Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Q Yatırım Bankası'na yönelik yürütülen "Tefecilik ve suçtan kaynaklanan mal varlığı aklama" soruşturma kapsamında gözaltına alınan isimlerden birinin, halka açık DCTTR'nin CEO'su Muzaffer Armağan Saraçoğlu olduğu ortaya çıktı.
Paramedya'da yer alan habere göre, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Q Yatırım Bankası'na yönelik yürütülen "Tefecilik ve suçtan kaynaklanan mal varlığı aklama" soruşturması derinleştikçe dikkat çekici detaylar ortaya çıkıyor. Soruşturma kapsamında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından belirlenen yasal faiz oranlarının üzerinde faizle bazı şirketlere borç para verildiği ve bu yöntemle haksız kazanç sağlandığının tespit edildiği belirtildi.
Yürütülen incelemelerde, aralarında banka yöneticilerinin de bulunduğu toplam 9 şüpheli hakkında işlem yapıldığı, bu kişilerden birinin ise halka açık bir şirketin CEO'su olduğu belirlendi.
SORUŞTURMA 7 KASIM 2025'TE BAŞLATILDI
Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, soruşturmanın ilk aşamasında banka yetkilileri Ali Ercan, Yasef Mitrani ve Mehmet Aydoğdu hakkında 7 Kasım 2025 tarihinde adli işlem başlatıldığı hatırlatıldı. Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında ise yeni delillere ulaşıldığı ve kapsamın genişletildiği ifade edildi.
Bu çerçevede, Ali Ercan ile bağlantılı olduklarına dair bulgular elde edilen Serkan Önem, Muzaffer Armağan Saraçoğlu, Cem Ferdi Ordu, Hakkı Çatman, Hacı Mehmet İnce, İbrahim Başgüdücü, Selda Yılmaz, Mehmet Sadi Özekmekçi ve Fatih Soylu hakkında da yeni tespitler yapıldığı kaydedildi.
HALKA AÇIK ŞİRKETİN CEO'SU ÇIKTI
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan isimler arasında yer alan Dcttr Ceo'su Muzaffer Armağan Saraçoğlu hakkında ortaya çıkan bilgi ise dikkat çekti. Saraçoğlu'nun, geçtiğimiz yıl halka arz edilen ve hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören bir şirkette CEO olarak görev yaptığı öğrenildi.
DCT TRADING’DEN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ: "İDDİALAR ŞİRKETİMİZLE İLGİLİ DEĞİL"
Gözaltına alınan isimler arasında yer alan DCT Trading Dış Ticaret A.Ş. CEO'su Muzaffer Armağan Saraçoğlu hakkında basında çıkan haberler üzerine, şirketten Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklama yapıldı.
Şirket tarafından yapılan açıklamada şu kritik noktalar vurgulandı:
Geçmiş Görev Vurgusu: Muzaffer Armağan Saraçoğlu’nun gözaltına alınma nedeninin, DCT Trading ile bir ilgisi bulunmadığı; konunun, Saraçoğlu'nun geçmiş tarihte Q Yatırım Bankası’nda yürüttüğü görevlerle ilgili olduğu belirtildi.
Şirket Faaliyetleri Etkilenmedi: Soruşturmanın DCT Trading tüzel kişiliği, bağlı ortaklıkları veya iştirakleri ile hiçbir ilgisi bulunmadığı, şirket nezdinde yürütülen herhangi bir inceleme veya itham olmadığı ifade edildi.
Pay Sahipliği Durumu: Saraçoğlu’nun şirkette CEO’luk görevi dışında herhangi bir doğrudan veya dolaylı pay sahipliği bulunmadığı açıklandı.
Süreç Kesintisiz Devam Ediyor: Şirket faaliyetlerinin aksamadan sürdüğü, yönetimde veya temsilde yaşanabilecek olası değişikliklerin mevzuat çerçevesinde kamuoyuyla paylaşılacağı duyuruldu.


