Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Program (OVP) sunumunda Türkiye ekonomisinin güçlü yönlerine dikkat çekti. Şimşek, son dönemde yaşanan küresel ve bölgesel şoklara rağmen ekonominin dayanıklı bir yapı sergilediğini belirtti.

Bakan Şimşek, IMF tarafından yeterli kabul edilen rezerv yeterliliğinin 1'in üzerinde olduğunu ve şu anda bu oranın 1.13 seviyesinde bulunduğunu açıkladı.

Kamu maliyesi politikalarında kararlı bir duruş sergilediklerini vurgulayan Şimşek, enflasyonla mücadeleyi temel öncelik olarak gördüklerini ve atılacak tüm adımların bu hedefi gözetecek şekilde planlandığını belirtti. Uygulanan tasarruf politikalarının sonuç odaklı olduğunu da ekledi.

FİYAT İSTİKRARINA DOĞRU GÜÇLÜ ADIMLAR

Mehmet Şimşek, hükümetin fiyat istikrarını sağlama konusundaki kararlılığını yineledi. Enflasyonla mücadelede güçlü adımlarla ilerlediklerini ve bu sürecin devam edeceğini ifade etti.