Borsa İstanbul'da işlem gören Sanifoam Endüstri ve Tüketim Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SANFM), yatırımcılarına müjde verdi. Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) 18 Eylül'de onayladığı yüzde 150 oranındaki bedelsiz sermaye artırımı için hak kullanım başlangıç tarihi açıklandı.
Şirketin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı bildirime göre 150 milyon TL olan çıkarılmış sermayesi, iç kaynaklardan karşılanmak suretiyle 375 milyon TL'ye çıkarılacak.
Bu artışın 119,8 milyon TL'si sermaye düzeltmesi farklarından, 105,1 milyon TL'si ise geçmiş yıllar kârlarından karşılanacak.
BAŞLANGIÇ TARİHİ 29 EYLÜL 2025
Bu kararla birlikte Sanifoam hissedarları, ellerindeki pay adedini yüzde 150 oranında artırabilecek.
Bedelsiz pay alma hakkı kullanım başlangıç tarihi ise 29 Eylül 2025 olarak belirlendi.
Bu işlem, şirketin finansal yapısını güçlendirmeyi ve sermayesini daha geniş bir tabana yaymayı hedefliyor.