Devlet Denetleme Kurulu (DDK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla sahte e-imza olayını incelemeye aldı.

DDK tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla kamu hizmetlerinin sunulmasında güvenin korunması, her türlü suistimale ve hukuksuzluğa karşı etkili şekilde mücadele adına konuyla ilgili inceleme başlatıldı.

DDK, söz konusu elektronik imza sürecinin ve ilgili kamu kurumlarının bilgi sistemlerinin güvenliğinin sağlanmasına yönelik alınan tedbirlerle yapılan işlemler hakkında kapsamlı inceleme ve araştırma görevini yerine getirecek.

Diploma skandalı masada! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi: Sahte e-imzalar mercek altına alınıyor 1

TÜM SANIKLAR TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, usulsüz yollarla temin edilen elektronik imzalar kullanılarak sahte mezuniyet belgesi, sürücü belgesi ve sertifika düzenleme gibi yasa dışı faaliyetleri tespit edilen bir suç örgütüne yönelik ocak ayında soruşturma açılmıştı.

Yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltındaki 92 şüpheliden 69’u adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Diploma skandalı masada! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi: Sahte e-imzalar mercek altına alınıyor 2

Sahte e-imza davasında, örgüt liderinin de aralarında bulunduğu 5 kişinin tahliyesi gerçekleşmişti.

Önceki gün ise başsavcılık söz konusu tahliyelere itiraz etmiş, mahkeme kararıyla sanıklar yeniden tutuklanmıştı.