Okulların açılmasına az zaman kala Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran’dan, ailelerin okul masraflarını azaltacak bir öneri geldi. Baran, katma değer vergisi (KDV) tatilini önerdi.

ATO Başkanı, aileler için okul masraflarının azaltılması, işletmeler için ise finansman sıkışıklığının giderilmesi amacıyla belirli dönemle sınırlı olmak üzere, KDV tatilinin uygulanabileceği talebini açıkladı.

Baran, bu süreçte kırtasiye, giyim ve ayakkabı gibi sektörlerde KDV’nin geçici olarak yüzde 1 oranına indirilmesinin yararlı olacağını ifade ederek şöyle konuştu:

ATO Başkanı: Sınırlı vergi tatili uygulanmalı 1

“Bu uygulama 2008 dünya ekonomik krizinde, ayakkabı, mobilya, turizm gibi sektörleri destekleme amacıyla yapılmıştı. Bildiğiniz üzere Katma Değer Vergisi Kanunu’nun 28’inci maddesi Cumhurbaşkanı’na KDV oranını yüzde 1’e kadar indirme yetkisi veriyor. Bazı ürünlerde KDV indirimi gerçekleştirilerek hem aileler hem de işletmelere kolaylık sağlanabilir. Ticaret Odası olarak bu süreçte biz de üzerimize düşen her türlü görevi yerine getiririz.”

ATO Başkanı: Sınırlı vergi tatili uygulanmalı 2

KGF BENZERİ BİR FON KURULMALI

Konkordatolarla ilgili de değerlendirmede bulunan ATO Başkanı, sistemin suiistimallere açık olduğunun altını çizerek, alacaklıları da koruyacak şekilde KGF benzeri bir fon kurulması önerisinde bulundu.

Kaynak: Ekonomim