Çimento sektörünün önde gelen üç dev ismi, çalışanlarını yakından ilgilendiren yeni dönem Grup Toplu İş Sözleşmesi süreci için masaya oturuyor. Baştaş Başkent Çimento, KONYA Çimento ve Bursa Çimento tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yapılan eş zamanlı açıklamalarla müzakerelerin resmen başladığı duyuruldu.

Yapılan açıklamalara göre, mevcut Grup Toplu İş Sözleşmesi'nin 31 Aralık 2025 tarihinde sona erecek olması nedeniyle yeni dönem için görüşme takvimi belirlendi. İşveren tarafını temsil eden Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ile işçi tarafını temsil eden Türkiye Çimse-İş Sendikası arasındaki ilk toplantı 24 Aralık 2025 Çarşamba günü gerçekleştirilecek.

ÜÇ DEV ŞİRKET SÜRECİ BAŞLATTI

Sektörün lokomotif şirketleri olan Baştaş Başkent Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. (BASCM), KONYA Çimento Sanayii A.Ş. (KONYA) ve Bursa Çimento Fabrikası A.Ş. (BUCIM), üyesi bulundukları işveren sendikası aracılığıyla yeni dönem şartlarını belirlemek üzere süreci başlattıklarını bildirdi.

Görüşmelerin odak noktasını oluşturacak temel hususlar şunlar:

Mevcut sözleşmenin 31 Aralık 2025’te dolacak olması nedeniyle yeni dönem haklarının belirlenmesi.

ÇEİS ve Türkiye Çimse-İş Sendikası arasında uzlaşma sağlanması.

24 Aralık 2025 itibarıyla resmi pazarlık sürecine geçilmesi.

Bu stratejik görüşmelerin gidişatı, hem şirketlerin operasyonel maliyetleri hem de binlerce çalışanın gelecek dönemdeki sosyal ve ekonomik hakları açısından kritik önem taşıyor.

Yasal Uyarı: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.