Türkiye Garanti Bankası A.Ş. (GARAN), Romanya'daki iştiraki Garanti Bank S.A.'nın satış sürecine ilişkin Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden resmi bir açıklamada bulundu. Banka, iştirak hisselerinin devri için Raiffeisen Bank S.A. ile el sıkıştığını duyurdu.
Bankanın 10 Mart 2026 tarihli özel durum açıklamasıyla kamuoyuna duyurulan olası satış süreci netlik kazandı. Garanti Bankası Yönetim Kurulu'nun 23 Mart 2026 tarihli kararı doğrultusunda; Hollanda'da yerleşik bağlı ortaklıklar Garanti Holding B.V. ve G Netherlands B.V. bünyesindeki paylar devrediliyor.
Romanya'da kurulu olan Garanti Bank S.A. ve Motoractive IFN S.A. şirketlerinin sermayesinin %100'ünü temsil eden payların, toplam 591 milyon Euro bedel karşılığında Raiffeisen Bank S.A.'ya satılmasına ilişkin hisse alım sözleşmesi imzalandı.
İŞLEMİN 2026 YILININ SON ÇEYREĞİNDE TAMAMLANMASI BEKLENİYOR
Söz konusu devir işleminin resmen tamamlanması, ilgili düzenleyici otoritelerden gerekli izinlerin alınmasına bağlı olacak. Banka, satış sürecinin 2026 yılının dördüncü çeyreğinde sonuçlanmasını öngördüğünü belirtti.
AÇIKLAMANIN ERTELENME NEDENİ PAYLAŞILDI
Banka, Hisse Alım Sözleşmesi müzakereleri ve iç onay süreçleri boyunca meşru menfaatlerinin korunması amacıyla açıklamayı ertelediğini bildirdi. Nihai sözleşmenin imzalanması ve bağlı ortaklık onaylarının tamamlanmasıyla birlikte erteleme sebeplerinin ortadan kalktığı ve yatırımcıların bilgilendirildiği ifade edildi.
Yasal Uyarı: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



