Sizin gibi düşünmeyen ve farklı stratejiler üreten bir milyon insan veya düşünce olabilir. Sizin yaklaşımınız bununla dalga geçmek yönünde veya küçümsemek yönünde olmamalıdır. İfade etmek istediğim bu.
Bunun dışında UVY tanımını kişi kendi risk algısına göre belirleyebilir.
Kendi kurallarını koyar, kendisi uygular. 1-2 sene alabilir portföyün şekillenmesi, yanılabilir, farklı tespitlerde bulunur zaman kaybını göze alıyorsa değişikliğe gidebilir...
Buradaki herkes tek seferde mi buldu doğru şirketleri? Kimse böyle bir şey iddia etmiyor ki.
Mesela ben Halka açıklık oranı %40 üzerinde olan şirketlere uzun vadeli yatırım yapılabilir gözüyle bakmıyorum. Burada bana engel olabilecek biri var mı?
Mesela her sene ortalama bir temettü versin istiyorum. Burada bana engel olabilecek biri var mı?
Mesela satışları, karlılığı ve özkaynaklarını son 5 yıl büyütmüş olsun isterim. Burada da engel olabilecek biri olduğunu sanmıyorum.
Belki başka UVY'ci temettüyü önemsemez büyüme odaklıdır. Belki bir diğeri halka açıklık oranına takılmaz.
Ben kendim kriterleri tanımlarım, kendim karar veririm.
Siz ticaret yaparken zorlukla karşılaştığınızda işinizde, yöntemlerinizde değişikliğe gitmiyor musunuz?
Kriterlerine niye karışma gereği hissediyorsunuz anlayamıyorum gerçekten...
Saygılar.
Yer İmleri