Sayfa 389/1000 İlkİlk ... 289339379387388389390391399439489889 ... SonSon
Arama sonucu : 7995 madde; 3,105 - 3,112 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI II ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by NewsTR Yazıyı Oku
    Satışta bir farkı yok sadece 1 gün para boşta kalıyor, satışta t+1 günün fiyatını baz alıyor.
    Örnek bugün satış emri verdiniz bu akşam belirlenen yarınki fiyat üzerinden emriniz gerçekleşiyor sadece cuma günü paranız yatıyor.
    hocam alışı dıyorum mesela dün alış emri verdim teb 28.11.2019 alırım diyor diyelimki endex 85000 düştü bende düşüşteki o tarihli fon fiyatından almak istiyorum ama alırken 2 gün sonraya alırım diyor ya iki gün sonra endex tekrar ucarsa fon fiyatı yükselecek yüksekten almış olmayacakmıyım

2.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku

Endeksin direnç bölgesine geldiği haliyle hisse yoğun fonlardan çıkıp ACC gibi defansif fonlara geçme düşüncesi tam bir peri masalı olmuş. Ben EID'yi sattıktan sonra, endeks yaklaşık olarak aynı seviyelerde kalmasına rağmen sattığım fon kazandırmaya devam etmiş. Hem de ne etmiş: % 6.13. Ben % 12 kârla ayrılmıştım. Üstüne koy bunu, kaymaklı kadayıf.

Aynı süreçte ACC ise % 4.18 kazandırmış. Kötü mü değil, almadığım için onu da kazanamadım. PPF getirisiyle yetiniyorum. Kıssadan hisse, hisse yoğun fonları alacaksın, arkana yaslanıp puronu tüttüreceksin kardeşim.

Nokta...
    Noktayı da koydunuz üstadım. Her seferinde değişik bir strateji oluşuyor sanki kafanızda
    Yatırım Tavsiyesi Değildir

3.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku

Endeksin direnç bölgesine geldiği haliyle hisse yoğun fonlardan çıkıp ACC gibi defansif fonlara geçme düşüncesi tam bir peri masalı olmuş. Ben EID'yi sattıktan sonra, endeks yaklaşık olarak aynı seviyelerde kalmasına rağmen sattığım fon kazandırmaya devam etmiş. Hem de ne etmiş: % 6.13. Ben % 12 kârla ayrılmıştım. Üstüne koy bunu, kaymaklı kadayıf.

Aynı süreçte ACC ise % 4.18 kazandırmış. Kötü mü değil, almadığım için onu da kazanamadım. PPF getirisiyle yetiniyorum. Kıssadan hisse, hisse yoğun fonları alacaksın, arkana yaslanıp puronu tüttüreceksin kardeşim.

Nokta...
    üstadım ne güzel yazmışsınız. bu ortamı ve sizleri çok seviyorum. neden mi? her ne kadar birbirimizi tanımasak ta burada adeta bir aile gibi olduk. özellikle de genelde yazan 15 20 kişilik bir aileyiz. birisi tutsa da bu aileyi bir whatsapp grubunda toplasa, ya da kısmet olup bir yerde oturup çay içsek, inanıyorum ki çok daha güzel dostluklar kurulur. tekrar konumuza dönecek olursak burada bildiklerimizi anlatıp her birimiz bir eksiğimizi tamamlıyoruz. insanoğlu şaşar beşer, düşmez kalkmaz bir Allah. bazan yanlış yatırım sıtratejileri uyguluyoruz ama bunları çekinmeden paylaşıyoruz. ego yok, bencillik enaniyet yok çok şükür. bu şekilde yaptığımız hatalardan da ders alarak ileriye daha çok tecrübeyle yürüyoruz. sizin eid satışınızın hemen ertesi günü ben de tcd satıp sonraki gün yüzde 3 yukarıdan almıştım ve şu an yüzde 0,30 oranında zarardayım. demek istediğim, hepimiz benzer yanlışları yapıyoruz. hatalarımızdan ders aldığımız sürece şu an zararda olsak ta aslında kârdayız. ben de bu yüzden hisse fona ayırdığım paramı en beğendiğim 4 hisse fonun arasında paylaştırarak yoluma devam etmeyi planlıyorum. böylece farklı performansların içinde bulunduğu bir portföyle belki daha az, ama daha istikrarlı bir getiri elde ederim diye düşünüyorum. altın fonu vs. bunlara şimdilik girmeyi düşünmüyorum. zamanlamayı doğru ayarlarsak buralardan da güzel getiriler elde edilebilir ama bazan çok uzun beklemek gerektiğini de düşündüğümüzde altın alacağıma bir acc alsam, pek muhtemeldir ki ona yakın bir getiri, uzun vadede oluşur gibi geliyor bana. bol kazançlar dileğiyle

4. Arkadaşlar T+1 806 fonu iş bankası internet bankacılığı üzerinden satış verdim. Portföye dönüp baktığımda fon bloke edilmemiş görünüyor. Bu normal midir? İşlemi ilk kez yaptığım için sormak istedim.

5.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar T+1 806 fonu iş bankası internet bankacılığı üzerinden satış verdim. Portföye dönüp baktığımda fon bloke edilmemiş görünüyor. Bu normal midir? İşlemi ilk kez yaptığım için sormak istedim.
    Bloke olayı şimdi olmaz, akşam işleme kapanınca fon o zaman bloke edilir.
    Tersi alımlar da hemen bloke edilir tutar.

6.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar T+1 806 fonu iş bankası internet bankacılığı üzerinden satış verdim. Portföye dönüp baktığımda fon bloke edilmemiş görünüyor. Bu normal midir? İşlemi ilk kez yaptığım için sormak istedim.
    Yatırım hesabınızdaki hareketlere baktınız mı ? Orada görünüyor olmalı.

7.  Alıntı Originally Posted by traderpanda Yazıyı Oku
    fon ismini çekebilen bir formülünüz var mı.
    Akşam uğraştım ama Tefas'tan fon kodu vererek fon ismini çekemedim.
    Son düzenleme : Kartal; 27-11-2019 saat: 12:40.
    Saygılar...

8.  Alıntı Originally Posted by NewsTR Yazıyı Oku
    Bloke olayı şimdi olmaz, akşam işleme kapanınca fon o zaman bloke edilir.
    Tersi alımlar da hemen bloke edilir tutar.
    Teşekkürler News. Daha önceden dediğin gibi tahvil ve bono fonlarının sonuna geldiğini düşünüyorum. Onun için elden çıkardım. Çünkü bundan sonra yıl sonuna kadar faizlerde düşüş degil tam tersine yükseliş olur.

Sayfa 389/1000 İlkİlk ... 289339379387388389390391399439489889 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •