Sayfa 808/853 İlkİlk ... 308708758798806807808809810818 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 6,457 - 6,464 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by decamercion Yazıyı Oku
    Elektrikli araç üretimine bir süre sonra son verileceğini, binlerce mühendisin hidrojen üzerine çalıştığını duymuştum. Bakalım neler olacak.
    Japonya, Güney Kore ve Almanya bu konuda epey ilerlediler diye hatırlıyorum.

Elektrikliden hidrojen için vaz geçilmesi bana imkansız geliyor. Elektrik sınırsız. Hatta güneş paneli destekli otomobil bile varki güneş panel verimi arttığında motorlu araçlarda dahada yaygınlaşacak. Hidrojen ise, doğada çok olsa da, elektrik gibi sınırsız değil.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

2.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Pil büyük sorun ancak PİL HARİÇ araba bakım maliyeti çok düşük. Sıvı yakıt yok, sıvı yakıtla yüksek titreşerek çalışan motor yok.

ıvı yakıta bağlı motor parçaları yok. Titreşim olmadığı için ve sıvı yakıt parçaları

Kısa sürede doldurabilmeli. Yoksa şehirlerarası yolculuk işkenceye döner. 600 km yol gideceksin yolda 2 kez durup şarj edeceğini düşün. 30 dakikada dolduran var 60 dakikada dolduran var. Birde az sayıda şarj istasyonu var ve priz sayısı düşük. Büyük ihtimalle sıra olmadan boş yer bulman zor olacak. 2 araba beklesen, birde araban 50 dakikada doluyorsa, yeniden yola çıkmak için 2 saat beklemen gerekecek. Bunuda 2 kez yapacaksın. Üzerine sıra yüzünden epey tartışma çıkma ihtimalide var. Kadın diyecekki "işim acil", yaşlı diyecekki "hastayım", öküz diyecekki "ben senden 10 saniye önce geldim", kurnaz diyecekki "ben gelmiştim markete girdim". Bunlarla uğraşacaksın.

.
    Eyvallah,

Doldurma sırası meselesini benim de kafamı kurcaladi , şimdiki istasyonlardan daha fazla araç alabilecek istasyona ihtiyac olacak bu durumda yolda kalan araçlara şarj takviyesi yapabilen seyyar şarj araçları da olacak .

Bu istasyonda bekleme meselesi çok önemli

"Kadın ". " Yaşlı ", "öküz ", "kurnaz" larin senin yazdıklarını , aynen konuştuklarını şimdiden duyuyorum ve kavgaları "saniye saniye " güvenlik kamerası görüntülerini akşam çay içerken haberlerde seyreden sayın halkımızı , beynimdeki monitör de izliyorum.
    Kilişşdara vereceğuuuum oyimiii daaaa../trollerin efendisi kilişşdar

selimhan01 Guest
    Hidrojen araçları aslında bundan. 30 yıl önce Türkiye'de tanıtılmıştır bunu yapan firma hundai idi yaklaşık belki 50 seneden fazla bu sistem bilinmektedir peki neden yapılmıyor yada yapılmadı....

Firmaların blr araç sistemi yaparken İlk dikkat ettikleri sürdürülebilir yakıt sistemidir buradaki hidrojen alternatifi son derecede uygun bir maliyeti olmasına rağmen depolaması konusundaki risk faktörleri aşılamadı yada maliyeti kurtaramadı şimdi hidrojen depolama işinin riskine gelelim çok ama çok eksi santigratlarda patlayıcı bir sıvılaştırılmış hidrojen gazının kaza anında yapacaklarını tahmin edelim.....eğer uzaya gitmek istiyorum diyorsanız çok makul bir seçenektir NASA bunu 60 yıldır kullanıyor lakin üstün Anadolu'nun İrfan sahibi insanlarının tüp kaçağını çakmakla kontrol ettiği bir yapıda bu iş imkansızdır...... zaten bunu yapabilecek sistemi ülkenin tamamında etkin bir denetleme yapılamayacak olması da uygunluğu neredeyse imkansız hale getirir......

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

selimhan01 Guest
    Az önce bir video izledim yaşlı bir dayı ağzında dişi yok zor konuşuyor. hayat pahalılığından işsizlikten şikayet ediyor. kilo vermiş bir deri bir kemik gözleride çok iyi görmüyor....üzüldüm..
    başka bir hanım teyzem oda mustarip aynı şeylerden ...
    spiker soruyor seçimde kime oy vereceksiniz?
    cevap tabi ki altın vuruş Erdoğan'a vereceğim ... (muhalefet olsa da fark etmezdi)

şimdi bunu siyasal olarak yazmıyorum ama bilim adamların ve sosyologların bu konuları incelemeli ve öğrenilmiş çaresizliğin nedenleri araştırılmalı ve bu tür insanların milli bir güvenlik sorunu olup olmadığı? eğer böyle bir tehlike varsa bunun büyüklüğünün tespiti.. ayrıca bu tür insanların demokrasilerde oy verme yeterliliğinin olup olmadığının araştırılması gerektiğini düşünüyorum. ayrıca bu tür insanımızın bu çaresizlik ve umutsuzluğun umut olduğu bir düşüncenin doğum yoluyla nasıl nesillere aktarıldığı, bu aktarılan neslin neden öğrenmeye ve çözüme karşı direnmesinin nedenleri bulunmalı..

yazımda yanlış anlaşılmaması adına bunun iktidar yada muhalefet far etmeden yazıyorum eğer bu bahsettiğim şeyler bir hastalıksa neden tedavi edilemiyor. ve bu nesil neden değişime iyileşmeye karşı ..sadece cehalet bunu açıklayamaz. Burada felaket ve krizden bir duygusal tatmin söz konusu acaba neden.....?

bu kitle devletin ve milletin kaderinde nasıl bir tehlikeye neden olmakta. neden vergi vermeyen üretmeyen ve devletten beslenmeye çalışan bu kitle krizin sebebini bildiği halde daha fazla kriz istiyor.....

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by selimhan01 Yazıyı Oku
    Az önce bir video izledim yaşlı bir dayı ağzında dişi yok zor konuşuyor. hayat pahalılığından işsizlikten şikayet ediyor. kilo vermiş bir deri bir kemik gözleride çok iyi görmüyor....üzüldüm..
    başka bir hanım teyzem oda mustarip aynı şeylerden ...
    spiker soruyor seçimde kime oy vereceksiniz?
    cevap tabi ki altın vuruş Erdoğan'a vereceğim ... (muhalefet olsa da fark etmezdi)

şimdi bunu siyasal olarak yazmıyorum ama bilim adamların ve sosyologların bu konuları incelemeli ve öğrenilmiş çaresizliğin nedenleri araştırılmalı ve bu tür insanların milli bir güvenlik sorunu olup olmadığı? eğer böyle bir tehlike varsa bunun büyüklüğünün tespiti.. ayrıca bu tür insanların demokrasilerde oy verme yeterliliğinin olup olmadığının araştırılması gerektiğini düşünüyorum. ayrıca bu tür insanımızın bu çaresizlik ve umutsuzluğun umut olduğu bir düşüncenin doğum yoluyla nasıl nesillere aktarıldığı, bu aktarılan neslin neden öğrenmeye ve çözüme karşı direnmesinin nedenleri bulunmalı..

yazımda yanlış anlaşılmaması adına bunun iktidar yada muhalefet far etmeden yazıyorum eğer bu bahsettiğim şeyler bir hastalıksa neden tedavi edilemiyor. ve bu nesil neden değişime iyileşmeye karşı ..sadece cehalet bunu açıklayamaz. Burada felaket ve krizden bir duygusal tatmin söz konusu acaba neden.....?

bu kitle devletin ve milletin kaderinde nasıl bir tehlikeye neden olmakta. neden vergi vermeyen üretmeyen ve devletten beslenmeye çalışan bu kitle krizin sebebini bildiği halde daha fazla kriz istiyor.....
    İmdi Birinci selimhan.

Bunu ben açıklayabiliyorum. Aslında bunu yüzlerce sayfalık geçen yazılarımda bolca bulursunuz.

Bir kaç cümle daha ekleyeyim. Aslında akp yüzünden süründüğü halde hala akp ye oy veren o insanların, kafa yapısı olarak Özdil'den farkları yok.

Şaşırdınız ve Özdil'i kendinizle özdeşleştirdiğiniz için kabullenmediniz. Kabullenemezsiniz. Sıkar biraz.

Biraz gırgır la karışık yazayım, hava güzel ve nasıl olsa yazdıklarım kimse tarafından anlaşılmayacak, o sebeple takılayım biraz.

Olay IRK la ilgili. Hangi maymundan evrildiğimizle ilgili.

İnsan dediğimiz canlılar 3 farklı insansı maymun grubundan evrilmiş. (Bu sadece benim görüşüm ve 18-20 yaşımdan beridir farkındayım, belki 2000 den beridir internette bunu yazıyorum, delilleri zamanla buldum, ana delili 2010 civarı buldum. Dünyada benden başkada yazan yok çünkü ingilizler kendi çıkarları doğrultusunda bir evrim teorisi dayamışlar, onuda tüm dünyaya kabul ettirmişler. Kendileri Afrika zencisi olduğu ve kuzeyde beyazlaştıktan sonra 300 yıldır en zengin güçlü ülke oldukları için, en ileri ırk biziz, bizde Doğu Orta Afrika dan geldik, o zaman tüm insan ırkları aynı yerden gelmiş dağılmışlar diye bir teori.)
    Bende bunun delilleri var ama dediğim gibi kitabıma saklıyorum.

Hadi yine de biraz çıtlatayım. İlk delilim Atatürk Orman Çiftliği'nden. Ankara da gençliğimin bir kısmı geçti, o zaman ailem beni Atatürk Orman Çiftliğine götürmüştü ve orada bilge Kehribar Dede ile tanıştım. Kendisi Orangutan grubundan sorumluydu. Her şeyi anlattı. İnsanların %20 sinin kendi ırkından evrildiğini, kalanının Makak ve Şempanze gruplarından evrildiğini anlattı. O esnada Orangutan grubunda muz kavgası başladığı için daha fazla anlatamadı, kavgaya karışıp bir kaç muz kapıp ağacın birine çıktı.

İmdi, Kehribar Dedenin de dediği gibi insanların %80'si ezbere yaşar. Sebepleri sonuçları doğru bağlayamaz. Özdil'de aynı kafa yapısında o yaşlı adamda aynı kafa yapısında. Özdil eğitimli aileden doğduğu için yani şans eseri mevcut konumunda diğeride şanssız ailede doğduğundan o konumda. Kafa bir. İkisi de doğruyu yanlışı anlayamıyor. özdil bize benzediği için seviyoruz, akp ye oy vereceğim diyen cahil dede bize benzemediği için karşıyız. Tipik sürü davranışı. Aynısını çok daha ilkelce dinCİ'ler yapıyor. Biz medenice yaptığımız için kendimizi üstün görüyoruz. Ama kafa yapısı özde aynı oluyor. Yaw yazı ağırlaşmaya başladı kessemmi?

abd nin kurduğu akp bu ülke halkının %30 unu devlet yardımına muhtaç hale getirdi ve o yaşlı kendi durumunun sorumlusunun akp olduğunun farkında değil. Belki farkında ama devletten aldığı para kesilmesin diye o şekilde konuşuyor. 2021 de 27 milyon kişiye az veya çok devlet yardımı yapılmış. Herhalde Suriye liler dahil 20 milyon kişiye aylık bağlanmış ve düzenli yardım alıyorlardır. Bunlar düşündüklerini söylemezler. Oy atarkende yardımlar kesilir diye akp ye oy atmaya devam ederler. Devlet yardımı olmasa akp oyları radikal islamcı oy oranına düşerki oda en fazla %6 dır. Bu %6 tüm radikal islamcı partiler bölüşürler.

İşim var kısa keseyim.

akp ye oy veren kişilerin oy verme sebepleri farklı. Çoğunluk YÖNLENDİRİLDİKLERİ ve alternatifleri yeterince etkili olmadığı için veriyor. Kötü insan oldukları için değil. Yönlendiriliyorlar. TVler, gazeteler, internet ve satın alınan toplum liderleri tarafından yönlendiriliyorlar. Kalan kısım ya para aldıkları için ya akp nin bu bozuk düzeninden bol para kazandıkları için oy veriyorlar. Alıştıkları düzen devam etsin istiyorlar.

HALKIN %80'İ ÇOK KOLAY YÖNLENDİRİLİRLER. Irk özellikleri sebebi ile, kötü veya cahil oldukları için değil. En ağır eğitimlerden biri nedir.? Tıp eğitimi. fetö'nün doktoru fetullahı peygamber sanıyor. fetullah yemek yedikten sonra gidip fetullahın yediği portakalın kabuklarını yiyormuş. fetullahın yüceliği kendisinede kabuklarla bulaşır diye. Tıp okumuş bu adamın, mahalle imamının yıkandığı suyu içen kara cahil Halil dede den kafa yapısı olarak farkı yok. Biri şanslı ailede doğmuş okumuş para kazanmış, ev araba almış, diğer şanssız ailede doğmuş fakir kalmış sürünüyor.

Du yaw, mükemmel şeyler yazmaya başladım, Nobel ödülü geliyor gibi. Nobel ödülünü veren bilim adamı kılıklı ilkel öküzler her an yola çıkabilirler, biraz toparlanayım..

Tüm oy verenler içinde kötü karakterli bir %10 mutlaka vardır, siyasetçiler içindeki adi hırsız ve katiller, onlardan beslenenler filan, bir de çocukluktan kötü yetiştirilmiş ve suça bulaşmış radikaller. kalan %90 yönlendirilmiş veya muhtaç halde olan ÖZDE iyi insanlar. Kötü yöne nasıl geçtilerse iyi yöne hızla geçerler. Yeter ki iyi ve kapasiteli bir lidere rastlasınlar. Mecliste öyle biri yok ve olamazda. Çünkü sistem kötülere göre kurulmuş.

Kendini iyi sanan birini karşıma koyun, hayatını inceleyeyim mutlaka tonla zararlı tarafını ortaya koyarım. Ülkenin bu hale gelmesinde az yada çok katkısı vardır. KESİNLİKLE FARKINDA DEĞİLDİR. Örneğin Altaylı ve Özdil'in çok büyük zararları var ama farkında değiller. akp'ye oy veren sıradan insanların 10bin katı daha zararlılar bu ülkeye ve akp yi yaratan onlar. FARKINDA DEĞİLER ve akp ye düşmanlar.

akp gibi partilerin var olma sebebi devletin halkı ezmesi(Çok geri gitmezsek), devletin halkı ezme sebebi devlete yerleşmiş devletten faydalanan ayrıcalıklı gruplar. En başta da medya grubu geliyor yani Özdil, Altaylı, Cansen, Muratoğlu gibilerin içinde bulunduğu grup.

akp sizin çocuğunuz ama düşmansınız. NE HALT YEDİĞİNİZİN FARKINDA DEĞİLSİNİZ. Medyaya çakdım yanlış anlama olmasın. Herkesin az yada çok katkısı var bu düzene gelişte, özellikle devletten bolca faydalananların ve bozuk düzenden arsızca faydalananların. Fakir, eğitimsiz diye insanları aşağılayıp hor görüp dışlayanların. Filan fıstık yaw.

Bir kaç hafta önce bir link koymuştum. Sistem neden kötülere göre kurulu çok basit açıklıyordu. Bu sistemi kuranlar başta kötü istiyorlar ki kötünün açıklarını kullanarak şantaj yapıp bu ülkeden istediklerini alsınlar. menderes, özal, yılmaz, akp... Ülkeye en çok zarar verenler. Bu sistemi kuranlar istediklerini çatır çatır alıyorlar.

İşim var yaw, pek gırgır da yapamadım konu ağır.

Bu yazıdan sonrada burada tek kişi kalırsa şaşarım. Bi tek Ayhan kalır.
    Kapı çalıyor Nobel ekibi olmalı.

.
    Son düzenleme : alicemal; 19-03-2023 saat: 10:56.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Sn. Alicemal bize Snelman gibi biri gerek halkınızın cahilliğinden , kaba saba serhoş , hastalıklı olmasından utanmıyormusunuz? Diye soruyor aydınlara, öğretmenlere , papazlara bizlerde topyekun insan kalitemizi düzeltecek bir eğitim sistemi geliştirip uygulayamazsak kötülerin elinde kıvranıp , ezilip yok olacağız diyeceğim ama yok etmezler kötüleri hakim kılanlar için sömürülmesi gereken ülkeyiz , müşteriyiz.

Not: elinize sağlık harika yazıyorsunuz.
    Syg.

SM-A217F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. anglosaksonların çağı gerçekten sona erer mi?

17.yy - 19.yy arası latinler (ispanyol ve fransızlar) denedi başaramadı.
    20.yy da cermenler iki kez denediler olmadı.
    sonra ruslar bir denge kurmaya çalıştılar onlar da başaramadı.
    şimdi çinliler şanslarını deniyor.

bunca ulusun başarısız olmasının arkasında yatan nedenler neydi peki?

* anglosaksonların teknolojide ve bilimsel gelişmelerde hala öncü olması?
    * öyle veya böyle lojistik ve tedarik zinciri konusunda hakimiyeti ellerinde bulundurmaları?
    * rakipleri olan karasal devletleri denizlerde kuşatmaları?
    * denizdeki rakiplerini (ispanyol - fransız) geçmişte ekarte etmeleri?
    * konvansiyonel güçlerle hal böyleyken bu kavmi alaşağı etmek mümkün mü?
    * nükleer bir çatışmanın geride bıraktıkları kimin ne işine yarar?

8. Geçen yıl temmuz ayında Almanya-da idim.Alman arkadaşlardan bir tanesi VW nin elektrikli aracını 200 Euro 'ya kiralamıştı,çatısında GES de olduğundan oldukça ucuza geliyordu. Almanya'da alış-veriş merkezlerinde de şarj üniteleri bulunduğundan hiç sıkıntı çekmiyorduk ......

Sayfa 808/853 İlkİlk ... 308708758798806807808809810818 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •