Sayfa 650/853 İlkİlk ... 150550600640648649650651652660700750 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 5,193 - 5,200 arası.

Konu: Bana kalırsa.

1.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    cumartesi abimizi okuyunca, bu topikte "Yerli araba yapamayız edemeyiz" diyen 2 teknik eleman vardı, onlar aklıma geldi. Dünyanın en ileri teknolojisi yapay zekalı, yapay görülü otonom uçaklar üretmişiz ki o uçakları üreten firmalar sadece 50-40 yıl kadar önce kurulmuş lar. Araba üretemeyiz diyorlardı ki 80 sene önce uçak üretmişiz. Araba üretemeyiz diyorlardı çünki yeni ortaya çıkıp dünyada tutunan araba firmalarının gelişim süreçlerini ve başarılarının sebeplerini bilmiyorlardı. Daha pek çok gelişme var, onları bilmiyorlardı. Yüksek eğitimlerine rağmen ,yazmaları var okumaları yoktu. Kendileri bilmiyor diye de kimse bilemez sanıyorlardı. O 2 "çocuğa" cevap vermeye gerek görmemiştim çünki saygılı şekilde "nasıl yapacaksın" diye sormayıp, nasıl yapamayacağımı anlatmaya başlamışlardı.

Her neyse yaw. cumartesi abimiz yine küsüp kaybolacak da kendisi kaşınıyor. Yine hiç bir şey yazmadım sayılır.

---

S&P epey aşağıdan yeşile döndü ve kapanışıda yükselerek yaptı. Sabah bizim açılışımızda eğer vadeli S&P kırmızıya dönmezse ki dönerse sürpriz olur, yeşil açacağız demektir. Sonrası sürpriz yumurta. petkim'i, zabıta polis kavgasını bilebilirmiydik.?
    hem o iki çocuğa kızıyorsun hemde bizzat yapanlara bu nasıl bi şey

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by haytalı Yazıyı Oku
    hem o iki çocuğa kızıyorsun hemde bizzat yapanlara bu nasıl bi şey
    Yapan kim.?
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    abd borsası dün ciddi yükselişle kapadı, son bir kaç saatde biraz düştü. abd nin bir veya 2 gün yükselmesini bekliyordum. Gelen haberle biraz hızlı oldu. Haber uyduruk bir haberdi ama bahane olmuş. abd hükümeti borçlanma hikayesini halletmişmiş. Resmen tiyatro.

Yukarıda S&P için teknik direnç ne yazmışım, 4400(haberle kolay geçti), 4472 son tepeydi, uzun vade tepe de 4550 de.

4472 yi geçmesini beklemiyorum çünki orta vade düşüşe geçti ise, 4472 son tepe önemli direnç demektir.

İlk etapta bir kaç hafta içinde 4140 beklediğimi yazmıştım. Ancak abd de hala para bolluğu olduğundan ihtimali yüksek vermiyorum. %51 diyelim.

Bende orta vade kesin bu olur demiyorum. Çünki abd aşağıda gidebilir yukarıda dönebilir. BIST ise abd ye bağlıda gidebilir, bize özel haber ve olaylarla ayrışabilirde. Çok belirsiz bir dönem. Bu sebeple gün içi dalgaya oynamaya başladım.

Çok az bir kemik long tutuyorum demiştim. abd aşağı dönerse onuda kaparım. Gün içi dalgaya long veya short oynamaya başladım, daha çok long oynuyorum. 4 günün 3 günü iyi gitti.

TCMB faiz kararı ile abd düşerken(düşmeye devam ederse) bizim ayrışıp yeşil, yeşil gitmemizi beklemiyorum. TR deki yerli ve yabancı Bankalar TCMB faiz kararını etkilemek amacı ile dovizi yüksek, BISTi düşük tutmaya çalışıyorlar.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün 15:30 da abd tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. Gün içi dalga yapma ihtimali yüksek.

500bin bekleniyor. Üzerinde gelirse iyi veri demektir. iyi veri abd borsasını(ons altınıda) ters etkiliyor. Verinin yüksekliği oranında satış gelecektir.
    500bin altında gelirse abd borsasını(ons altınıda) iyi etkileyecek. Verinin küçüklüğü oranında kısa vade alış gelecektir.

Geçmiş tecrübe bu. Geçmişteki gibi işleyecekse bu şekilde olması gerekir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    abd tarım dışı istihdam verisi açıklanmış. 194 bin gelmiş.

500 bin beklenirken 194 bin gelmesi alıcıları heveslendirsede işsizlik oranı %5.2 den %4.8 e düşmüş.?

Bir önceki ayki veride yüksek yukarı düzeltme de yapmışlar.

Düşük istihdam verisi gelmesi alıcılara yarıyorken, İşsizlik oranının düşmesi satıcılara yarıyor. Yeni işe giren verisi çok düşük gelmişken, işsizlik oranı nasıl düştü oda soru işareti. Bir önceki ayki yukarı düzeltme bu kadar fark ettirirmi.? abd sistemi konusunda detay bilmediğimden bir şey diyemiyorum.

Hali ile abd grafiğine bakarsak bir kararsızlık oluşmuş. Ne yöne gideceği belli değil.

Hisse borsasına yarayacak veri gelirse biraz kısa vade alış gelir endeksler yükselir, sonra düşmeye devam eder diye hesaplıyordum.

Ancak veri beklenenin çok altında, kararsız kaldım. Bekleyip görme modundayım.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün iş peşinde koşturdum, ekran başında değildim.

Bizim ilçede sahil kenarında kumsalda cafe yerleri var. Bir sürüsü boş. Belediyeden kiralıyorsunuz.

Onlardan birini kiralayabilirmiyim diye biraz iş araştırması yaptım. Yeni kiralamış olan bir kişi ile konuştum. Belediyeden tanıdığı aracılığı ile tutmuş.

O kadar boş yer varken tanıdığa neden ihtiyaç var diye merak ettim. Belediye ne kadar çok yer verirse, o kadar çok geliri olur. O kadar çok boş ve uygun yer varken, neden vermesinki.? Neden önemli yerde tanıdığa ihtiyaç olsun.

Sebebini belediye ile konuşunca anladım.

Belediye yetkilisi ile konuşunca, o kadar boş yer varken, "hiç boş yer yok dedi." Tek tek yerlerini söyledim.

"Oralar tutuldu dedi."

Tutuldu dediği yerler yıllardır bomboş. Şu anda hiç bir hareket yok.

Sonra belediye yi ve o adamı biraz sorgulayınca. Aslında yerler boş ancak size verecek belediye yetkililerini "görmeniz" gerekiyor dediler. Benim gibi iyi eğitimli, medeni modern bir adam belediye yetkililerini görmeden iş yapamıyor. O zaman anlıyorsunuz neden sahiller kürtçe arapça konuşan aşiretler tarafından kapılmış. Sınır aşiretlerinde rüşvet vermeden, adam dövmeden iş yapamazsınız. Kaçakçılıktan bol para kazanır. Gelir sahillerde rüşvetle halka ait her yeri kapatırsınız. Aynı kültürü getirmişler.

Hali ile işletenlerin kalitesi rüşvet vermeyi doğal gören kişilerin kalitesi kadar. Gelen turistin kaliteside ona göre oluyor. Neden bize bitli turizt geliyorda, zengin turist gelmiyor.? Belediyen, devletin böyle ise, başka ne bekleyebilirsin. Birde burası cehape belediyesi. Kalanı siz düşünün.

Aslında inat edip rüşvet verip kayıt edeceksin. Cehape ye gitsen, seni döverler. Kendi hırsızlarına diğer partiler gibi sahip çıkıyorlar. Sekiz yıl kadar önce cehape'li bir belediye başkanı, belediye meclis üyelerinin yolsuzluklarından şikayetçi oldu. "hepsi kan bekleyen vampir bunların" mealinde bir şeyler söyledi. cehape kaymak tabakası, ahlaksız hırsız belediye Meclisini görevden alacağına, namuslu dürüst belediye başkanını görevden aldı.

Kayıt edeceğin rüşvet kaseti ile dürüst bir gazeteye gideceksin. Varmı öyle gazete? Yok. O zaman cehape ye muhalif gazeteye gideceksin, hemen yayınlarlar. Delillerin gerçek ama kanunen geçersiz olsa bile önemli olmaz.

Belediyeden kiralayamayınca, çok daha pahalı olan sahil sitelerinden kiralayacaksın. Onada benim gücüm yetmez.

Kumsalda cafe işletme hevesim de yok oldu.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST e gelirsek.
    Bir müddettir S&P yi takip ettiğinden S&P yi tahmin etmeye odaklanmıştım. Şu ana kadarda üç aşağı beş yukarı tutturdum.

BIST ise bugün S&P yi takip etmeyeceği tuttu. Niye böyle oldu. BIST in manipulatörü, shortçu çok görmüş olmalı. Bizim BIST manipulatör ne isterse o şekilde hareket ediyor. O sebeple bir müddet o anki bir şarta bağlı hareket etsede, o yönde kalabalık birikirse hemen o kalabalığı soymaya girişiyor.

S&P bugün negatifken BIST ciddi yükseldi. Önceki günlerde S&P hafif kırmızı iken bizimki ciddi negatifteydi.

Her neyse.

abd borsaları tahminim doğrultusunda ilerliyor. BIST bugün uymadı.

Bugün belediye ile boğuşltuğumdan ekonomiye odaklı değilim. Daha fazla bişey yazmayayım. Bir kaç güne toparlarım.

Şu belliki shortçu çoksa, soymaya devam edecekler demektir.
    @NeAcaipDunya

8.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Bugün iş peşinde koşturdum, ekran başında değildim.

Bizim ilçede sahil kenarında kumsalda cafe yerleri var. Bir sürüsü boş. Belediyeden kiralıyorsunuz.

Onlardan birini kiralayabilirmiyim diye biraz iş araştırması yaptım. Yeni kiralamış olan bir kişi ile konuştum. Belediyeden tanıdığı aracılığı ile tutmuş.

O kadar boş yer varken tanıdığa neden ihtiyaç var diye merak ettim. Belediye ne kadar çok yer verirse, o kadar çok geliri olur. O kadar çok boş ve uygun yer varken, neden vermesinki.? Neden önemli yerde tanıdığa ihtiyaç olsun.

Sebebini belediye ile konuşunca anladım.

Belediye yetkilisi ile konuşunca, o kadar boş yer varken, "hiç boş yer yok dedi." Tek tek yerlerini söyledim.

"Oralar tutuldu dedi."

Tutuldu dediği yerler yıllardır bomboş. Şu anda hiç bir hareket yok.

Sonra belediye yi ve o adamı biraz sorgulayınca. Aslında yerler boş ancak size verecek belediye yetkililerini "görmeniz" gerekiyor dediler. Benim gibi iyi eğitimli, medeni modern bir adam belediye yetkililerini görmeden iş yapamıyor. O zaman anlıyorsunuz neden sahiller kürtçe arapça konuşan aşiretler tarafından kapılmış. Sınır aşiretlerinde rüşvet vermeden, adam dövmeden iş yapamazsınız. Kaçakçılıktan bol para kazanır. Gelir sahillerde rüşvetle halka ait her yeri kapatırsınız. Aynı kültürü getirmişler.

Hali ile işletenlerin kalitesi rüşvet vermeyi doğal gören kişilerin kalitesi kadar. Gelen turistin kaliteside ona göre oluyor. Neden bize bitli turizt geliyorda, zengin turist gelmiyor.? Belediyen, devletin böyle ise, başka ne bekleyebilirsin. Birde burası cehape belediyesi. Kalanı siz düşünün.

Aslında inat edip rüşvet verip kayıt edeceksin. Cehape ye gitsen, seni döverler. Kendi hırsızlarına diğer partiler gibi sahip çıkıyorlar. Sekiz yıl kadar önce cehape'li bir belediye başkanı, belediye meclis üyelerinin yolsuzluklarından şikayetçi oldu. "hepsi kan bekleyen vampir bunların" mealinde bir şeyler söyledi. cehape kaymak tabakası, ahlaksız hırsız belediye Meclisini görevden alacağına, namuslu dürüst belediye başkanını görevden aldı.

Kayıt edeceğin rüşvet kaseti ile dürüst bir gazeteye gideceksin. Varmı öyle gazete? Yok. O zaman cehape ye muhalif gazeteye gideceksin, hemen yayınlarlar. Delillerin gerçek ama kanunen geçersiz olsa bile önemli olmaz.

Belediyeden kiralayamayınca, çok daha pahalı olan sahil sitelerinden kiralayacaksın. Onada benim gücüm yetmez.

Kumsalda cafe işletme hevesim de yok oldu.
    Buradaki esnaf kişilerle görüşmenizi öneririm. Günümuzde:

1. İşletme girdileri çok yüksek (işçi maliyeti, elektrik, temizlik, ilk maliyet, demirbaş fiyatları vs..)
    2. Rantabl, dürüst çalışanlar bulmak ve tutmak zor
    3. Pandemi var
    4. Halkın eğlenme ve keyfi harcama gücü ve morali zayıf
    5. Sahillerde kafe eğlence sektörü gibidir. Buralara biraz aşiret mantığıyla girebilirsin. O dediklerin tesadüf değil Eğitimli insan zorlanır. İşvereni, işi rayına koyunca rakipler, iş iyiyse mafyası, sektörün türlü çetesi musallat olabiliyor.

Ben olsam buvaralar iş kurmazdım. Sermaye eritir. Huzur bırakmaz. Ytd.

Sayfa 650/853 İlkİlk ... 150550600640648649650651652660700750 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •