Ana sayfa Borsa “Borsada manipülasyon” operasyonunda 8 kişi gözaltına alındı, SPK 10 kişiye 2 yıl...

“Borsada manipülasyon” operasyonunda 8 kişi gözaltına alındı, SPK 10 kişiye 2 yıl işlem yasağı getirdi

Borsa İstanbul hisselerinde manipülasyon yaparak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 10 kişiye yönelik İstanbul merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyona paralel olarak Sermaye Piyasası Kurulu(SPK) söz konusu kişiler hakkında iki yıl işlem yasağı getirdi ve suç duyurularında bulunulmasına karar verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, Borsa İstanbul’da manipülasyon yaparak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 10 kişinin yakalanması için çalışma başlattı. Çalışmalar neticesinde ekipler İstanbul merkezli Ankara, Muğla ve Balıkesir’de 17 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, 2 kişinin ise yurt dışında olduğu tespit edildi.

SPK’dan yapılan açıklamada ise, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında yer alan sözleşmelerde gerçekleştirilen işlemlerinden dolayı 10 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.

Buna göre, Ahmet Can Teoman, Barış Aşçıoğlu, Berke Arpacı, Eda Karayal, Hakan Gençoğlu, Mehmet Akdere, Necip Kaan Karayal, Nihal Kılınç, Poyraz Teoman, Tunç Karayal hakkında suç duyurularında bulunulacak.

SPK aynı kişiler ve 1 şirkete de Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği’nin 5/2 ve 6/2 maddeleri kapsamında 3 Ekim’den itibaren borsalarda 2 yıl süreyle işlem yasağı getirildi.

Karar uyarınca, Akdere İnşaat Turizm Tekstil İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret AŞ’ye 2 yıl işlem yasağı uygulanacak.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here