İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Can Holding'e yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, holding bünyesindeki 9 şirkete daha kayyum atandığı bildirildi. Daha önce 121 şirkete el konulan holdinge yönelik operasyonun, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ve diğer güvenlik birimleriyle iş birliği içinde genişleyerek devam edeceği açıklandı.

Soruşturma sürecinde daha önce beş kişi tutuklanmıştı. Devran Çimen, Devran Can, Mehmet Kaya ve Kemal Çimen "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "kara para aklama" suçlarından, Cemal Can ise "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçundan tutuklandı.

Şüpheli Mehmet Kenan Tekdağ ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Holdingin patronları Mehmet Şakir Can ve Kemal Can dahil olmak üzere dört kişinin ise halen arandığı belirtildi.

KAYYUM ATANAN ŞİRKETLER

Son kararla kayyum atanan 9 şirket arasında Türktab Marketing Sigara ve Tütüncülük AŞ, ZA Lojistik ve Araç Kiralama Hizmetleri, Canpet Benzin İstasyon İşletmeciliği gibi farklı sektörlerden firmalar yer alıyor.

İlk etapta el konulan 121 şirketin faaliyet alanları arasında ise medya, elektronik, eğitim, sağlık, enerji ve turizm gibi stratejik sektörler bulunuyor. Bu durum, soruşturmanın holdingin geniş iş ağına yayıldığını gösteriyor.