Papa 14. Leo'yu taşıyan uçak, 12.23'te Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. Papa 14. Leo, havalimanında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve yetkililer tarafından karşılandı.

Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo'nun gün içinde Anıtkabir'i ziyaret etmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüşmesi planlanıyor.

Reklam
Reklam

İLK YURT DIŞI ZİYARETİNİ TÜRKİYE’YE YAPTI

Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri ve Vatikan Şehir Devleti'nin hükümdarı Papa 14. Leo, göreve gelmesinin altıncı ayında ilk apostolik yurt dışı seyahatini bugün Türkiye’de başlattı.

Doğum adı Robert Francis Prevost olan ABD'li ruhani liderin bu ziyareti, Hristiyan dünyası için önemli bir dönüm noktası olan Birinci İznik Konsili'nin 1700. yıl dönümü kutlamalarına denk gelmesi açısından büyük önem taşıyor.

GÜNDEMDE BİRİNCİ İZNİK KONSİLİ VE İSLAM DÜNYASIYLA BARIŞ VAR

Papa 14. Leo’nun bu ilk yurt dışı gezisinin, Türkiye ve ardından Lübnan'ı kapsayacağı belirtildi. Ziyaretin, özellikle İslam dünyasıyla ilişkilerin güçlendirilmesi ve bölgesel barış inşasına yönelik önemli diplomatik mesajlar taşıması bekleniyor.

8 Mayıs 2025’te Papa seçilen ruhani liderin, bu kritik ziyaretiyle Türkiye’nin kültürel ve tarihi önemini vurgulayacağı tahmin ediliyor. Papa’nın ziyareti, iki din arasındaki diyaloğun ve küresel istikrar çabalarının merkezine oturdu.

Reklam
Reklam

(AA)