Sayfa 586/853 İlkİlk ... 86486536576584585586587588596636686 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 4,681 - 4,688 arası.

Konu: Bana kalırsa.

1.  Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    Bugün konsensüsten uzak bir şekilde ve tek başına veto hakkını kullanarak Natoyu işlevsiz bıraktığımız için olur da yarın öbür gün bir saldırıya maruz kalıp da Natoya ihtiyaç duyduğumuzda inşallah bize bugünü hatırlatıp bizi yalnız bırakmazlar. Böyle önemsiz konularda ayrık oy kullanarak kendimizi iyice yanlızlaştırıyoruz gibi geliyor bana.

Mi 9T cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Bize nato disindan tehdit var mi ? En yakin tehdit olarak biz rusya ile gecen yuz yillarda savaslarimizi tamamladik bolgesel ustunlugunu tanidik baskasinin maşasi olmazsak rusya ile savasmamiz icin bir neden yok ortada

Kaldi ki bir saldiriya maruz kaldigimiz takdirde atlantik cikarlarina uygunluk gostermez ise nato falan bize yardim etmeyecek kendi gobegimizi kendimiz kesecegiz her zamanki gibi

Ana ortaklari tarafindan sorgulanan kendine faydasi olmayan bir ittifak uzun omurlu olmayacaktir

Bati ittifaki ile kalan son organik bagimiz oldugu icin biz bu kadar hassasiz bu konuda ama bize faydalari olmayacak bundan emin olalim

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    ha bu arada dün natoda belarusa yaptırımı tek başımıza veto etmemizde işleri dahada kötüye götürecek. o veto ile gerçekten ne amaçladığımızı anlatabilecek bir tane asker, veya burokrat yetkili varmıdır
    Amaç " Bize şekil mi yapıyosunuz ulen " diye cevap vermektir. Yunanistan,Fransa,Almanya'nın söz konusu Türkiye çıkarları olduğunda yaptıklarına karşı, sıra bize geldiğinde alacakları cevap babında. Ha, bu cevap karımızadır zararımızadır,orası mühim değil. Ortada bir durum varsa ilk verilecek tepki, bize şekil mi yapıyorsun sözünü söylemektir.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
    Bu gülen adamı nerden buldun? Listesi nerde.? emoji23 olarak kullanmışsın.? Senin daireye torpil yaparım.?
    Yaw bu siyasetçi seçmen ilişkimiz gitgide çıkar ilişkisine dönmeye başladı. Şimdiden görüyorum sanki.

Ankarada çalışıyorken pazar günleri Kızılay da bir kıraathanede çay hesabı ödemesine okey oynardık.

Sonra iş yemeğe döndü.

Okey oynanırken pideler gelir, okeyde kaybedenler pide hesabı öderdi. Olay pideye dönünce daha dikkatli oynamaya başladık.

Derken biri "aç değilim, pide yerine bana bir marlboro alın" dedi.

Sonraki haftalar daha çok kişi marlboro istemeye başladı. İş pide den marlboro sigarasına döndü. Ben sigara kullanmıyorum, kazandığım sigara paketlerini eve götürüp getirip kaybettiğimde veriyordum.

Derken birisi "sigaram çok bana marlboro parası verin" dedi ve orada iş tamamen kumara döndü.

Daha sonra marlboroda aradan çekildi ve para dönmeye başladı. O anda ben oyundan çekildim. Akabinde İstanbuldan iş teklifi aldım ve taşındım. Onlar uzun yıllar para ile oyuna devam ettiler, gecelere kadar oynarlardı, kıraathane boşalır tek masa onlar kalırdı.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    sen yavaştan adaylıktan kaçmaya çalışıyon bu kadar adam (10 kişi) senin için ölmeye hazır (vur de vuralım öl de ölelim modunda) sen birer ikamet (villa) için tüyüyon gibi
    [emoji23]
    Yaw insanlarla iş yapmaktan daha zor bişey varmı.? Tabi benim açımdan. Tesla ömür boyu yanlız çalıştı. Bir otel odasında beş parasız yanlız öldü. İcadlarını üretenler trilyoner oldular.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Şu Belarus konusunda Nato kararını veto etmemiz olayını okumuştum ama derinine inememiştim. halada konuya kafa yormadım ama yüzeysel bakınca. Belarus yönetimi şu an Rusya kontrolunde. abd ve batılılar ise baştaki adamı devirip kendi adamlarını getirmeye çalışıyorlar.

Batılılar, TR ye 1950 lerde KOLAYCA yaptıklarını Belarusa da yapmaya çalışıyorlar. Ukraynaya yaptılar ama Ruslar müdehale etti ve Ukrayna bölündü. Gürcistan-ermenistan, Rusya ve Çin devletinin çevresindeki tüm ülkelerde batılılar gizli servisleri ile ayaklanma çıkarıp yada seçimleri kendi adamlarına kazandırıp oralarıda sömürgeleri haline getirmek istiyorlar.

Çin deki Uygur Türklerinin bir kısmıda CIA den maaş aldıkları açık. Amaç Çin'i yıpratmak. Bizde nasıl fakir mutsuz Kürtlerden pkk yı apo yu yarattılar, Çin dede Uygurlardan pkk yaratmaya çalışıyorlar. Aynısını Rusya ve Çin çevresindeki tüm ülkelerde yapıyorlar.

Bizim nato kararını veto ederek Rusya nın tarafını tutmuş görünmemizin sebebi ne olabilir.? Olsa olsa Rus turistler içindir. tayyip ülkeyi tamtakır etti. 1 dolar için herşeyi yapar halde. Ruslara göz kırpmış yada arka planda Rus turistler için anlaşma yapmış olabilir.

tayyip zaten kendini anlatmadımı.? "Amacıma ulaşmak için papaz elbisesi bile giyerim" demiş. Suriye savaşındada bir rusya bir abd tarafını tutup iki tarafada bir kaç kez kazık atmadımı.? Türkiye tayyip yönetimi sebebi ile 1 dolara muhtaç değilmi.?

Kısa keseyim yaw, tayyip konusuna girince gereksiz uzatıyorum, yaz yaz bitmiyor.

6.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    [emoji23]
    Yaw insanlarla iş yapmaktan daha zor bişey varmı.? Tabi benim açımdan. Tesla ömür boyu yanlız çalıştı. Bir otel odasında beş parasız yanlız öldü. İcadlarını üretenler trilyoner oldular.
    Bu genel kural artık. Fikir ya da somut ürün... pazarlayanlar hep üretenlerden çok kazanır. Kazandıkça da pazarlar. Zavallı Bethoven... senfoni / sonatları besteledi de onların bir tanesini icra eden onlarca kemancıdan biri kadar müreffeh yaşamadı. Çiftçi hep kan ağlar.. siz bu kadar üniversite öğretmeninin (bol ünvanlı) ya da siyasetçinin umurunda mı Celalettin Rumî... (Bazıları ona Mevlana = efendimiz deyor. Benim olmadığı için kullanmam) Her şey çıkar için parlatılır. Samimiyet ise içte yaşanır. Sırf bu yüzden ardında without sheref lere yarayacak bir şey bırakmamalı diyesim var. Dibe vursun her şey bi.

7.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    TV de sabah konuşmacılarını dinliyorum, bebe konuşuyor "ağlayarak söylüyorumki BISTin hikâyesi yok. Keşke olsaydı. Almanyanın var, abd nin 3 hikayesi var, ama bizde yok. Çok üzgünüm."

TV de akşam bebelerini dinliyorum, grup halinde halka olmuş ağlaşıyorlar "hikâyemiz yok. aaaaah ah, ilaç için bir hikâyeciğimiz olsa, şimdi rekorları kırar geçerdik."

Her gün aynı ağıtlar.

Bu ezber beyinliler söyleyecek kendi fikirleri yoksa, iribaşlardan birinin hikâyesini alıp tekrarlıyorlar. Bir kaç hafta önce biri yükselmememize sebep bulamadı, yada gerçek sebebi söylemeye korktu "hikâyemiz yok" dedi. Sonra bütün bebeler aynı hikâyeye sarıldı.

Derken bunlardan zeki olanları hikâyeyi geliştirdiler. "Ucuz olmak yetmez. maşşaklıda olmak lazım" (özür dilerim ama bundan daha iyi anlatacak deyim biliyorsanız söyleyin yazayım. Zaten gençliğin ağzı bozulmuş, onları dinlerken benim yüzüm kızarıyor. Hemde kızlardada aynı.) yaw yzdığıma güldüm ama yazdığımamı güldüm, 3 gündür sinirlerim bozuldu kafayı sıyırdığım içinmi güldüm emin değilim.

Kestirmeden gideyim. Tekrarlaya tekrarlaya "Ucuz olmak önemli değil"e vardılar eni sonu.

Lang dingiller.

Senin sağlam bankalarının F/K sı 3,5. PD/DD leri 0.50 altında. En baba hikâye budur. Yolsuzluğa batmış, abd nin bu yıl katil dediği ve ticaret savaşı başlattığı Rusya nın sağlam bankalarının aynı verileri TR nin 2 katı. Yine yolsuzluğa batmış, TR ile benzer yönetim özellikleri gösteren Brezilya ve Meksika nın aynı verileri 2,5 - 3 katı.

Fiyatın normal olur, dahada yükselmek için hikâye ararsın. Ama senin çok önemli büyük şirketlerinin fiyatı yerlerde allahın dingili.

Açıkça söylesene. KY sürekli büyük oyunculardan dayak yediği için sersemledi, KY yeni para sokmuyor. Büyük oyuncular endeksi yükseltse, satacak kimse bulamayacağım diye korkuyor Bu sebeple endeksi yükselterek yeni mal yüklenme yerine, mevcut kalabalıkları(KY sürüsünü) soymaya çalışıyor.

HİKÂYE VAR, ÜLKEYE GÜVEN YOK. Rusya'nın Meksika'nın, Brezilya'nın hangi hikayeleri varda bizi ikiye katlamışlar.(Geçen gün biri bu 3 ülkenin TV de F/K larını verdi bende onun yalancısıyım.) Büyük oyuncular BISTi alıp yukarı çıkarsa, tayyipin yeni sorun çıkarmayacağından emin değiller. HATTA YENİ SORUN ÇIKARACAĞINDAN EMİNLER ve her kes sattığındada büyük oyuncu elinde tonla malla kalacak, mal durumuna düşecek.

GERÇEK BU.

Kimse tayyip diyemiyor. Diyecek delikanlıyıda TV ye çıkarmazlar. Ülke bu halde.

Hatırlatayım, 200 milyon avro ya bende ülkeyi satmaya karar verdim. Unutmayın USD değil AVRO. Teklifleri dört gözle bekliyorum.
    yazıyı öne çekiyorum hocam ama bir sorum da var yanında.

BIST'ın kazığını yemiş biri olarak pek anlamıyorum ama bu ucuz dediğiniz bankaların kredileri yüzdürülüyor batık durumda bilançoları makyajlı tarzında çok yazıya denk geldim. Peki bu fiyatların kaynağı bu durumda olmaları mı yoksa her şeyin göründüğü gibi olmamasına rağmen mi ucuz? bahsettiğiniz ülkelerdeki regülasyonlar politikalar daha güvenli olup da hak ettikleri değerde mi hisseler ve şirketler?

başlığınızı ilgiyle takip ediyorum benim oyumda sizindir

Saygılar.

8.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Bu gülen adamı nerden buldun? Listesi nerde.? emoji23 olarak kullanmışsın.? Senin daireye torpil yaparım.?
    Yaw bu siyasetçi seçmen ilişkimiz gitgide çıkar ilişkisine dönmeye başladı. Şimdiden görüyorum sanki.

Ankarada çalışıyorken pazar günleri Kızılay da bir kıraathanede çay hesabı ödemesine okey oynardık.

Sonra iş yemeğe döndü.

Okey oynanırken pideler gelir, okeyde kaybedenler pide hesabı öderdi. Olay pideye dönünce daha dikkatli oynamaya başladık.

Derken biri "aç değilim, pide yerine bana bir marlboro alın" dedi.

Sonraki haftalar daha çok kişi marlboro istemeye başladı. İş pide den marlboro sigarasına döndü. Ben sigara kullanmıyorum, kazandığım sigara paketlerini eve götürüp getirip kaybettiğimde veriyordum.

Derken birisi "sigaram çok bana marlboro parası verin" dedi ve orada iş tamamen kumara döndü.

Daha sonra marlboroda aradan çekildi ve para dönmeye başladı. O anda ben oyundan çekildim. Akabinde İstanbuldan iş teklifi aldım ve taşındım. Onlar uzun yıllar para ile oyuna devam ettiler, gecelere kadar oynarlardı, kıraathane boşalır tek masa onlar kalırdı.
    Sn.alicemal biz rüşvet istemiyoruz.Hizmet bekliyoruz.

Yoklama çektim, bakalım oyumuza karşılık ne vaad edecek diye.

Sen hemen köşebaşındaki daireyi bana ayırmışın, torpil geçeyim diyorsun.

Kaynak varmı..!
    Yoksa sende beyaz mı takiliyorsun.

Şaka şaka...
    Espri yapıyorum.
    Borsa düzelene kadar işi şamataya vurdum.

Insanin aklini oynatacak olaylar dönüyor. Çokta işin içine girmemekte yarar var.

Insanlar önce cok para kazanmak için sağlığını kaybedermiş.
    Sonrada kaybettikleri sağlığını geri kazanmak için servetlerini verirlermiş.

Giden geri gelmiyor.

Sayfa 586/853 İlkİlk ... 86486536576584585586587588596636686 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •