Uber’in Türkiye’deki varlığını güçlendirmek için Getir ile olası bir iş birliği üzerinde görüştüğü öne sürüldü. Şirketin, Getir’in büyük hissedarı Mubadala ile ana faaliyet alanlarını devralmaya yönelik ön temaslarda bulunduğu, anlaşmanın yaklaşık 1 milyar dolar büyüklüğe ulaşabileceği iddia edildi.
Bloomberg News’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Uber, Türkiye operasyonlarını güçlendirmek amacıyla Getir ile bir iş birliği anlaşması için görüşmeler yürütüyor.
Habere göre, Uber, Getir’in büyük hissedarı Mubadala ile şirketin ana faaliyet alanlarını satın almak üzere ön görüşmelerde bulunuyor. Olası anlaşmanın, Getir’in temel teslimat işlerine odaklanacağı ve yaklaşık 1 milyar dolar büyüklüğe ulaşabileceği belirtiliyor.
TRENDYOL GO HAMLESİNİN ARDINDAN YENİ ADIM
Haberde görüşmelerin anlaşma ile sonuçlanmaması ihtimali olduğu da kaydedildi. Mubadala'nın Getir'in finans işlerini ayrıca satmayı değerlendirdiği vurgulandı. Uber'in Türkiye'deki son hamlesi Trendyol GO oldu. Uber, Trendyol GO'nun yüzde 85 hissesini yaklaşık 700 milyon dolar karşılığında satın almıştı.



