Kalyon Holding tarafından yapılan açıklamaya göre enerji, altyapı, ulaşım gibi birçok alanda Türkiye ve yurt dışında küresel ölçekli yatırımları hayata geçiren Kalyon Holding ve Cengiz Holding, Suriye’deki yatırımlarına bir yenisini daha ekledi.

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara’nın huzurunda, Suriye Sivil Havacılık Otoritesi ile Türkiye’den Kalyon İnşaat, Cengiz İnşaat, TAV İnşaat, Katar’dan UCC ve ABD’den Assets Investments şirketleri arasında 4 milyar dolar tutarında stratejik iş birliği anlaşması imzalandı.

Reklam
Reklam

Söz konusu anlaşma kapsamında Kalyon İnşaat ve Cengiz İnşaat’ın aralarında bulunduğu konsorsiyum tarafından Şam Uluslararası Havalimanı tesislerinin rehabilitasyonu gerçekleştirilecek ve eş zamanlı olarak yeni tesisler inşa edilecek.

Toplam 4 fazda gerçekleştirilecek kademeli kapasite artışıyla 8 yıl içinde havalimanının yıllık yolcu kapasitesi 31 milyona çıkarılacak.

Kalyon Holding ve Cengiz Holding, Katar’dan UCC ve ABD’den Power International şirketleri ile Mayıs ayında 7 milyar dolar tutarında stratejik iş birliği anlaşması imzalanmıştı.

"GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ DEV YATIRIMLARIN SURİYE ADINA DÖNÜM NOKTASI OLMASINI DİLİYORUM"

Konuya yönelik değerlendirmede bulunan Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murathan Kalyoncu, Türkiye'yi uluslararası alanda gururla temsil edecekleri, insanlığa, doğaya ve çevreye katkı sunabilecekleri projeleri gerçekleştirme gayretinde olduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Kalyoncu, “Şam’ın bölgesel bir hava ulaşım merkezi haline gelmesine büyük katkılar sunacağımıza yürekten inanıyorum. Gerçekleştirdiğimiz dev yatırımların Suriye adına bir dönüm noktası olmasını, bölgesel kalkınmaya ve istikrara ciddi bir destek sunmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

(AA)