Borsa İstanbul, son bir yıl içinde yatırımcılarına karmaşık bir tablo sundu. BİST100 endeksi 8-12 Eylül haftasında yüzde 3,33 değer kaybederek 10.372,04 puandan kapansa da 2025 başından beri yüzde 5,51 artışla pozitif seyrini sürdürdü.
Endeksin genelinin aksine, bazı hisselerdeki kayıplar oldukça derinleşti ve yatırımcıları zorlu bir döneme soktu.

TEKNOLOJİ VE SPOR HİSSELERİ İLK SIRADA
Son bir yılda en yüksek değer kaybını yaşayan hisselerin başında teknoloji ve spor şirketleri geldi. Reeder Teknoloji (REEDR), yüzde 65,41'lik düşüşle listenin zirvesinde yer alarak yatırımcılarına en büyük hayal kırıklığını yaşattı.
Spor hisselerinden ise Beşiktaş Futbol Yatırımları (BJKAS) yüzde 58,06 ve Trabzonspor (TSPOR) yüzde 55,15'lik kayıpla bu olumsuz trendi takip etti.

ÇEŞİTLİ SEKTÖRLERDEN ŞİRKETLER LİSTEDE
Listenin geri kalanında farklı sektörlerden şirketler yer aldı. Yiğit Akü (YIGIT) yüzde 54,56 ve Agrotech (AGROT) yüzde 51,92'lik düşüşlerle dikkat çekerken, gayrimenkul yatırım ortaklığı sektöründen TSKB GYO (TSGYO) yüzde 48,89 değer kaybetti.
Gıda sektörünün tanınmış şirketlerinden Banvit (BANVT) yüzde 48,05, tekstil sektöründen Akın Tekstil (ATEKS) ise yüzde 46,98 oranında düşüş yaşadı.
Listenin son sıralarında ise ICU Girişim Sermayesi (ICUGS) yüzde 45,57 ve Kontrolmatik Teknoloji (KONTR) yüzde 45,55'lik kayıplarla yer aldı.