Bursa'da haziran ayında konkordato ilan etmesi ve sahiplerinin ekim ayında tutuklanmasıyla gündeme gelen Atış Yapı inşaat firmasıyla ilgili kritik bir gelişme yaşandı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, mahkeme kararıyla Atış Yapı Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. dahil dört şirkete Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyum olarak atandı.
TMSF tarafından yapılan resmi açıklamada, görevlendirilen yeni yönetimin çalışmalarına ivedilikle başladığı bildirildi. Kayyum atamasının ardından, Atış Yapı bünyesindeki tüm projeler; teknik, hukuki ve fiili yönleriyle detaylı bir incelemeye alındı.
Açıklamada, inceleme sürecinin temel amacının şu olduğu vurgulandı:
"Mevcut durumun net ve şeffaf şekilde ortaya konması, kamusal hak sahiplerinin ve iş ortaklarının haklarının korunmasıdır."
Ayrıca şirketin mali kaynakları, yükümlülükleri ve finansal yapısına ilişkin kapsamlı bir değerlendirme süreci de başlatıldı. İnceleme ve analizler tamamlandıktan sonra, hak sahipleri için uygulanabilir çözüm yollarının belirlenerek kamuoyuna duyurulacağı ifade edildi.
SÜREÇ NASIL BAŞLADI?
Atış Yapı, 16 Haziran'da konkordato ilan etmişti. Şirket sahipleri hakkında dolandırıcılık suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında ise 15 Ekim'de operasyon düzenlenmiş, şirket sahipleri önce gözaltına alınmış, ardından tutuklanmıştı.
Şirketin özellikle Smart ve Babylon projeleri üzerinden binlerce aileyi mağdur ettiği iddiaları bulunuyordu. Ayrıca, şirketin konkordato ilanından sonra da daire satışlarına devam ettiği yönünde iddialar gündeme gelmişti. Öte yandan, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin eski (AKP) yönetimi döneminde, şirkete Ardgerme Köprü ve Bağlantı Yollarının yapımı için yetki verildiği bir protokolün de bulunduğu biliniyor.
Kaynak:


