyonistin gönüllü elemanı olmuşsunuz demektir. Bu ülkenin dostu değilsiniz.

    Halkın parası ile togg üretmeye başladılar. Tamamını bizim vergilerimizle karşıladılar(başka şey anlatıyorlar inanmıyorum, imkanı yok, yerseniz) ama arabanın %70 i ithal. Bu ülkenin parası ile bu ülkenin zararına çalışan araba ürettiler. Halbuki en büyük maliyet olan pilini, elektrik motorunu burada üretebilirlerdi. Zaten üreten yerli fabrikalar var. İlk yıllar biraz menzil düşük olurdu ama düşük araba fiyatı ile bu açık kapatılırdı.

    Zamanla pil teknolojimiz gelişir ve yüksek menzil sunardık. Onun yerine yabancı firma pillerine bağımlı hale getirildik. togg yöneticisi bu kararı almak için hangi kişisel çıkarı sağladı tahmin etmek zor değil. Yerli elektrikli araç piyasamızda yabancı firmaların pil ve motoruna muhtaç hale getirildi. Bu temelleri atıyorlar. Yarın istedikleri fiyatı belirleyecekler kabul etmek zorundasın.

    Her neyse yaw. Çalışırken biraz haber okuyayım dedim. Haberi görünce sinirlendim dayanamadım yazdım.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

  6. #6702
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,399
    TÜİK çok uzun süredir ilk defa hesapladığı enflasyonu yayınladı. Hesapladığı enflasyon kelimelerini kullandım çünki 2006 dan beridir hesapladığı enflasyonu değil, istenen enflasyona göre uyduruk hesap rakamlarını yayınlıyordu.

    Ayrıca akp döneminde enflasyon hesaplama yöntemi defalarca değiştiğinden, gerçek rakamları yayınlasalar bile akp öncesi ile uyumsuz olacaklar. Kıyaslama tam doğru olmayacak.

    İşin ilginç yanı ise aylık enflasyon rakamı açıklandı çok yüksek bir rakam, ama bu ay araba fiyatlarına zam gelmedi. Dolar yükselmeye beşladığı 4-5 yıl öncesinden beridir her ay düzenli %3-5 zam yapıyorlardı. Hiç aksatmamışlardı. hatta dovizin yükselmediği, enflasyonun düşük yayınlandığı aylarda bile zam yapmışlardı. Bu ay yapmadılar.!

    Sebebini düşünüyorum, bilmiyorum.

    Daha ilginci et alım maceramdan bahsetmiştim. Gerçek eti uygun fiyata almaya çalışıp duruyorum. Aslında bütün yiyecek ve içecek alımlarımda buna dikkat ediyorum. Yıllardır belediyenin desteklediği üreticiden tüketiciye diye işlem yapan ve gerçek et satan şirketten alıyordum. Son aylarda çok yağlı eti pahalı satmaya başlayınca bırakmıştım. Zincir markette paket kıyma ve et almaya karar vermiştim. Bir kaç alımdan sonra onların farklı tür et olduğunu fark etmiştim. Ya farklı bir hayvan veya soya hamuru ekli kıyma-et satıyorlardı. Fiyat epey ucuzdu ve normal görünmüyordu. Belki de saklama koşulları sebebi ile kıyma ve etin tadı farklıydı onu da bilmiyorum. Rafta dayansın diye içine kimyasal sıkmış olabilirler. Tadını ve özelliğini o değiştirmiş olabilir.

    Fazla uzatmışım, bu etede 2 aydır zam gelmemiş. 2 aydır almıyordum en son 390 dı ve çok yağlıydı, 450 olmuştur demiştim. Dün aldım yine 390 ve çok az yağlı.

    Arabaya zam gelmemiş, ete zam gelmemiş.??? Hali ile insan şok oluyor.

    Bunun enflasyonun doğru açıklanması ile alakası varmı.?

    Enflasyon neden doğru açıklandı, çünkü mehmet şimşek öyle istemiştir başka açıklaması olamaz. Hatta bunun için tayyip le restleşmiştirde eminim. Peki imam eğitimli tayyip neden kabul etmiştir.? Çünki her yolu denedi ve çuvalladı. Ekonominin kitabını yazdım dedi çuvalladı, ülkeyi araplara sattı çuvalladı, verileri uydurma açıkladı çuvalladı, abd ye yanaştı, rusyaya yanaştı çuvalladı.

    Elinde sadece şimşek kaldı. Şimşek bana bırak bu işi 1 yılda halledeceğim, %10 un altına indireceğim benzeri bir söz vermiş olmalı. Başka seçeneği kalmadığından kabul etmiştir.

    Arabaya 1 ay zam gelmemesine hala şaşırıyorum.

    Bu ay ne gördüler de zam yapmadılar.?
    Önceki 4-5 yıl doların her ay artacağını nasıl biliyorlardırda dolar artmasa bile düzenli zam yapmaya devam ettiler.? Doğruda bildiler. Doğru nasıl bilebilirler ancak doları yükseltenlerle aynı çıkar grubundalarsa bilirler.

    Bakalım görelim, 1 aylık veri ile bir sonuca varılmaz.

    Peki enflasyonun doğru açıklanması.?

    TÜİK'in enflasyonu bu güne kadar yanlış hesapladığını ispat etseler, maaş zamlarını TÜİK enflasyonuna göre alan gruplar dava açabilirler.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

  7. #6703
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,399
    Şimşek temiz ama vasat bi adam.

    Buna benzer yazıları daha önce yazmoıştım. babacan içinde benzerini yazmıştım. Temiz den kastım pek çok siyasetçi gibi direk hırsız değiller. Yüksek eğitim almışlar, yüksek yani zor demek istiyorum zor bir eğitimden geçenin hırsızlığı adi olmaz.

    Direk gidipte banka kasasından parayı almazlar. Onların yöntemi profesyonelcedir. Kendi kesimine vergi koymaz, bolca teşvikler, hibeler koyar. Yıl sonu bolca prim koyar, ikramiyeler koyar, az vergi koyar, destek filan.

    Yasaldır eğitimlinin hırsızlığı. Adi değildir, azılılığı tartışılır.

    şimşek durmadan vergi çıkarıyor. Ama devlet verilerini doğru açıklıyor, yalan yok.

    Şimdi vergileri artıracakmış. Zaten vergi veren çok ağır vergi veriyor.

    Hesaplayabilseniz, maaşlı iseniz aylık gelirinizin %50 ile 60'ının devlet ve bağlı kurumlalrına gittiğini göreceksiniz.

    Aylık gelirinizin sadece %40 civarı sizde kalıyor.
    Devletin direk ve dolaylı aldığı %60 paranın yanlızca %30 veya 40'ı size geri dönüyordur. Emeklilikti, sağlıktı, ilaçtı, yol, kaldırım, eğitim, güvenlik filan. Kalan %20 veya 30'u ise talan ediliyor. Yani emeğinizin karşılığı olan her 100 TL nin 20 -30 TL si yasal hırsızlara gidiyor. Bunlar benim tecrübelerim sonucu çıkardığım rakam ve oranlar. 4 yıl üniversitede ekonomi okuduğumu ve teknik eleman olduğumu unutmayalım. hayatım hesap kitapla ve analizle geçti. Gözleme dayalıda yazsam boş yazmam.

    Vergi vermeyen ise hiç vermiyor üzerine teşvikler, destekler, ucuz krediler filan alıyor.

    şimşek vasat olmasaydı, biraz akıllı olsaydı, ilk işi vergi vermeyenleride kapsayacak düzenlemeler yapardı ve denetimi cezaları ağırlaştırıp uygulanmasını sağlardı. Vergi verenler artınca vergi artar o zaman vergi oranlarını indirip halkın üzerindeki ağırlığı azaltırdın.

    İkinci işi ise alınan verginin belli kesimlerin cebine girmesini engellemek olurdu. Çünkü devlet Avrupa devletlerine yakın vergi alıyor ama Avrupa devletlerinin halka verdiği hizmeti vermiyor. Çünki Türkiye devletinin topladığı verginin çoğu halka eşit geri dönmüyor. Bazı gruplarca talan ediliyor.
    Avrupa devletlerine yakın vergi aldığını bir kaç gün önce bir yerde seyretmiş veya okumuştum.

    şimşek'in bu talanı engelleme yetkisi yok. Yargı sisteminin düzeltilmesi gerekir, şimşekin sorumluluk alanında değil.

    Sonuçta yeni vergiler geliyor, bir kaç aya duyururlar.

    Ayrıca emeklilerin maaşı her yıl düşe düşe geçinmeye yetmediği için, emeklinin maaşını düzelteceğine, çalışandan ikinci emeklilik kesintisi yapacak. Sizde mevcut emekliler gibi sürünmeyin, ek ödeme ile normal emekli maaşına kavuşun diyecekler.


    .
    Son düzenleme : alicemal; 08-09-2023 saat: 15:01.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

  8. #6704
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,399
    Bir site var, dünyada dönen olayların arka perdesini yazıyor. ismi globalresearch.ca Merkezi kanada da.

    Yazılanlara inanıp inanmamak size kalmış.

    Çok fazla ilgili konularda bilginiz varsa, bu sitede yazan sizin bilgilerinizle örtüşüyorsa inanabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum.

    İlk defa duyduğum bir bilgi ise o bilgiyi bekletip, daha sonra edindiğim diğer verilerle uyuşup uyuşmadığına göre doğru veya yanlış diyorum.

    Mevcut bilgilerime göre bu sitede yazılanlar genel olarak doğru. O sitede beni aşan bir veri yoğunluğu var o sebeple her yazılana doğru veya yanlış diyemem. Ayrıca doğru olduğundan emin olduğunuz bazı şeylerde çok ileride yanlış çıkabiliyor onuda dikkate almak lazım. Yani kendilerinin doğru sandığı şey hatalıda çıkabilir. Gizli servisler eylemlerini farklı kişi, ülke ve gruplara yüklemekte uzmanlar.

    Sayfada yazar isminin altında translate website düğmesi var. Oraya tıklayıp Türkçe yi seçebilirsiniz.

    https://www.globalresearch.ca/how-bl...crisis/5799286

    Yazıda ismi geçen Blackrock CEO'su Larry Fink'in tipi su katılmamış ibrani.
    Blackrock da siyonist bir firma. Kurduğu FON lar aracılığı ile dünyadan karlı şirketleri satın alıp ülkeleri sömürüyor. FON aldığı için şirketinizi siyonistin aldığını anlamıyorsunuz. Ülke anlamıyor.
    Zaten serbest piyasa, demokratik yönetim(son 300 yıllık olanı, ilk olanlar için bişey diyemem çünki bin yıldan eski bilgilerin doğruluğu tartışılır), dışarıya açılma, konvertibl para vb şeyler siyonistlerin icadı. Bu şeyler aracılığı ile ülkelere girip ele geçiriyorlar. Sömürge hale getiriyorlar.

    mRNA aşısı ve sahipleri hakkındaki bilgi ve tahminlerimi baştan itibaren yazmıştım.

    Hepsinin nasıl tuttuğunu baştan itibaren okuduysanız görmüşsünüzdür. Bir konu okuduysanız, tüm konular hakkında genel bilginiz var ise, okuduğunuz konunun doğruluğu veya yanlışlığı hakkında daha doğru kararlar alabiliyorsunuz.


    *
    Son düzenleme : alicemal; 13-09-2023 saat: 13:51.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 838/853 İlkİlk ... 338738788828836837838839840848 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •