Apple'a karşı Avrupa Birliği'nde (AB) yeni bir antitröst şikayeti sunuldu. Bu durum, teknoloji devinin bölgedeki düzenleyici zorluklarına bir yenisini ekledi.
Article 19 ve Almanya’nın Medeni Haklar Derneği adlı iki sivil haklar grubu, Avrupa Komisyonu'na ortak bir şikâyet sundu. Şikâyette, Apple’ın App Store şartları, koşulları ve cihaz politikalarının AB'nin rekabeti artırmayı hedefleyen önemli mevzuatı olan Dijital Pazarlar Yasası’nı (DMA) ihlal ettiği öne sürüldü.
Bu yeni şikâyet, Apple üzerindeki düzenleyici baskıyı artırıyor. Şirket, DMA'yı ihlal ettiği gerekçesiyle daha önce Nisan ayında 500 milyon avro (yaklaşık 583 milyon dolar) para cezasına çarptırılmıştı.
DMA, AB’nin dijital pazarlarda adil rekabeti sağlamak amacıyla büyük teknoloji platformlarına daha sıkı düzenlemeler getirme çabasını temsil ediyor.