"Yüzyılın Konut Projesi" olarak anılan 500 bin sosyal konut projesinde geri sayım sürerken, Türkiye genelindeki 81 ilin konut dağılım haritası netleşmeye başladı. Nüfus yoğunluğu ve barınma ihtiyacı dikkate alınarak planlanan projede, Eskişehir'de toplam 6.025 konutun hayata geçirileceği açıklandı.

Eskişehir'de en çok konutun inşa edileceği bölge, 5.080 konut ile Eskişehir Merkez (Odunpazarı ve Tepebaşı) oldu. Geriye kalan konutlar ise ilçe bazında şöyle dağıtıldı: İnönü'ye 200 konut, Sivrihisar'a 120 konut, Alpu, Günyüzü, Mahmudiye ve Seyitgazi'ye 80'er konut, Çifteler ve Sarıcakaya'ya 79'ar konut, Beylikova'ya 50 konut, Mihalıççık'a 47 konut, Han'a 35 konut ve Mihalgazi'ye 34 konut inşa edilecek.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR: KONTENJANLAR VE ŞARTLAR

500 bin sosyal konut projesi için başvurular 10 Kasım'da başlayıp 19 Aralık tarihinde sona erecek. İlk kuraların Aralık ayı itibarıyla çekilmesi planlanan projede, 2+1 ve 1+1 konutların Mart 2027 itibarıyla hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

BAŞVURU ŞARTLARI VE KONTENJANLAR

Projeye başvurmak isteyenler için temel şartlar şöyle:

18 yaşını doldurmak,

En az 10 yıldır Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Tapuda kendisi, eşi ve çocuklarının üzerine kayıtlı evi bulunmamak.

Gelir Şartı: Başvuruda hane halkının aylık net gelirinin İstanbul’da en fazla 145 bin lira, diğer illerde ise 127 bin lirayı geçmemesi şartı aranacak.

Proje kapsamında belirli gruplara özel kontenjanlar ayrıldı:

Şehit yakınları, gaziler, terör, harp ve vazife malulleri için yüzde 5,

Üç ve üzeri çocuğu bulunan aileler için yüzde 10,

Emekliler ile 18-30 yaş arası gençler için ise yüzde 20 oranında kontenjan ayrılacak.

KONUT FİYATLARI VE TAKSİTLER

Konutların satış bedellerinin 1 milyon 800 bin liradan başlayacağı duyurulmuştu. Konutlar, hak sahiplerine yüzde 10 peşinat ve 240 ay vade imkanıyla sunulacak. Taksit ödemeleri ise İstanbul'da 7 bin 313 liradan, diğer illerde ise 6 bin 750 liradan başlayacak.