Ana sayfa Borsa Borsada Bugün – 7 Eylül Perşembe

Borsada Bugün – 7 Eylül Perşembe

OVP dün açıklandı. Buna göre 2024-2025 ve 2026 yıllarında dövizin sırasıyla %54 – %19 ve %9 artacağı öngörülürken TÜFE’nin sırasıyla %33 – %15 ve %8,5 artacağı söyleniyor. Buna göre 3 yılda döviz %100 artarken enflasyonun %66 artacağı iddia ediliyor.

  1. Bugüne kadar açıklanan hiç bir OVP enflasyon hedeflerini tutturamazken bu defa tutacağını nasıl bekleyeceğiz. Üstelik geçen ay enflasyon hedefi %62 iken bu ay hedef olarak %65 dendi.
  2. Diyelim ki program tuttu, gelecek 3 yılda enflasyon toplamda %66 arttı döviz %100 arttı. Hangi aklı başında insan parasını dövizde tutup enflasyon üstü değer kazanmak dururken negatif faizde tutup değer kaybetmesini izler?
  3. Büyüme %4 – %4.5 ve %5 olarak öngörülmüş. Hem büyüyeceğiz hem enflasyonu düşüreceğiz. Enflasyonu düşürmek için bir bedel ödenmek zorunda, talep düşmeli ki fiyat artışı azalmalı. Bu durumda OVP ne şiş yansın ne kebap tarzı aşırı iyimser olmuş. Eğer yurt dışından ciddi bir kaynak girişi olursa belki bu iyimserlik karşılık bulabilir aksi takdirde gerçekleşmesi zor olacaktır.

Sonuç olarak mevduat faizleri hissedilen enflasyondan (ya da ENAG eTÜFE’den) daha fazla olmadıkça yatırımlar mecburen borsaya gelmeyi sürdürecektir.

Günlük teknik analizimizde genel durum pozitif olmayı sürdürüyor.

Günlük BIST100 Endeks Teknik Analizi

Her sabah BİST100 grafiği ile hareketli ortalamayı ve en verimli iki sistemi ve farklı indikatörleri grafik olarak izleyeceksiniz. Bu sistemlerden sizin risk anlayışınıza uyan, yatırım sisteminizi daha iyi yansıttığını düşündüğünüz bir ya da bir kaç sistemi direk izlemeye başlayabilirsiniz.

Örneğin StochRSI hızlı hareket ederken RSI ve hareketli ortalama daha yavaş hareket eder.

Pivot Seviyeleri

Önemli Bültenler

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here